MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Головна » 2018 » Червень » 5 » Чи потрібно, проходити гінеколога коли поступаєш?
23:09
Чи потрібно, проходити гінеколога коли поступаєш?

Доброго дня. Мене звати Марія. Вчуся в 11 класі і влітку буду вступати до ВУЗУ.  Наскільки я знаю, в список лікарів входить і гінеколог. Все б і нічого, просто я не незаймана. (Заздалегідь прошу по можливості утриматися від коментарів негативного змісту)
Я прочитала в інтернеті історії дівчат, пов'язані з цією подією. Деякі пишуть, що діагноз "здорова" їм просто так вписав терапевт або сам гінеколог. Комусь задавали питання про місячних і мацали груди/живіт.

Я точно знаю, що ніяких венеричних захворювань у мене немає (партнер був тільки один, і здавав аналіз на СНІД та ВІЛ).

Останній (він же перший) раз на огляді у гінеколога була в 15 років. Яка ймовірність того, що мені так само дуже пощастить, як і тим дівчатам? Живу в Україні, якщо це має значення. Дуже хотілося б дізнатися, як все відбувається, і кому повідомляють (якщо повідомляють) про відсутність цноти.
Сумніваюся, що моя мама скаже: "Ну що зробити... користуйся контрацептивами". Дуже переживаю. Заздалегідь дякую.




Взагалі-то зараз у вузах не обов'язкова медична довідка, адже згідно конституції україни ВСІ громадяни мають рівні права на вступ до вузу. Довідка потрібна лише для заселення в гуртожиток (флюроография, педикульоз і щось ще).

ЦитатаМОЗ визначило перелік лікарів - терапевт, хірург, невропатолог, окуліст, отоларинголог, рентгенолог
А тому варто користуватися тими формами довідки, де зайвих лікарів немаєЦитатаАле якщо в Вашому вузі її потребують (що для мене дивно), то існує спец. форма цієї довідки

Більше інформації на сторінках:


http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0681-12/paran2#n2

Довідка форми 086-о або 086-у

http://znoo.in.ua/dovidka-formi-086-o-abo-086-u/

Якщо, все таки буде потрібно проходити при вступі?

Не переживай. Якщо лікар-гінеколог не подруга твоєї мами, то ніхто нічого не дізнається. У твоїй довідці буде стояти тільки штамп з прізвищем лікаря і його підпис. Навіть діагноз: «здорова» буде написано на окремому папірці, яку ти будеш при заселенні в гуртожиток показувати. І при профоглядах для вступу до ВУЗУ оглядає звичайно не лікар, а фельдшер, для якої ти просто одна малесенька ланка з конвеєра абітурієнтів. А потім ти просто заходиш до лікаря в кабінет, щоб поставити штамп. Іноді навіть це робить сама фельдшерка. А те, незаймана ти чи ні, навіть у картці у тебе не напишуть, тим більше 200% нікому повідомляти не будуть, тому що ти вже доволі доросла.

Якщо немає 18, то швидше за все огляд буде відбуватися в присутності мами (так потрібно), але тобі нічого не заважає сказати лікарю,що ти незаймана і тоді огляд буде проходити в іншому руслі. візуально це ніяк не помітно, що ви ведете статеве життя

І є ще варіант вирішення проблеми — звернутися в приватну клініку за гроші (невеликі). у приватних клініках присутність батьків необов'язково

Відсутність невинності — це не патологія. Так що, не бійся! Побережи нервові клітини для першої сесії!:))) Удачі тобі і успіхів при вступі!

Переглядів: 935 | Додав: Olenochka | Теги: вступ абітурієнтів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом