MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Місячні, де ви? Тобто, чому затримка
Місячні, де ви? Тобто, чому затримка
OlenochkaДата: Четвер, 18.07.2019, 23:33 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4498
Які найбільш поширені причини запізнення періоду і як це виправити?

Місячні-один з найгірших, найскладніших і найважливіших процесів, що відбуваються в організмі дівчини. Кожна з нас проходить менструальний цикл по-різному, а кровотечі не завжди з'являються кожні 28 днів. У деяких цикл може тривати менше, а У інших-довше (наприклад, 35 днів), і через це не слід впадати в паніку.




Я б хотіла зосередитися на самих причинах відсутності менструації, через які нам дають спокою.

Чому місячні запізнюються

1. Стрес. Я не знаю більш універсальної причини, ніж саме стрес. Підлітки повинні боротися з постійною напругою, викликаною школою, конфліктами з близькими або просто затримками. На жаль, стреси не можуть бути усунені в 100% з нашого життя, але на щастя, можна його звести до мінімуму. Спробуйте вирішити спочатку проблеми малої ваги, щоб не отруювати собі ними життя, а потім зосередься на цих базових. Крім того, намагайтеся знайти час для відпочинку. Гаряча ванна, медитація, зустріч з друзями – пошук чогось, що дозволить Вам розслабитися.

2. Занадто велика фізична активність. Гаразд, спорт-це важливо, навіть дуже, але чи знаєте ви приказку "що за багато, то нездорово"? Я думаю, що так. Якщо ви втомлюєте своє тіло, вам доведеться рахуватися з тим, що менструація може бути зупинена. Ваш організм сам знає, коли витрачати енергію на регенерацію і "відновлюватися, а коли почати менструальний цикл.


3. Недостатня вага. Ця причина схожа на попередню. Якщо ви важите мало, ваше тіло не буде ризикувати ще одним ослабленням. Однак, якщо вага занадто висока, менструація також може не початися. Це в основному пов'язано з ситуацією, коли дівчина набирає більше десятка кілограмів занадто швидко. Часто надмірна вага-це також неадекватне харчування організму, яке потребує всіх складників, щоб мати можливість функціонувати належним чином.

4. Ліки. Деякі ліки можуть призвести до того, що наш період не приходить. До них відносяться антибіотики, антидепресанти і навіть ті, які лікують гіпертонію. Однак, якщо ви починаєте приймати досить сильні медикаменти, ви повинні рахуватися з тим, що Ваш організм може відреагувати затримкою періоду. Навіть якщо в листівці не має зазначених побічних ефектів, пов'язаних з менструації, може виявитися, що прийняті Вами препарати впливають на це. Для впевненості почекайте тиждень або два, а якщо ситуація не зміниться, йдіть до лікаря.


5. Захворювання. Тут ситуація виглядає так само, як з ліками. Кожен організм індивідуальний, тому у деяких навіть звичайна ангіна може привести до затримки менструації. Найкраще регулярно обстежуватися і консультуватися з лікарем, щоб знати причини вторинного розпаду циклу. Не шукайте, хвороб в інтернеті самостійно, і вже точно не намагайся самі себе лікувати, так як ще більше можете собі нашкодити!

6. Цикл пустий. Я думаю, що це найменша причина, тому що мало що про це говорять. Але в житті жінки можуть виникати безплідні цикли. Це момент, в якому яйце НЕ буде звільнене. Тоді кровотеча може не з'являтися протягом дуже тривалого часу, а прийти наприклад, після: 54 днів. Передбачається, що якщо такий цикл з'являється 2 рази на рік, то це нормальне явище. Якщо ви частіше помічаєте у себе такі великі розбіжності між однією й іншою менструацією, то можете і навіть повинні звернутися до лікаря.

7. Вагітність. Довго хотіла дізнатися, чи можна замінити цю причину і чи повинна вона бути на початку або в кінці. Я зважилася на це, бо виявила, що сексуальні контакти серед молодих людей тепер є звичайним явищем. Часто дівчинка-підліток, боїться що може завагітніти, поки при зближенню зі своїм коханнням. Потім починає створювати чорні сценарії в своїй голові, шукати в інтернеті симптоми вагітності, і кожен з них по черзі аналізувати, читати форуми... від усього цього він починає панікувати і навіть біль в животі викликає у неї, нав'язливі думки про дитину. Справа проста. Якщо ви займаєтеся сексом і сумніваєтеся, чи не вагітні, ви робите...хто здогадається, що? ТЕСТ. Браво! Зробіть це, але найраніше в день очікуваної менструації. Якщо результат буде негативний, повторіть його через тиждень. Так само, в разі позитивного. Пам'ятайте, що високий рівень гормону ХГЧ вранці. Крім того, не шукайте на силу у себе симптоми ранньої вагітності. Інтернет розривається від надлишку таких симптомів, висловлювань жінок, які були вагітні і все ж мали менструації. Головне, щоб ти слухала власний організм.

"Головне, щоб ти слухала власний організм". Я думаю, що ці слова повинні стати мантрою кожної молодої жінки, яка шукає відповіді на питання, пов'язані з її тілом і його проблемами. Не шукайте в інтернеті одержимо причин зникнення менструації, тому що може ввести Вас в ще більшу оману. Коливання циклу-це нормальна справа, тому розслабтеся і спокійно подумайте, що щось незначне (навіть таке як застуда) не порушило цикл. Перестаньте нервувати, і скоро ти будеш говорити: "Гей! Добре, що є місячні. Я нудьгувала".

Джерело dlanastolatek
Прикріплення: 3164707.jpg (25.3 Kb)
 
OlenochkaДата: Вівторок, 23.07.2019, 13:17 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 4498
Цитата
Більшість, себе накручує що вагітн, це і буде стрес.
 
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Місячні, де ви? Тобто, чому затримка
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом