MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Батьки хочуть зі мною поговорити про секс! Допоможіть!
Батьки хочуть зі мною поговорити про секс! Допоможіть!
OlenochkaДата: Четвер, 23.11.2017, 11:13 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4514
„Допоможіть, у мене є проблема. Мова йде про мою маму. Вже кілька разів я бачила, що вона ховається за якусь розмову. Я підозрюю, що мова йде про секс, і я в шоці. Я знаю дуже багато, хоча і незаймана. Я розумію що потрібно себе захищати, знаю все про жіночий цикл, планую використання протизаплідних таблеток і презервативів, щоб нічого не зловити. Я все це знаю, і я дійсно не хочу говорити про це з мамою!" Аня, 16 років.




Якщо у вас підлітковий вік, то дуже ймовірно, що твої батьки, впадуть на ідею поговорити з тобою про секс (а може це вже сталося? Якщо так, дайте знати в коментарях!). Більшість підлітків дуже боїться цієї розмови. Ми пояснюємо, чому і що робити, коли батьки починають робити "переслідування" в цій унікальній бесіди.


Чому ми не любимо таких розмов?

На початок проста відповідь на питання – звідки така неприязнь? Пояснює Юля:

– Мої батьки взяли мене на таку розмову кілька місяців тому. Це було... жахливо! Моя мама вела себе як пенсіонерка з трирічною дівчинкою. Не вистачало тільки, щоб вона додала що хлопець має член, а дівчинка вагіну. Обидві були налякані, а я боялася їй сказати, що я все знаю чудово. Я переживала, тому що б отримала , зустрічне питання, звідки я все це знаю. Тому мовчала, а в голові у мене була думка, коли вже дасть мені спокій, – згадує Юлія.

Так все виглядає у дуже багатьох. Але варто на мить поглянути з точки зору своїх батьків – хіба це не необхідність ,захистити і зрозуміти свою дитину?

Не думай про це, як про щось дуже погане, і не треба своїх батьків, вважати ворогами. Вони не хочуть вам погано, навіть навпаки. Для них це так само важко, але долають свою боязнь заради твого ж блага. Вони хочуть тебе просто застерегти!

Як реагувати, коли батько починає розмову про секс?

Насамперед – нормально. Якщо ви бачите, що ваша мама або тато починає говорити, але це для нього чи для неї важко або йде не в ту сторону – зупинись і зроби так, як Аня:

– У мене теж випала розмова на маму. Я знала, що вона почне розмову вже від часу, коли вона дізналася, що 15-річна дочка її подруги з роботи, пройшла через неприємності. Мама переживала кілька днів, в кінці кінців, вона сказала, що нам треба поговорити. Стало їй так ніяково, каже що є закоханість що з часом люди відчувають один до одного потяг... я зупинила її. Я зловила її за руку і сказала так: „Мамо, я знаю про що ти хочеш говорити зі мною. Але я дійсно багато знаю, сьогодні важко не знати. Вам не потрібно турбуватися про те, що завагітнію, тому що коли я почну займатися сексом, то ми обов"язково будемо використовувати презервативи. І, звичайно не зроблю цього з якимось випадковим хлопцем, я хочу це зробити по любові, і не на першому побаченні. Але якщо ви хочете поговорити, то ви можете сказати мені, чи в перший раз дійсно боляче. Я не планую його поки, але я вже про це подумала і трохи боюся". У матері сталася така зміна, що вона почала розмовляти зі мною, як з дорослою. І розмова була дійсно крутою! – каже Аня.

Спробуйте піти цією дорогою – це дійсно кращий спосіб. Пам'ятайте, про те щоб не підходити до батьків, як до надокучливої мухи. Зовсім не так: "божееее, мама ну припини". Май повагу до людини, яка турбується про тебе і хоче тебе попередити. Не потрібно робити вигляд, що нічого не знаєте, але теж не роби вигляд, ніби ти найбільш сексуально досвідчена людина у світі.

Батьки дійсно можуть вас чомусь навчити!

На кінець важливе зауваження – пам'ятайте, що батьки дійсно можуть вас чомусь навчити. Наприклад, розповісти що їх здивувало в сексі. Або які були очікування і що не виявилося так, як вони думали. Мама може вам розповісти, про таблетки під час циклу. – Якщо розуміти їх та ставитися з повагою, виявиться для вас справжньою скарбницею знань.
Прикріплення: 5108992.jpg (21.8 Kb)
 
OlenochkaДата: Неділя, 23.09.2018, 08:54 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 4514
Батьки вважають нормою займатися сексом при мені, в одній кімнаті,типу коли я сплю і така глуха.Моя психіка цього не витримує, а вони не бачать в цьому нічого такого.
 
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Батьки хочуть зі мною поговорити про секс! Допоможіть!
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом