MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Сімейний бюджет: мої, твої чи наші?
Сімейний бюджет: мої, твої чи наші?
OlenochkaДата: Понеділок, 28.05.2018, 21:01 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4513
У кожній сім'ї з більшою або меншою регулярністю постає питання про те, хто повинен володіти сімейним бюджетом? Цікаво, що вирішення даного питання зовсім не залежить від того, кому в сім'ї відведена роль головного «добувача». До того ж за останній час погляди громадян Росії на цю проблему не помінялися.

Під час останнього опитування приблизно 70% респондентів заявили, що чоловіки зобов'язані заробляти більше, ніж жінки та діти, і тільки 8,8% вважають, що дружина і чоловік мають заробляти однаково. 98% вважають, що гроші - загальні, незалежно від того, чий внесок більший.

Крім цього велика половина опитаних думає, що саме дружина повинна управляти сімейним бюджетом, з тієї причини, що вона більше знає, де знаходяться головні сімейні «дірки» і які нагальні потреби. Однак є й інші, які думають інакше: жінки - це марнотратці і транжірка, заявляють вони, а ось в чоловікові природою закладений практичний склад розуму. Природно, якщо це добропорядний сім'янин, не схильний до Загул та іншим шкідливим звичкам.




Звичайно, складно уявити собі чоловіка, який щодня ходить в магазини за продуктами та іншими господарськими потребами, однак, поміркувавши зріло, в цьому процесі немає нічого негожого. У цьому випадку, він ні за що не задасть дружині питання: куди поділися гроші?, До того ж не стане докоряти покупками, які, на його думку, не потрібні. З найменшою нервозністю і гідною пунктуальністю він справить всякого роду платежі - квартплату, кредит, страховку. Головне в цьому те, що чоловік, у якого знаходяться спільні гроші, неусвідомлено задовольняє головну пристрасть чоловіка - влада над жінкою. Дружині такий стан речей може піти на користь, якщо потреба в задоволенні цієї пристрасті знаходиться в розумних рамках. Дружина може розіграти перед люблячим чоловіком цілий спектакль, коли виманює у чоловіка гроші на новий капелюшок або плаття. Або навіть на такі потрібні речі, як штори чи постільна білизна. Жінці деколи хочеться відчути себе маленькою беззахисною дівчинкою, яку люблять і готові балувати за хорошу поведінку.

Крім цього, якщо дружину відлучити від гаманця родини, то це може її сильно принизити і поставити в ситуацію, коли в неї немає можливості позапланової покупки зайвої пари колготок або взагалі відсутність права голосу. З іншого боку, неможливість контролю над витратами чоловіка може спричинити за собою величезну кількість сліз і підозр. І ще, чи можна зробити затишним будинок, де основні покупки виробляє чоловік, який зневажливо ставиться до ваших фіранкам з оборочки і вишитим скатертинам? А похід за продуктами? Адже вибір м'яса до сімейного вечері - це свого роду мистецтво!


Що ж робити? Виходить, що не існує виходу, крім того, як спільно і спільно планувати сімейний бюджет. І в обов'язковому порядку залучати до цієї справи підростаючих дітей, це для них гарна школа. Покупки великих розмірів потрібно планувати заздалегідь і починати відкладання грошей місяці за два чи три. Не приховуйте від дружини або чоловіка додатковий заробіток, тому що рано чи пізно ця інформація стане відомою, і тоді не уникнути законних докорів або, що ще гірше, втрати повної довіри.

Ще одна рекомендація: не захоплюйтеся надмірною «практичністю», не підноситься в головний принцип існування економію і ощадливість. Дуже приємні незаплановані витрати: поїздка, несподівана покупка, відвідування ресторану - це не проб'є істотну пролом у вашому існуванні, а тільки зміцнить сімейні узи і підніме настрій обох подружжя.
Прикріплення: 5568169.jpg (34.1 Kb)
 
OlenochkaДата: Середа, 20.06.2018, 11:06 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 4513
Так на те він і "сімейний", що в його створенні бере участь сім"я. Заначка з"являється хіба перед тим, як збираюся подарунок купити чоловікові. Інакше який сенс щось ховати?) А взагалі, заначка має бути, але не один від одного, а на "чорний день", на покупку чогось дорогого чи подорож.
Дозволу купити хліба питати не треба, а от якщо покупка дорога, то краще порадитись, щоб не вийшло так, що обоє все протринькають і не буде за що до зарплати дожити
 
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Сімейний бюджет: мої, твої чи наші?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом