MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Мікрофлора піхви – чому є така важлива?
Мікрофлора піхви – чому є така важлива?
OlenochkaДата: Субота, 22.06.2019, 11:12 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4514
Ви зустрічалися коли-небудь з терміном: "мікрофлора піхви"? Напевно, ні а якщо і так, то не надавали йому особливого значення. Треба, знати що мова йде про речі надзвичайно важливі для вас – які впливають на ваше здоров'я, а навіть і фертильність.

Мікрофлора піхви, звана також як екосистема, це просто мікроорганізми, які знаходяться в цих місцях. Щоб дівчина чи жінка була здорова, щоб не мучили її постійні інфекції і запальні процеси, мікрофлора піхви має бути правильна – це забезпечує захист від шкідливих бактерій та вірусів.



У кожного з нас однакова мікрофлора?

Ні! Іншу екосистему піхви має маленька дівчинка, іншу та що дозріває, і ще одну – жінка, після менопаузи. Крім того, мікрофлора може змінюватись в залежності від того, де ми живемо (мова йде про регіон) або принаймні, від фази циклу.

Однак факт полягає в тому, що найбільшою і важливою групою "хороших" мікроорганізмів є палички молочної кислоти під назвою Lactobacillis. Саме вони піклуються про те, щоб в наші інтимні зони не проникло нічого небажаного.

До чого призводить дисбаланс екосистеми в піхві?

Якщо ми не дбаємо про нашу інтимну "екосистему", це може привести до різних проблем зі здоров'ям. Перш за все, це різного типу дрібні інфекції – свербіж, виділення з піхви, вагініт. Проте варто пам'ятати, що таке тривале (часто необроблене) запалення може призвести навіть до пошкодження придатків (наприклад, яєчників), що в свою чергу, може викликати навіть проблеми з вагітністю.

Іншими словами – хоча зараз, напевно ще про це не думаєте, то з часом ви б хотіли бути мамою. І щоб з цим не було проблем, потрібно подбати про мікрофлору своєї піхви.

Що викликає порушення в екосистемі піхви і як запобігти?

Мікрофлору піхви дуже легко (на жаль) можна порушити. Тому так важливо дотримуватися кількох важливих правил. Що конкретно ви повинні пам'ятати?

Намагайтеся піклуватися про свою відпірність

Знижується імунітет всього організму, також знижується імунітет в піхві, тому дбайте про себе кожен день. Одягайтеся адекватно погоді, але не нехтуйте також загартовуванням. Коротше кажучи, не відмовляйся від прогулянки тільки тому, що на вулиці мороз. Одягнутися тепло і вийти з дому.

Слідкуйте за гормональним балансом

Гормони мають особливу роль в організмі жінки. Тому-якщо тільки з'являються будь-які симптоми порушень (гіпертрихоз, порушення менструального циклу), давайся до гормональним дослідженням. Вас направить лікар-гінеколог.

Не варто недооцінювати симптоми захворювання

Будь - які захворювання викликають ослаблення мікрофлори. Тому не варто недооцінювати симптоми того, що з вами щось не так. Якщо, наприклад відчуваєте слабкість,  турбує втома-перевірте кров на анемію. Не грати теж в героїню, якщо застудилася – два або три дні в ліжку, з чаєм – це мінімум.

Не сходіть з розуму з кількістю сексуальних партнерів

Якщо у вас вже почався статевий акт, будьте обережні, щоб не потрапити в пастку ... аби швидко лягати спати з кожним іншим хлопцем. Це може привести лише до порушення мікрофлори піхви, не кажучи вже про більш серйозні захворювання.

Якщо у вас вже є статевий акт – обов'язково надягайте презервативи!

Виконуйте правила особистої гігієни

Зокрема, важливо, щоб ви регулярно мили околиці інтимні під час менструації (мінімум два рази в день, а краще-при кожній зміні прокладки або тампона), не продовжувала час зміни засобів гігієни, використовувала рідина для інтимної гігієни з відповідним pH і, як мінімум раз на день приймала душ. Начебто і нічого, норма але це дійсно важливо.

Їжте здорову їжу

Якщо ви будете їсти тільки гамбургери, кока-колу, солодощі та жирні обіди, цей варіант-відіб'ється  на вашому здоров'ї і, що все з цим пов'язано, в екосистемі піхви. Тому їжте здорову їжу, нехай у вашому раціоні багато фруктів, овочів, зернових, молочних продучтов і пісного м'яса. До речі, буде багато енергії на кожен день.

Носіть відповідну нижню білизну

Під "правильним" ми маємо на увазі ... бавовна. Забудьте про синтетику, яка заважає вашій шкірі вільно дихати. В даний час в асортименті магазинів багато фантастичного, красивого і зручного бавовняного, так скажемо собі прямо – при цьому ми нічого не втрачаємо.


Джерело teenzone
Прикріплення: 7020854.jpg (83.5 Kb)
 
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Мікрофлора піхви – чому є така важлива?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом