MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Волосся на тілі
Волосся на тілі
OlenkaДата: Четвер, 08.12.2016, 20:58 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285


Ах, це волосся! Ну навіщо воно росте там, де ти хотіла б їх ніколи не бачити? І чому коли ти їх видаляєш, вони через якийсь час знову з'являються? Давай трохи розберемося в цьому питанні. Волосся на тілі - це нормальне явище для людини.
Якщо подивитися під мікроскопом, то виявиться, що у людини, як у біологічного виду волосся не росте тільки на внутрішній поверхні долонь і на слизистих оболонках. Решта всіх поверхонь нашого тіла волосиста! Тільки деколи волосся дуже тоненьке, і тому не завжди помітне неозброєним оком. Обволосіння починається у дівчат приблизно з 11 років і остаточно формується приблизно до 16 років. Приблизно з 13 років починає рости волосся під пахвами. Зв'язано це явище із змінами в гормональному складі крові. Статеві гормони проводяться організмом в значно більшій кількості, ніж в дитинстві. Під їх дією міняється твій зовнішній вигляд, зростають грудні залози, округляються стегна.
 

А зараз повернемося до нашого волосся. Волосся на тілі може бути в кожного різне. Тип волосся, їх колір і жорсткість залежать від генетичних причин, тобто від батьків. У нормі обволосіння лобка відбувається у формі трикутника. Якщо є окремі волоски навколо сосків на грудях, від лобка у напрямку до пупка і до ніг, то це явище в межах норми, особливо якщо воно генетично обумовлене (чарівні південні красуні з темним волоссям і смуглявою шкірою). У разі ж рясного обволосіння низу живота і ареоли навколо сосків, за формою того, що нагадує ромб у напрямку до пупка, є хороший привід для відвідин гінеколога-ендокринолога. Причина підвищеного обволосіння у дівчат - вміст в крові чоловічих гормонів (андрогенів) в межах значно більше норми. Якщо ти помітила, що волосся на тілі росте дуже інтенсивно, слід негайно звернутися за допомогою лікаря. Лікар допоможе тобі, призначивши ліки, що борються з підвищеним обволосінням.
Якщо ж твоє обволосіння звичайне, можна використовувати наступні способи видалення волосся. Гоління - це найпростіший спосіб, щоб позбавитися волосся. 

 
Гоління - один з найдоступніших способів видалення волосся. 
Ефект, подібний до гоління, надають креми-депілятори. Креми-депілятори мають в складі хімічні речовини, що руйнують структуру волосся. Вони розчиняють зовнішню частину волоса, не зачіпаючи кореня. Правда, будь обережна! Деякі креми можуть викликати хімічний опік або алергію. У таких випадках краще застосувати гоління. Волосся під пахвами і по лінії бікіні краще тільки збривати або видаляти кремом-депілятором.

лазерне видалення волосяних цибулин. Це видалення волосся назавжди. Процедура достатньо хвороблива і дорога. Вона повинна проводитися тільки у висококваліфікованих фахівців в перевірених салонах або клініках, інакше можуть залишитися рубці і шрами. Бажано проводити цей вид видалення волосся тільки на ногах.

Видалення зайвого волосся на ногах можливо також за допомогою епіляції. При цьому волос віддаляється повністю, з коренем, тому новий зростає повільніше, з кожним разом стаючи все тоншим і світлішим. Ефект від епіляції триває 1-2 тижні. Процедура вимагає терпіння.
Незалежно від того, чи ти обрала гоління чи, наприклад, креми-депілятори, мусиш брати до уваги, що видалення волосся може призвести до подразнення шкіри.
Прикріплення: 8723013.jpg (18.3 Kb)
 
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Волосся на тілі
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом