MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Як налаштуватись на здоровий сон
Як налаштуватись на здоровий сон
OlenochkaДата: Понеділок, 04.06.2018, 21:33 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4511
Заснули втомлені іграшки. Ось і позаду довгий день, повний стомливих уроків, включаючи цілих 2 фіз-ри, веселих зустрічей із друзями, «розбору польотів» з батьками та усякої іншої нісенітниці . Загалом сил вже нема ніяких, а нервів витрачено купа. Думки в голові скачуть як секундна стрілка будильника, а тобі треба терміново налаштуватися на сон, адже попереду ще один день і зустріти його потрібно свіжою і відпочившою.



Зараз ти на все готова заради міцного нічного сну, щоб завтра не відчувати себе кволою. До речі, а чи знаєш ти, скільки саме годин потрібно спати твоєму організму? Скажеш стандартні 8? І будеш не права, адже кожному з нас на відновлення ресурсів потрібна різна кількість часу. Спробуй провести експеримент. Встанови собі час від 6 годин сну, наприклад, з 12 ночі до 6 ранку. Якщо за цей час тобі не вдається виспатися, додавай по 20 хвилин кожного тижня. Припиняй додавати час, коли почнеш прокидатися серед ночі. Через декілька днів сон знову стане безперервним, засинати ти будеш швидко, а прокидатися бадьорою і відпочившою. Час, що вийшов, і є необхідна твоєму організму норма сну. Але поки ти не встановила свої «правила», спробуй декілька надійних способів.

1.  За 4 години перед сном трохи прогуляйся або зроби декілька дуже легких вправ з йоги. Твої м'язи злегка втомляться, температура тіла на якийсь час підніметься, а утомлений організм зажадає глибокого освіжаючого сну для відновлення сил.

2.  За 3,5 години до сну прийми теплу ванну.  Тепла  вода  підсилить  кровообіг і  допоможе  м'язам  розслабитися.  У результаті,  заснути  тобі  буде  набагато  легко.

3.  За 3 години до сну поміркуй про денні справи. Спробуй придумати вирішення  ситуацій, що тебе турбують. Сплануй дії на завтра. 10-20 хвилин буде цілком достатньо, не заглиблюйся в проблеми дуже глибоко. Зусиллям волі вчасно зупини свій розумовий процес і не перенось неприємні думки з собою в ліжко. Адже ти вже все обдумала, знаєш, що і як робити, а значить можеш викинути з голови непотрібні роздуми.


4.  За 2.5 години до сну трохи перекуси, щоб «заглушити» наслідки своїх роздумів. Коли їжа потрапляє в шлунок, до нього надходить різкий приплив крові, щоб він міг «насититися». Отже, голова на якийсь час відключається, оскільки перетравлення їжі в даний момент для організму є пріоритетним завданням, тому неприємні думки тебе більше не потурбують. Головне, обирай легкі закуски – фрукти, злаковий хліб, тепле молоко з медом. Тільки ніякого чаю з солодощами – вони тільки розбурхають нерви, що заспокоюються.

5.  За 2 години до сну займися якими-небудь монотонними справами, почитай журнал, зроби манікюр, послухай музику. Пам'ятай, за захопливою книжкою ти можеш пропустити годину Х, коли пора засинати, телефонна розмова з подругою теж не допоможе тобі розслабитися, а яскраве світло телевізора або комп'ютера зіб'є з пантелику рецептори і організм подумає, що вже ранок, і не захоче засинати. Отже, ці заняття залиш на потім. Спокійна музика і напівтемрява – те, що потрібно.

6.  За 1 годину до сну - прийшов час найприємніших розслаблюючих процедур. Перевір чи в порядку твоє спальне місце: кімната має бути провітреною і злегка прохолодною, проте ковдра теплою і затишною. Побризкай наволочку спеціальним спреем з екстрактом лаванди або поклади в ліжко саше з цією чудовою, налаштовуючою на сон травою. Тримай під рукою нові Always Ultra Night. Вони довші за звичайні Always Ultra і містять більше гранул гелю, що дозволяє їм надійно  захищати тебе під час сну. Якщо все готово, зроби легкий масаж п'ят теплим сухим рушником – він допоможе активізувати необхідні для розслаблення точки, достатньо інтенсивно потерти ніжки по 1 хвилині кожну та швидше упірнай в ароматні подушки.

7.   У ліжку замість звичного і досить обридлого способу підрахунку овець, що сюди невідомо як забрели, спробуй злегка помедитувати. Дихай поволі і глибоко. Уявляй, як сон починає плавно насуватися на тебе м'якою хмарою, обволікаючи з усіх боків. Усі твої м'язи розслабляються та зігріваються одна за одною, нерви заспокоюються. Голова стає важкою і тобі не хочеться розплющувати очі. Твоє тіло починає наповнюватися спокоєм до самого ранку.


На добраніч!
Прикріплення: 1744595.jpg (30.2 Kb)
 
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Як налаштуватись на здоровий сон
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом