MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Головна » 2016 » Листопад » 27 » Критичні дні , у перший раз
18:30
Критичні дні , у перший раз



Найважливіша зміна, яка відбувається з тобою у цей період - початок менструації. Менструація - це виділення з піхви червонуватої рідини, що складається з крові, слизу й клітин слизової оболонки матки протягом кількох днів. В кожної дівчини вона починається в різний час, звичайно, між 10 й 16 роками, але не має значення коли саме. Протягом перших двох років менструації нерегулярні. Після першої менструації наступна може бути через 2 або 3 місяця й тривати від одного до десяти днів. Поступово менструальний цикл (час від початку однієї менструації до другої) встановлюється й триває від 21 до 35 днів (в середньому 28 днів).

Інтенсивність менструальних виділень індивідуальна й змінюється в кожен день менструації. На перші три дні припадає близько 90% менструальних виділень, а в загалі біля 80-85 мл, причому крові всього 35 мл.

 
Для поглинання менструальних виділень використовуються тампони, які вводяться в піхву, та прокладки, які прикріплюються до трусиків.
Не хвилюйся, якщо менструація почнеться несподівано, не вдома. Це трапляється з багатьма дівчатками. Рожевуваті плями на білизні засвідчать про те, що почалась менструація. Перша менструація - всього лише кілька плям, або невелика кількість виділень, тому можна скористатися туалетним папером чи гігієнічними серветками. Ці плями легко відіпрати. Але краще про всяк випадок носити з собою прокладку. Їх можна носити в порожньому пеналі чи косметичці.

Переглядів: 1103 | Додав: Olenka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом