MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Отруєння алкоголем – як розпізнати і що тоді робити?
Отруєння алкоголем – як розпізнати і що тоді робити?
OlenochkaДата: Неділя, 09.06.2019, 20:51 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4504
Час від часу в ЗМІ з'являються інформація про підлітків, які потребують надання допомоги в результаті від отруєння алкоголем. На жаль, не всіх можна врятувати. Тому, якщо ви час від часу берете участь в вечірках, дізнайтеся як виглядає таке отруєння і як врятувати жертву.

Алкогольне отруєння часто плутають з похміллям, але це зовсім інші явища. Похмілля потрібно просто пережити. Хоча похмільний підліток може і виглядає жахливо, по суті йому нічого не загрожує. Отруєння-це вже, в свою чергу стан реальної загрози для життя – тут не закінчується похміллям.



Кому загрожує отруєння?

Дуже велике значення мають вага тіла і кількість/швидкість прийнятого алкоголю. Іншими словами, більший ризик отруєння виникає у худого підлітка, який не їв нічого до і під час споживання, а крім того, він пив швидко і багато. Отруєння дуже часто також є у дівчат.

Особливо небезпечне, іноді призводить до смерті, є різного роду змагання – наприклад, "хто перший вип'є 0,5 л горілки", або "хто вип'є більше". Це найгірше з можливих ідей, дуже небезпечно для здоров'я. Ніколи, ніколи не робіть цього!


Симптоми отруєння

Припустимо, що ви на вечірці. Хтось приніс щось міцніше, потім з'явилася ще пляшки. Це весело, вечірка хороша як і всі інші, поки хтось не почне дивно себе поводити. Як дізнатися, що людина отруїлася?


Про перші симптоми отруєння ми говоримо найчастіше, коли в організмі з'являється близько трьох проміле алкоголю. Така людина втрачає свідомість ("викл", повністю не вдається до неї достукатися), не контролює своєї поведінки, робляться в свій одяг. Ще – важко розрізнити симптоми, які пов'язані з функціонуванням організму – температура тіла падає, дихання стає поверхневим, можуть з'явитися порушення в роботі серця. Це вже момент, коли життя людини знаходиться під загрозою.

Про те, як на практиці може виглядати отруєння алкоголем, розповідає Моніка:

- Я була на такій вечірці півроку тому. Моя подруга багато пила - вона розлучилася зі своїм хлопцем і хотіла забути про це. Я попереджала її зупинитися, але вона не хотіла. Пила келих за келихом, нічого не їла, а дуже худа. Зрештою буквально "впала" на диван. Спочатку я думала, що просто напилася до межі і все. Але коли я побачила, що вона жахливо бліда і дивно дихає, я знала що відбувається щось жахливе. Я подзвонила її батькам, вони приїхали і викликали швидку. У лікарні з'ясувалося, що ще з годину затримки і не вдалося б її врятувати, – каже дівчина.


Якщо ви підозрюєте отруєння…

Вже знаєте, як виглядає отруєння. Але що далі? Припустимо, ви на вечірці, хтось поводиться вкрай тривожно, і ви відчуваєте, що щось не так. Що повинні робити?

Перш за все - ігноруйте слова, в яких кажуть що перебільшуєте. Всі будуть так говорити, але подумай, якщо ця особа помре від отруєння? Ти єдина людина, яка бачить що відбувається щось погане. Не забувай


Покладіть людину на бік - це називається позицією бічна безпека. Це на випадок, якщо почалася блювота. Наступний крок-це вже телефон – не треба нічого, просто подзвони спочатку в швидку, а потім до батьків людини. Не думай зараз про те, що ти "робиш зле" Може, саме ви врятуєте, це не смішно.

Цитата
Як уникнути отруєння?

Чому ми пишемо про те, як врятувати себе, але тільки, як врятувати інших? Це просто – людина отруєна алкоголем не в змозі собі зарадити. Єдине, що ви можете зробити, це запобігти такій ситуації. Особливо важливо, щоб:

Не приймати дурних ідей. Гра в "хто вип'є більше горілки" може закінчитися для вас, наприклад, комою. Не будеш ти першою чи першим / немає значення

Контролюйте своє самопочуття. Коли відчуваєте, що п'яний / - а, роби перерву, або зав'язуй з алкоголем в даний вечір.

Не пийте на голодний жолудок і їжте під час пиття.

Не змішуйте алкогольні напої.

Якщо ви п'єте чисту горілку, то не допускайте перерв коротших двадцяти хвилин. Хто - небудь піднімає темп? Його справа, не дай їм маніпулювати.

Пам'ятайте, що клас дійсно не проявляється в тому, скільки ми п'ємо алкоголь, але як його п'ємо. Якщо ви доведете себе до стану, коли ви мочитеся в штани, це досить далеко від зрілості.


Джерело https://www.teenzone.pl/zatruci....62.html
Прикріплення: 2429780.jpg (15.4 Kb)
 
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Отруєння алкоголем – як розпізнати і що тоді робити?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом