MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Головна » 2015 » Січень » 15
Чому варто перечитати «Гаррі Поттера»?

Рівне 17 років тому вийшла друком перша книга про маленького, але великого чарівника.

Ця казка стала джерелом і прикладом для справжньої дружби, добра і любові. Чарівний світ Гарі Поттера таїть у собі чимало загадок і секретів. Ми перечитали всі книги, переглянули всі фільми і зробили для вас добірку фактів, про які ви, можливо, навіть і не здогадувалися.

Книжкові секрети
Війна в світі чарівників була приблизно в той же час, як у світі маглів йшла Друга світова війна. У 1945 році, тоді ж, коли впав Гітлер.

У романах про Гаррі Поттера кольору грають дуже важливу роль. Наприклад, відтінки червоного кольору символізують доброту і великодушність. Ці відтінки представляють червоні одягу Грифіндора, червоні чорнила Гаррі і малиновий поїзд-експрес до Хогвартса. Зелений асоціюється з негативними подіями.

Expecto Patronum з латинської перекладається як «Я очікую захисника». Патронус Герміони - видра, Рона - тер'єр, а Гаррі - олень.

Символічні й цифри, які використовуються в серії книг, особливо 3 і 7. Наприклад, тріо, яке надається Гаррі, Роном та Герміоною, означає владу і духовну єдність трьох. Гаррі смертельно ранить Василіска третім ударом, і Гегрід стукає у двері Хогвартса триразовим ударом. Учні займаються в Хогвартсі сім років, у кожній команді з квідичу - по сім чоловік.

День, коли Гаррі й Рон врятували Герміону від величезного троля і стали друзями - це 10 років з моменту смерті батьків Поттера.

Перша книга про Гаррі Поттера була опублікована в той же рік, коли відбулася Битва за Хогвартс.

Джордж був не в змозі викликати Патронуса після смерті Фреда.

Чотири факультету Хогвартса відповідають чотирьом елементам: Гріффіндор - вогонь, Когтевран - повітря, Гафелпаф - земля, Слизерин - вода.

Напис на магічному дзеркалі Еіналеж говорить: «Я покажу не твоє обличчя, але бажання твого серця».

Оскільки більшість сюжетних подій романів відбувається в нічний час доби, Джоан вирішила Хогвартс зробити закритим навчальним закладом.

Дементори не розмножуються, а ростуть, як гриби, там, де є депресія і розкладання. У світі чарівників срібний сикль дорівнює 29 бронзовим кнати, а 17 шеклів рівні 1 золотому галеону. У світі маглів галеон дорівнює приблизно 5 фунтам. Однак курс обміну може змінюватися.

Про героїв
Ім'я Волан-де-Морт походить від французьких слів, що означають «втечу від смерті». У другому романі про Гаррі Поттера Роулінг показує нам, що фраза «I am Lord Voldemort» - це анаграма від «Tom Marvolo Riddle», що є його справжнім ім'ям.

Сіріус Блек отримав своє ім'я за назвою найяскравішої зірки на нічному небі, яка також називається Собачої зіркою. Дуже мудро, так як Сіріус, анімаг, перевтілюється в великого чорного пса.

Дамблдор - це старе англійське слово, що позначає джмеля. Коли директор Хогвартса помер, йому було 150 років.

Близнюки-жартівники Фред і Джордж святкують свій день народження 1 квітня.

Прізвище Мелфой походить від латинського слова maleficus, що означає «злодій». Драко означає «дракон».

Гаррі Поттер, який завжди мріяв стати мракоборцем, очолить відповідний відділ в Міністерстві магії. Його призначить на цю посаду Кінгслі Шеклбот, новий міністр. Гаррі більше не зможе говорити парселмовою - частинка душі Волан-де-Морта, яка дозволяла йому розуміти змій, загинула.

Лорд Волдеморт не міг любити, тому що був зачатий під приворотним зіллям.

Друге ім'я Гаррі - Джеймс, Герміони - Джейн, Джинні - Моллі (на честь матері), а бідного старого Рона - Біліус.

Беллатрикс з латинської можна перекласти як «войовниця».

Майже безголовий Нік був обезголовлений, але не до кінця - кат заносив свою сокиру 45 разів, але так і не зміг повністю відрубати Ніку голову.

Про фільм
За час зйомок усіх фільмів Деніел Редкліфф «зносив» 160 пар окулярів і використовував 70 чарівних паличок.

Річард Харріс, який зіграв Альбуса Дамблдора у фільмі, три рази відхиляв пропозицію про цю роль, так як був уже серйозно хворий. Його 11-річна внучка дізналася про пропозицію і сказала, що вона більше ніколи не буде розмовляти з дідусем, якщо той відмовиться від ролі.

Актрисі, яка відіграла плаксу Міртл в другій частині фільму, було 37 років, і вона була самої дорослої актрисою з усіх, хто грав студентів Хогвартса.

Для кабінету Дамблдора було створено 900 флаконів Пам'яті, а для декору Мармурової Сходи було написано 250 картин.

Про видання
Коли у Великобританії вийшла третя книга про Гаррі Поттера, видавець попросив не продавати її до кінця навчального дня - боявся, що школярі прогуляють уроки.

Коли виходила перша книга про Гаррі Поттера, видавець наполіг на тому, щоб записати ім'я Джоан Роулінг на обкладинці тільки ініціалами - такий трюк повинен був не відлякати від покупки хлопчиків, більшою масі не люблячих книги жіночих авторів. А так як письменниця з народження не мала середнього імені, вона вибрала для ініціалів ім'я своєї бабусі Кетлін, і з тих пір вона відома на заході як JK Rowling.
Переглядів: 947 | Додав: girlorg | Дата: 15.01.2015 | Коментарі (0)

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом