Olenochka | Дата: Субота, 26.05.2018, 22:15 | Повідомлення # 1 |
| Коли двоє разом, вони просто разом, вони по суті не зобов'язані й не повинні, їхні стосунки тримаються на довірі, але без зобов'язань. Коли ж двоє вирішуються вступити в шлюб, довіру залишається, тільки до них додаються ще деякі зобов'язання. У першу чергу перед собою. Створення сім'ї одне з найважливіших подій у житті, так як від думок тільки про себе потрібно переходити до думок про нас.
Чому ж тоді щороку все нові й нові чоловіки і жінки вступають у шлюб, що ними рухає, що змушує їх відмовитися від свободи і незалежності. За дослідженнями психологів чоловіки і жінки сприймають шлюбні узи по-різному, адже психологія стосунків дуже делікатна тема, саме з цього відносинам завжди доводитися вчитися. Вважається, що для жінки шлюб дає більше, ніж для чоловіка. Жінка відчуває тил і впевненість, вона стає спокійніше і може вити гніздо, для чоловіка це ж новий виток свого становища в суспільстві, своєї значущості в очах інших. Що теж чимало.
У сімейному житті головне зрозуміти і пам'ятати, що сімейне життя відрізняється від романтичних зустрічей, поки двоє ще не перебувають у шлюбі. Шлюб - це все разом і побут, і романтика. Це вміння жити не одному, а сім'єю, розуміти іншого і вміти не замикатися в собі. Гармонійні відносини у шлюбі.
Коли з'являється молода сім'я, відразу ж її атакує побут. І найважливіше питання - це питання житла. Навіть якщо є житло, то побут не відступає. Мине ще чимало часу, поки подружжя навчаться і приймуть звички один одного. Хтось звик відразу мити за собою посуд, а хтось тільки раз на день і ціла гора тарілок в раковині його не бентежить.
І це тільки мала з різноманіття побутових непорозумінь. Адже навряд чи про це говорили закохані сидячи на лавках при місяці. Тому завдання в побуті по можливості мирно домовлятися хто і що робить, щоб було комфортно обом і в той же час всі обов'язки не лягали на плечі іншого. Не потрібно забувати, що почуття - це основа і фундамент відносин, що тільки вони допомагають цеглинка за цеглинкою будувати сімейний будинок, сімейну фортецю, якій під силу буде витримати будь-які труднощі.
Труднощі відносин у шлюбі. Один з головних питань сімейного життя, хто командує парадом. Часто молоді намагаються наслідувати уклад своєї родини, бо так звикли з дитинства і так бачили в своїх сім'ях. Головою стає найчастіше той, хто краще справляється з сімейними обов'язками, але в підсумку, окрім ролі глави у нього більше половини сімейних обов'язків, т.к. друга половина не завжди самостійно може вирішити багато питань. Тому роль у глави сімейства не завжди завидна - потрібно вміти вирішувати багато питань і в той же час не ущемляти другу половину своєю зверхністю. Найголовніше, за побутовими і домашніми справами не забувати приділяти один одному увагу, поцікавитися справами партнера, знайти час для проведення спільного дозвілля - це може бути похід у кіно чи в ліс, або просто вечір проведений в романтичній обстановці вдвох. Якщо нехтувати відпочинком, якщо забувати сказати елементарне привіт і спасибі, то дискомфорт може дати тріщину у відносинах і в кінці кінців зруйнувати їх.
Сім'я в першу чергу те місце, де тебе завжди чекають, де тобі раді, де розділять твої радості і перемоги і допоможуть відновитися після поразки. Сім'я - це будинок, це опора, терпимість і любов. Любов набагато більша, ніж коли ви тільки починали зустрічатися і були просто закохані, сім'я-це життя
|
|
| |
Olenochka | Дата: Середа, 24.04.2019, 09:24 | Повідомлення # 2 |
| Цитата Вже 4 роки разом, відносини ідеальні, але він проти офіційного шлюбу, мов би то руйнує стосунки і сиавить його в рамки і закон тільки на стороні жінки. Я кажу, що не хочу все життя в жити громадянським шлюбом. Як це взагалі розуміти? І рибку зїсти і на х й сісти?
|
|
| |