MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Головна » 2016 » Жовтень » 30 » Перші місячні - Затримка місячних.
18:01
Перші місячні - Затримка місячних.

Перші місячні (менархе) наступають у дівчаток у віці 12-14 років, іноді трохи раніше чи пізніше. Після настання менархе протягом 1-2 років у дівчат частенько трапляється затримка настання місячних і це вважається нормою, тому що в підлітковому віці йде тільки встановлення нормального гормонального фону організму. Якщо і після спливу цього строку все ще продовжують спостерігатимуться затримки місячних, то це вже привід звернутися до гінеколога.

Менструальний цикл - це проміжок часу від однієї менструації до іншої. У нормі ці проміжки повинні бути однаковими. Новий менструальний цикл слід починати відраховувати з першого дня менструації. У нормі його тривалість складає 21-35 днів. Найчастіше - 28 днів. Якщо менструальний цикл з яких-небудь причин подовжується, то це слід вважати затримкою місячних. На початку менструального циклу відбувається фізіологічне підвищення гормону естрогену. Відбувається наростання ендометрія в порожнині матки для того, щоб «прийняти» запліднену яйцеклітину. В цей же час в яєчнику відбувається дозрівання яйцеклітини. Приблизно в середині менструального циклу, зазвичай на 12-14 день зріла яйцеклітина виходить з яєчника. Настає овуляція - період, коли можливо настання зачаття. А на місці яйцеклітини утворюється так зване жовте тіло, яке є похідним прогестерону. При нестачі прогестерону часто відбуваються викидні на ранніх термінах вагітності. Запліднення яйцеклітини відбувається в матковій трубі, розвиток плоду - в матці. Якщо зачаття відбулося, то причиною затримки місячних є настання вагітності. Якщо зачаття не настав, то відбувається падіння рівня прогестерону та естрогену і наступає чергова менструація. Таким чином, можна зробити висновок, що затримка місячних, точніше її причини, найчастіше криються в порушенні гормонального фону організму (при відсутності вагітності).

Переглядів: 1147 | Додав: Olenka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом