MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Дитина геній! Ви готові до цього?
Дитина геній! Ви готові до цього?
OlenochkaДата: Понеділок, 28.05.2018, 21:11 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4515
Музична школа та школа з математичним ухилом, гуртки та секції, репетитори з іноземних мов та ізостудія - куди тільки батьки не намагаються визначити своє улюблене чадо в надії побачити в ньому гордість родини.

Бажання цілком виправдано і гідно поваги. Чи відомо Вам про всі труднощі, з якими доведеться зіткнутися на цьому шляху?

Вважаю, що Ви за допомогою Вашої спостережливості, досвідчених психологів і нахилів дитини вже вибрали правильний вектор розвитку юного генія. І не подібні до тих батьків, які намагаються в дітях втілити свої нереалізовані в свій час прагнення.

Правильно організований розпорядок дня, збалансоване харчування, доброзичлива обстановка в сім'ї, розуміння неминуче виникають творчих криз Вашого скарби - все це обов'язкова умова для розвитку будь-якої дитини. Адже дитині необхідно бачити Ваше щире захоплення тим, чим він займається.

Міцний фінансовий тил-половина успіху.



Але сьогодні мені хотілося б зупинитися на одному моменті, який, можливо мало хто бере в розрахунок на самому початку шляху, будуючи плани на розвиток свого талановитого малюка. Мова піде про готовність батьків до значних витрат на навчання в обраних областях.

Всім нам хочеться побачити в своєму наступнику одного разу Стравінського, Лобачевського, Каспарова або Айвазовського. Ми готові купувати їм для занять найкращі матеріали, костюми, інструменти, оплачувати репетирує і додаткові заняття. Звичайно, це стосується в першу чергу тих батьків, які дійсно хочуть побачити свою дитину на лідируючих позиціях в обраній галузі в недалекому майбутньому. І вони то якраз готові до всяких подальшим витратам, наскільки великі б вони не були.

Але є інша категорія батьків, які бажають просто дати дитині всебічне загальний розвиток. Чим же загрожує вибір такого шляху? А загрожує він тим, що малюк, пройшовши початковий складний етап, домагається успіху, і батьки раптом розуміють, що він дійсно талановитий, і йому просто необхідно йти вище в своїх пізнаннях. Його залучають до участі в конкурсах, олімпіадах, змаганнях поки що невеликого рівня. Він окрилений успіхом. Батькам настійно рекомендують серйозно задуматися про просування в цій галузі діяльності.

Але так склалося, що практично неможливо уявити творчий та інтелектуальний зріст дитини без його участі у змаганнях, конкурсах, олімпіадах різного рівня - шкільних, міських, регіональних, Всеукраїнських. Змагання початкового рівня як правило не викликають проблем, тому як найчастіше безкоштовні для участі. А ось подальші рівні вимагають часом значних витрат, оскільки пов'язані з виїздом за межі міста, області та регіону. Це стосується як шкільних предметів, так і різних музичних конкурсів, спортивних змагань і серйозних олімпіад.

Але навіть не це може зупинити рух вгору по сходах успіху. Щоб опинитися на подібному змаганні дитині просто необхідно буде додатково займатися в різних виїзних школах, таборах, приймати участь в зборах під час шкільних канікул. А це досить затратні заходи. Без такого навчання, тренувань малоймовірний якісний ривок його в обраному напрямку. Адже в подібні центри навчання запрошуються провідні фахівці з усієї країни в конкретних дисциплінах. І дуже прикро часом усвідомлювати, що наступний щабель не скоряється дитині не в силу його природних даних, а саме тому, що виникли непередбачені Вами витрати на шляху його творчого зростання.

З власного досвіду виховання трьох дітей (всі займалися музикою, олімпіадної підготовкою по ряду предметів, малюванням, танцями) і спілкування з батьками, виростили дуже успішних дітей, можу сказати, що саме такі зусилля приводять до значного стрибка в рівні дитини. Тому, якщо Ви і дитина націлені на досягнення, і хочете реалізувати закладені в ньому дані заздалегідь готуйтеся до численних витратам на його виїзні заходи, дистанційні курси, літні збори. Величина їх на один рік цілком порівнянна з вартістю навчання у ВУЗі.

P.S. Ваш юний Ломоносов гідний найкращого! Шкода, що меценати в наш час велика рідкість. Так що розраховуйте на свої сили і удачі Вам на цьому шляху!
Прикріплення: 6765727.jpg (22.8 Kb)
 
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Дитина геній! Ви готові до цього?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом