Olenochka | Дата: Вівторок, 05.06.2018, 23:07 | Повідомлення # 1 |
| Доброго дня. Мене звати Марія. Вчуся в 11 класі і влітку буду вступати до ВУЗУ. Наскільки я знаю, в список лікарів входить і гінеколог. Все б і нічого, просто я не незаймана. (Заздалегідь прошу по можливості утриматися від коментарів негативного змісту) Я прочитала в інтернеті історії дівчат, пов'язані з цією подією. Деякі пишуть, що діагноз "здорова" їм просто так вписав терапевт або сам гінеколог. Комусь задавали питання про місячних і мацали груди/живіт.
Я точно знаю, що ніяких венеричних захворювань у мене немає (партнер був тільки один, і здавав аналіз на СНІД та ВІЛ).
Останній (він же перший) раз на огляді у гінеколога була в 15 років. Яка ймовірність того, що мені так само дуже пощастить, як і тим дівчатам? Живу в Україні, якщо це має значення. Дуже хотілося б дізнатися, як все відбувається, і кому повідомляють (якщо повідомляють) про відсутність цноти. Сумніваюся, що моя мама скаже: "Ну що зробити... користуйся контрацептивами". Дуже переживаю. Заздалегідь дякую.
Взагалі-то зараз у вузах не обов'язкова медична довідка, адже згідно конституції україни ВСІ громадяни мають рівні права на вступ до вузу. Довідка потрібна лише для заселення в гуртожиток (флюроография, педикульоз і щось ще).
ЦитатаМОЗ визначило перелік лікарів - терапевт, хірург, невропатолог, окуліст, отоларинголог, рентгенолог А тому варто користуватися тими формами довідки, де зайвих лікарів немаєЦитатаАле якщо в Вашому вузі її потребують (що для мене дивно), то існує спец. форма цієї довідки
Більше інформації на сторінках:
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0681-12/paran2#n2
Довідка форми 086-о або 086-у
http://znoo.in.ua/dovidka-formi-086-o-abo-086-u/
Якщо, все таки буде потрібно проходити при вступі?
Не переживай. Якщо лікар-гінеколог не подруга твоєї мами, то ніхто нічого не дізнається. У твоїй довідці буде стояти тільки штамп з прізвищем лікаря і його підпис. Навіть діагноз: «здорова» буде написано на окремому папірці, яку ти будеш при заселенні в гуртожиток показувати. І при профоглядах для вступу до ВУЗУ оглядає звичайно не лікар, а фельдшер, для якої ти просто одна малесенька ланка з конвеєра абітурієнтів. А потім ти просто заходиш до лікаря в кабінет, щоб поставити штамп. Іноді навіть це робить сама фельдшерка. А те, незаймана ти чи ні, навіть у картці у тебе не напишуть, тим більше 200% нікому повідомляти не будуть, тому що ти вже доволі доросла.
Якщо немає 18, то швидше за все огляд буде відбуватися в присутності мами (так потрібно), але тобі нічого не заважає сказати лікарю,що ти незаймана і тоді огляд буде проходити в іншому руслі. візуально це ніяк не помітно, що ви ведете статеве життя
І є ще варіант вирішення проблеми — звернутися в приватну клініку за гроші (невеликі). у приватних клініках присутність батьків необов'язково
Відсутність невинності — це не патологія. Так що, не бійся! Побережи нервові клітини для першої сесії!:))) Удачі тобі і успіхів при вступі!
|
|
| |