MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Щаслива сім'я - таке словосполучення ми чуємо рідше. Чому?
Щаслива сім'я - таке словосполучення ми чуємо рідше. Чому?
OlenkaДата: Четвер, 23.03.2017, 11:16 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Родина… Щаслива, повноцінна сім’я – таке словосполучення ми все рідше чуємо навкруги. Все менше щасливих сімей і все більше нещасливих та зневірених. Чому ж так відбувається?



Однією з вагомих причин відсутності щастя в наш час є матеріальний достаток. Адже, будучи невпевненими у забезпеченому майбутньому, і, не маючи звички покладатись на Господа, люди не відчувають себе захищеними.

Звісно, хто ж із нас не мріє про забезпечене майбутнє для своїх дітей, онуків, братів, сестер? Зовсім непогано бути забезпеченим, але у всьому повинна бути міра. Але все частіше люди різного віку виїжджають закордон, покидаючи батьків і дітей, чоловіків та дружин у пошуках кращої долі. При цьому забувають обов’язки чоловіка чи дружини, почуття батьківства. Таким способом, батьки готові пожертвувати своїм здоров’ям, часом, благополуччям задля майбутнього для свого чада.

Суспільство не забезпечує у повній мірі благополуччя людей, тому зробити мрію про щасливе життя рідних реальністю допомагає виїзд на постійне місце проживання закордон. Ми часто забуваємо, що просити допомоги повинні у нашого Єдиного Бога Отця, Творця неба і землі, адже тільки Він завжди готовий нам допомогти у скруті. Але приваблива пропозиція стати заможним все-таки бере гору.

На жаль, рідко задумуємося над наслідками. Батьки добре усвідомлюють, яке життя їх чекає: роки важкої праці, сотні безсонних ночей, але їх втішає думка, що хоч у дітей буде краще життя. Задля цього вони залишають дітей без своєї опіки й любові, ласки та материнського тепла. Хоча рішення покинути рідну оселю дається надзвичайно важко, але ось молоді жінки чи чоловіки вже летять у літаку на половині шляху до своєї мети. Усі вони мріють, хоча ні, впевнені, що все буде добре. Вони швидко зароблять грошей, забезпечать дітям безхмарне майбутнє, а для себе гарненький будинок, авто, відкриють свій магазинчик, - і ось вона здійсненна мрія. Надіються також, що виростуть самі по-собі у них гарні, слухняні, розумні дітки, які створять свої щасливі сім’ї, подякують батькам і життя їхнє буде без горя і біди. Тому що бажають кращої долі дітям, кращого та легшого життя, аніж прожили самі. Як жаль, що мрії та сподівання цих людей так рідко втілюються в життя. Чому?

Діти залишаються під опікою родичів, їх виховують дідусі та бабусі, старші брати і сестри. Але вони не батько й не мати. Хоча вони дарують любов і затишок, але між батьками і дитиною існує невидимий зв’язок, вони відчувають один одного, між ними панує абсолютна довіра, розуміння, любов і повага. Батьки є прикладом для дітей. За їхнім прикладом в майбутньому вони створюватимуть сім’ї, вчаться цінувати те, що мають, поважати навколишніх і любити Господа. І коли матері не з’являються вдома роками, цей зв’язок зникає. Зникає назавжди.

Зазвичай, без батьківської уваги залишаються підлітки. У цьому віці потрібна більша увага і підтримка батьків. І тоді гроші не потрібні ,тільки б дорога людина була поруч. На кого ж тоді рівнятися, хто допоможе і вислухає, дорікне і покарає, яка рідна душа підтримає у важку хвилину? Кому потрібна чужа дитина, чужі проблеми. Світ жорстокий. Кожен грає в ньому свою роль. Згадати про Господа не вистачає ні сил, ні бажання, ні часу. Тож незахищене дитяче серце кам’яніє, шукає чим компенсувати відсутність батьківської любові й уваги. А ось тут вибір великий: пияцтво, наркотики, розгульне життя, нічні клуби, бари, де, звичайно, витрачаються не свої, а батьківські гроші. Мати й уявити не може, покидаючи своє янголятко, що за кілька років воно втратить свої крила, а на чистій білій душі з’являться брудні чорні плями.

Що таке життя зробить за кілька років з цього янголятка? Це буде людина із змарнованим дитинством, яка зробила багато помилок, від яких нікому було її вберегти. Душевні травми, звинувачення у всьому батьків, життя в гріху, створення неповноцінних сімей, неповага до батьків і близьких, хоча сказано: ”Шануй батька та матір свою” та „Хто злорічить на батька та матір свою хай смертю помре”(Єв. від Матвія 15:4).

Як висновок: гроші не принесли нікому щастя, а тільки нескінченний список проблем. Проблемі масового виїзду батьків закордон не приділяють належної уваги на державному рівні, та й самі батьки не задумуючись покидають дітей напризволяще.

В Україні щороку за неофіційними даними виїжджає близько 1млн. 230 тис. осіб. З них майже 90% матері. Ця проблема є нашою спільною і ми не повинні бути байдужими до проблем наших близьких. Молімось Богу за ці сім’ї, адже Господь не залишить нас у біді. Він завжди з нами, супроводжує нас, благословляє, прощає і карає. Адже Він – Справедливий і Люблячий.

Маріанна Франківська
Прикріплення: 0995566.jpg (84.5 Kb)
 
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Щаслива сім'я - таке словосполучення ми чуємо рідше. Чому?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом