MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Школа - навчання » Кар'єра » Офіс-леді: Як зробити кар'єру?
Офіс-леді: Як зробити кар'єру?
OlenkaДата: Середа, 02.11.2016, 22:41 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Ти звикла бути хорошою дівчинкою. Старанною, слухняною і все розуміючою. І упевнена - це саме те, що потрібне для успішної кар'єри. Але твій бос-чоловік думає інакше!
Психологи склали перелік "спеціально для жінок" - прийми його як керівництво до дії!




Умій мобілізуватися. Якщо ти не можеш настроїтися на професійний лад, приступити до роботи в потрібний момент, навряд чи начальство тебе відмітить і просуне на посаді. У разі крайньої необхідності треба забути про сім'ю і все особисте життя підпорядкувати роботі. Чи можеш ти поступити саме так? Якщо хочеш вирости в професійному плані, іноді треба уміти стиснути волю в кулак і відокремити службові інтереси від особистих. І ніяких чаювань на півдня!

Будь комунікабельною. Якщо соромишся зайвий раз відкрити рот, то будь ти хоч тричі хороший фахівець - не зможеш зробити крок на високу посаду. Ти схильна до надмірної м'якості і нездатності ухвалювати рішення? Працюй над собою! Але комунікабельність важлива у справі: постійне базікання нікому не йде на користь.

Давай поради, коли про них просять. Якщо у тебе не питають поради, краще її і не давати! Нав'язливий порадник дуже «напружує», навіть якщо він абсолютно щиро бажає допомогти. До того ж, навіщо позбавляти колег їх законного права на помилку і давати спокусу перекласти всю роботу на тебе?

Удосконалюй свій професійний рівень. І оцінюй себе адекватно: не прагни відразу мітити на високі посади - ти повинна зрозуміти стиль роботи компанії, розподіл обов'язків і навчитися класно справлятися зі своєю роботою. Але і не занижуй планку: людина з двома вищими освітами в ролі того, що подає чай - як мінімум, насторожує. Це не казка про Попелюшку, і добра фея не з'явиться в офіс витягнути тебе з підсобки на кар'єрний "бал" - дій сама!

Вчися говорити "ні". Звичайно, тобі не важко. І заварити чай, і принести он ті папірці, і захопити пошту. Але це - не твоя робота. А поки ти робиш те, що не маєш робити, страждає твоя справа. До того ж безвідмовних людей розглядають як хорошого виконавця, але не як людину, що ухвалює рішення, здатну надихнути і повести за собою останніх. Перший час, можливо, варто «побути на побігеньках» - це може посприяти кар'єрі, оскільки тобі почнуть довіряти. Але якщо така «чуйність» стає закономірністю і прохання до тебе переходять всі рамки, давай зрозуміти, що тобі це неприємно. Ти не рабиня, ви всі тут - наймані службовці.

Реагуй на критику. Це робота, а не посиденьки за чаєм, де можна філософськи відмахнутися від недружнього зауваження. Байдужість до критики - неповага до того, хто її висловлює. До того ж це бар'єр в особистому професійному зростанні - коли тебе критикують, це прекрасна можливість подивитися на себе з боку!

Дотримуй субординацію. Вчора ти дуже добре поговорила про роботу з вашим генеральним директором, а сьогодні твій безпосередній шеф вовком дивиться? Річ у тому, що з психологічної точки зору будь-який начальник вважає себе самим компетентним в своїй сфері. І коли через його голову його ж підлеглі починають спілкування з вищим начальством, це удар по самолюбності і сумнів в його професіоналізмі. До того ж «вище» керівництво іноді не знає всіх нюансів роботи того або іншого відділу. Тому те, що якесь питання не проговорене з безпосереднім керівником, призводить до неправильних рішень, а відповідати за них - твоєму шефові.

Тримай дистанцію. Деякі шефи люблять показати себе «люблячими батьками» колективу. Але якщо у відповідь ти починаєш називати шефа «ти», дружньо ляскати по плечу і намагатися поділитися всіма проблемами, начальник вважатиме за краще триматися від тебе подалі. Чому так, адже він хотів спілкування? Відчуваючи цю прірву між собою і підлеглими, керівник намагається зближуватися. Але при цьому зовсім не хоче перейти з розряду керівника в розряд «свого хлопця». "Своєму хлопцю" можна сказати - знаєш, друг, мені вчора не до звіту було, ти ж розумієш. А страждає у результаті справа, і відповідати за це - йому, шефові. Тому не скачуйся до панібратства з начальником, будь з ним щирішою, підтримуй теплі відносини і в той же час дай йому зрозуміти, що знаєш своє місце.

Не забувай, що це робота. Плюшки і в'язання, чай і нескінченні розповіді про дітей - це, може, і добре, але майже завжди недоречно. Якщо хочеш, щоб тебе сприймали серйозно, роби справу і не намагайся перетворити офіс продовження свого будинку. Врешті-решт, чи часто твій шеф притягає на роботу печеннячко власного приготування?
Прикріплення: 6247372.jpg (40.9 Kb)
 
OlenkaДата: Понеділок, 14.11.2016, 18:17 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 3285
wacko
 
Поради для Підлітків » Форум » Школа - навчання » Кар'єра » Офіс-леді: Як зробити кар'єру?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом