Olenka | Дата: Четвер, 16.03.2017, 10:58 | Повідомлення # 1 |
| Ми вирішили почати серію статей про найцікавіші професії.
Але не просто розповісти про них, а поцікавитися у професіоналів у цій області, що на насправді потрібно знати і розуміти тим, хто вибере цю професію своїм тереном у житті.
І перша героїня прийшла до нас в голову практично одночасно – наша подружка Марія – справжнісінька фотомодель. А яка ще професія є для більшості дівчат такою ж бажаною і престижною, як ця? Тому ми не зволікаючи відправилися до Маші за інтерв'ю про плюси і мінуси цієї професії.
Цікаві факти від Always: А чи знаєш ти, що багато хто часто плутає професії манекенниці і фотомоделі. Так ось фотомодель – це та, яка позує для професійних фотосесій. Вона не ходить по подіумах, хоча багато хто суміщає ці професії.
Туся і Дуся: Привіт, Маша. Ми вирішили, що ніхто нам краще, ніж ти, не розповість про роботу фотомоделі. Почнемо з того, які, на твій погляд, найголовніші якості для цієї професії?
Маша: Привіт. Вимоги до фотомоделі істотно відрізняються від вимог до манекенниці, оскільки зйомки можуть бути дуже різними. Є фотомоделі з ідеальними руками, ногами, губами. І їх часто використовують тільки для зйомок саме цих частин тіла. Отже, є такі моделі, яких ніхто не знає в обличчя, тому що роками їх фотографують тільки зі спини.
Але це, звичайно, частковості. А в цілому, для фотомоделі головне не неземна краса, а швидше правильні риси обличчя, гарна фігура. Але все це – не яскраве, скоріше посереднє, що дозволяє за допомогою стиліста легко змінити образ.
А з інших вимог - важливі загальні танцювальні навики, акторське мистецтво, навики роботи перед фото- і телекамерами, фотогенічність, гарне здоров’я, експресивність і терпіння.
Туся і Дуся: А терпіння навіщо?
Маша: Ну як? У цій роботі ти не завжди робиш те, що тобі подобається. Ти можеш цілий день пропрацювати в образі, який особисто тобі вкрай чужий. Але зрозуміти задум фотографа, постановника і утілити його у фотосесію – завдання, що вимагає терпіння і розуміння поставлених завдань.
Туся і Дуся: А які мінуси у цієї професії?
Маша: Ну, можна сказати, що твоя зовнішність тобі не належить. Якщо у тебе підписаний контракт на роботу в тривалому проекті, то ти зобов'язуєшся зберегти вагу, колір і довжину волосся.
Ніяких тату, пірсингів. Потрібно постійно піклуватися про свою шкіру, яка весь час піддається постійній дії декоративної косметики.
Узагалі, постійно думаєш про те, що ти можеш з'їсти, а що ні. Про те, що постійно треба ходити в спортзал, щоб підтримувати форму. І про те, що потрібно висипатись, щоб виглядати завжди свіжою і відпочившою. Але це – мабуть навіть плюс, коли професія примушує тебе виглядати завжди добре.
Туся і Дуся: А в чому твій секрет? Як тобі вдається і справді завжди так добре виглядати?
Маша: Ну, у мене багато маленьких секретів. Наприклад, перекусити на ходу мені допомагає батончик мюслі та натуральний йогурт, які майже завжди в моїй сумочці. Цілий день я ходжу в зручних балетках, а туфлі на шпильці у мене з собою в сумці на випадок виклику на зйомки.
Але головне та найважливіше для мене – це виспатися. Це єдиний вірний спосіб виглядати щодня свіжою і відпочившою.
А гарний настрій і оптимізм у мене від природи. І робота моя мені дуже подобається. Отже, це все здається мені нескладним.
|
|
| |