Olenochka | Дата: Вівторок, 24.10.2017, 10:26 | Повідомлення # 1 |
| Підкажіть будьласка в моїй ситуації, тому що я вжеу відчаї і незнаю як мені поступати і що робити.Ми з чоловіком одружені три роки. але зараз з кожним днем між нами постійна боротьба. Ми повністю віддалилися одне від одного. Спочатку сваримося, говоримо одне одному багато наприємного, потім ніби сідаємо все обговорюємо ( причому говорю здебільшого я а він погоджується) Ніби домовляємося. Проходить два три дні і все стає як і було раніше. Коли я йому говорю про наші домовленості він каже мені однаково ( мяко кажучи) В нього появилося багато принципів які він вважає правильними при тому як цілий світ грубо кажучи живе зовсім навпаки. Він вимагає від мене того в чому сам далекий до ідеалу. Коли я йому наводжу такий приклад то він каже що я навмисне так поступаю. Я вже не знаю як до нього говорити тому що люба моя спроба серйозно поговорити закінчується образами в мою сторону.
Народна мудрість стверджує, що сварка і тимчасові сімейні з’ясування стосунків тільки зміцнюють почуття, зближують людей і роблять їх союз міцніше, витривалішими. Може так воно і є. Але коли сваришся з близькою людиною, на душі так кепсько, що хочеться вити. А коли згадуєш всі ті слова, що сказані в пориві гніву, взагалі стає неприємно. Адже половина з них не мають ніякого відношення до того, кому були сказані. Ще неприємніше стає, коли розумієш, що в черговий сварці немає твоєї провини. Але в той же момент знаєш, що потрібно, як можна швидше помиритися з чоловіком. І це правильно. Життя занадто коротке, щоб витрачати її на безглузді сварки. Тим більше, що сімейні образи не проходять безслідно. Так от як помиритися з чоловіком, якщо в сварці винен саме він і ніхто інший? Відповідь дуже проста – говорити! Не потрібно «винаходити велосипед», все корисне вже було винайдене задовго до нашої появи:
-підійдіть до чоловіка і м'яким спокійним голосом запропонуйте йому поговорити. Не варто змішувати розмову з чаюванням або прийомом їжі. Стіл, що стоїть між вами, розжарить обстановку; -розкажіть чоловікові про свої почуття, будьте доброзичливі й відверті. Яскраве і відкрите вираження своїх емоцій – відмінна жіноча риса, тому в такій розмові чоловік не побачить нічого підозрілого; -перед бесідою з коханим не забудьте привести себе в порядок і навіть причепуритися для нього, погодьтеся, що вид розпатланою домогосподарки не дуже-то піднімає настрій і вже тим більше не викликає бажання миритися. Нехай ваш чоловік побачить вас красивою, милою і доброю; -пам'ятайте, що мета вашої розмови з чоловіком не звинуватити його, а розв'язати конфлікт; протягом усієї розмови притримуйте свій тембр голосу на одному рівні, щоб не створити нову конфліктну ситуацію; -для розмови вибирайте момент, коли у чоловіка є вільний час, щоб не вийшло ситуації, в якій він не стане вас слухати і буде займатися своїми справами; не затягуйте з проведенням відвертої розмови, не дозволяйте образі і злості один на одного «засісти» глибоко в душі; -бесіду можна почати з чого завгодно, наприклад, знайти фото з вашого спільного відпочинку та підійти до чоловіка зі словами «Ой, дивися! Випадково натрапила на фотографію з відпустки. Пам'ятаєш (заздалегідь згадайте, що чоловікові сподобалося найбільше), як ми з аквалангами пірнали? – Зробіть паузу, давши можливість чоловікові висловити свою думку, потім продовжіть – Може коли-небудь повторимо? »Не забувайте посміхатися. Також можна подумати про те, де і коли можна повторити вподобане вашому чоловікові заняття;
|
|
| |