MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Інтимні питання (SEX) » Секс після пологів: уся правда
Секс після пологів: уся правда
OlenkaДата: Вівторок, 20.01.2015, 14:56 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Практичні поради, як зробити секс після пологів незабутнім.

Дізнайся, як повернути секс у життя після пологів.

Інтимне життя, звісно, тому й інтимне, щоб у нього поменше пхали чужі носи. Але ж ми тут шепочемося, тому й обговорімо секс після пологів. Є дуже популярний жарт серед молодих батьків, що у перший рік після пологів сексу немає. Спробуймо з’ясувати, чи так це насправді.

Деякі жінки після пологів спершу скаржаться на болісні відчуття під час сексу. Позначаються підсвідомі страхи, страх болю. Ще слід звернути увагу на те, що багато хто перебуває в післяпологовій депресії. Певна річ, із появою на світ малюка життя батьків кардинально змінюється. І секс після пологів виходить на інший рівень.

Новоспечена матуся зазвичай буває така заклопотана, що їй зовсім не до любовних радощів! Часом з’являється думка: "А нащо взагалі вигадали цей подружній обов’язок?!" Адже в перші місяці життя дитини жінки тільки й мріють про спокійний сон, а не про секс.

Не будемо лукавити, деякі чоловіки втрачають потяг до своєї дружини після пологів. Одні боятися зробити боляче своїй дружині. Іншим здається, що відчуття під час сексу стали вже не такі.

Практичні поради

Гінекологи радять протягом 4-6 тижнів після природних пологів утриматися від інтимних стосунків. Після кесаревого розтину цей строк може становити від 6 до 8 тижнів. Це необхідно, щоб зажили тканини, дрібні тріщинки та розриви.

Краще поберегтися, бо в цей час небезпечна будь-яка інфекція. Хоча багато пар не витримують рекомендацій і починають займатися сексом значно раніше.

Що робити, якщо:

Бракує природної змазки
Якщо, крім сухості в піхві, більше нічого не турбує, то треба використовувати лубриканти. Якщо проблема більш серйозна, необхідна консультація й обстеження в ендокринолога, щоб вчасно відрізнити фізіологічні зміни від патології.

Під час статевого акту виникає біль
У цьому випадку також допоможуть лубриканти і підбір максимально комфортної позиції. Якщо причина болісних відчуттів – рубці від швів, то можна використовувати мазі, наприклад, Солкосеріл або Контратубекс, але їх поєднувати зі статевим актом не треба, і застосовувати лише за рецептом лікаря.

Розмір піхви і тонус інтимних м'язів змінилися
І не на краще, чоловік перестав одержувати задоволення від процесу.
Проблема №1 – розмір і тонус – частково вирішується ретельно виконуваними вправами Кегеля. Необхідно робити їх кілька разів на день. Технічно це відчувається, як втягування заднього проходу. Іноді цілком достатньо комплексного курсу реабілітації протягом 1,5 місяця.

Хай живе секс!
Приблизно третина жінок починає відчувати оргазм тільки після пологів, тому секс після пологів виходить на новий рівень. Під час вагітності, пологів і лактації відбувається потужний гормональний струс організму, і тіло "прокидається".

Крім цього, з психологічного погляду, жінка стає більш відкритою. І, звісно, збігається віковий поріг: незалежно від того, народить жінка чи ні, в період приблизно 30 років її сексуальність розкривається. Нерідко цей вік збігається з дітородінням.

Також секс впливає на якість і кількість грудного молока у мами. Якщо психологічний стан мами після сексуальних стосунків покращується, то це доволі сприятливо позначається на лактації.

Малята залишають менше часу для сексу, але можна і треба вийти на новий рівень стосунків! Секс після пологів має свої особливості. І хоч сексу буде менше, але побільшає ніжності та довіри, що лише позитивно позначиться на інтимній стороні життя.

Якщо чоловік уважний і все розуміє, то неодмінно все налагодиться. Підготуй татуся, що тепер йому доведеться взяти на себе деякі домашні обов'язки. Найголовніше – не поспішати і не намагатися переробити всі домашні справи самотужки.

 
OlenkaДата: Пятниця, 23.01.2015, 15:28 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 3285
Під час сексу ніколи не виключаю телефон, тому що обожнюю відповідати на дзвінки. Заводить нереально!
 
OlenkaДата: Четвер, 21.04.2016, 13:46 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 3285

Необхідний час для того, щоб скоротилася матка, відновилися пошкоджені тканини і так далі. Тому протягом 4-6 тижнів після пологів, поки не припиняться кров'яні виділення, вагінальні статеві контакти не рекомендуються. Це обмеження обумовлене двома причинами.

По-перше, можливе занесення інфекції в піхву, шийку матки і саму матку. По-друге, удари пеніса під час статевого акту можуть призвести до того, що тромби, що утворилися в пошкоджених під час пологів судинах, відірвуться і кровотеча з цих судин поновиться.

Якщо при пологах були якісь ускладнення, зокрема эпізіотомія або розрив промежини з подальшим накладенням швів, період стриманості збільшиться і продовжиться до повного загоєння швів. Це може відбутися і через два, і через три місяці - залежно від конкретних обставин. Тільки після цього можна спробувати відновити статеві контакти, хоча більшість жінок відзначають, особливо на початку, хворобливість при стосунках. Тривалість цього дискомфорту непередбачувана. В області промежини дуже багато чутливих нервів, при порушенні цілісності промежини вони ушкоджуються, пошкоджені нервові закінчення можуть бути затиснуті в швах. Оскільки тканини промежини дуже рухомі і м'які, зіставлення країв може бути не зовсім чітким, конфігурація піхви може бути декілька змінена. Тому можливе виникнення хворобливих відчуттів в тих позах, які раніше ідеально пасували.

Якщо у жінки після пологів починаються які-небудь ускладнення, то терміни відновлення статевих стосунків визначатиме гінеколог, що лікує.
Як подолати проблеми сексу після пологів
І чоловіки, і жінки відзначають, що після пологів анатомічне співвідношення статевих органів партнерів змінюється. Це теж стає джерелом деяких проблем. Через те, що піхва під час пологів дуже сильно розширювалася, в післяродовому періоді вона якийсь час залишається в розслабленому, млявому стані. Жінки часто впадають у депресію через зміну відчуттів під час статевих зносин, буває так, що до пологів жінка відчувала збудження і оргазм, а після пологів цих відчуттів немає. Думка про те, що у жінок оргазм з'являється лише після пологів, на жаль, не відповідає дійсності. Можливо, тут спрацьовують психологічні механізми, але не більш того. Часто буває якраз навпаки: за рахунок ослаблення стінок піхви може відбутися тимчасове (!) ослаблення чутливості і, відповідно, зниження збудження.

Відчуття чоловіків під час зносин після пологів також змінюються. Якщо до пологів стінки піхви обхвачували статевий член по всій довжині, то після пологів - тільки біля входу в піхву. Це явище також пов'язане з розширенням піхви при проходженні голови дитини під час пологів. Проблеми перших місяців, коли чоловік не відчуває тісного контакту через розширення піхви, переборні, якщо чоловік усвідомлює, що ці зміни тимчасові, і сприймає їх із розумінням.

Для відновлення тонусу піхви жінкам потрібно робити спеціальну гімнастику. Це корисно і після пологів. Мова йде про довільне скороченні єдиного м'яза промежини, який має форму вісімки і охоплює вхід в піхву і задній прохід. Для того, щоб оволодіти навиком скорочення цього м'яза, потрібно поволі втягувати в себе задній прохід, стараючись, щоб при цьому скорочувався і м'яз, що оточує піхву. Цей рух нагадує роботу м'яза, що скорочується при свідомому припиненні сечовипускання. Перший час цю вправу слід робити з частотою 1 раз в секунду по 30 разів кожну годину протягом дня в будь-якому положенні. Є і інші вправи, наприклад повільне втягування цього ж м'яза: протягом 5 секунд наростає напруга, потім протягом 5 секунд м'яз розслабляється.

Можна уявляти собі, що цей м'яз як би втягує в себе щось, що потім відправляється вгору по хребту. Яку б вправу ви не вибрали, вона обов'язково піде вам на користь: стінки піхви стануть більш пружними, більш "молодими", покращає кровообіг в органах малого тазу, тобто в області статевих органів.

При кесаревому розтині ніякої зміни анатомічної будови піхви не відбувається: шийка матки, стінка піхви залишаються такими ж, ніби ви й не народжували. Але від статевих стосунків все одно треба на деякий час утриматися - по-перше, через рани на місці прикріплення плаценти, а по-друге,через шов на матці, термін загоєння якого складає ті ж 4-6 тижнів, хоча шов на шкірі живота заживає набагато швидше, ніж шов на матці. Про те, коли можна буде відновити статеві стосунки, жінці краще дізнатися у свого гінеколога.

Слід підкреслити, що всі перераховані вище обмеження стосуються тільки вагінальних і частково - анальних контактів. Орально-генітальні контакти абсолютно нешкідливі і можливі вже незабаром після пологів. На стані матки вони ніяк не позначаються.

У перші місяці після пологів під час статевого контакту жінка, незважаючи на збудження, може відчувати сухість у піхві. Допомогти собі можна, використовуючи будь-які пом’якшувачі, нейтральні креми, гелі і так далі, придбати які можна в интим-магазині. Лікувальні мазі використовувати не варто, оскільки, як правило, вони містять гормони і їх не можна рекомендувати під час годування грудьми.

Якщо жінку турбують болі в області швів, це може бути наслідком роздратування кінців пошкоджених нервів в рубцюватій тканині. Можливо, що больові відчуття з часом пройдуть самі в міру адаптації чутливості нерва до нових умов. Корисно розм'якшувати область шву за допомогою мазей, що використовуються для келлоїдних рубців. До них відносяться "Солкосеріл", "Контратубекс" та інші.

У деяких випадках больові відчуття пов'язані з серйозним порушенням анатомії піхви після хірургічного втручання під час пологів. Іноді, украй рідко, лікарям доводиться проводити реконструктивні (відновлюючі) операції.

Після пологів можливе виникнення і психологічних труднощів. Причин таких труднощів може бути досить багато. Одні жінки не наважуються відновити статеве життя, побоюючись того, що у них до кінця не зажили пошкодження статевих органів, інші бояться болю, у 6-8% жінок розвивається післяродова депресія, у результаті якої у них знижується статевий потяг і статеве збудження.

Буває, що жінка сильно втомлюється, і їй стає просто не до сексу, як і не до всього останнього. До того ж, така жінка може уникати сексу через образу на чоловіка, який їй не допомагає. Деякі жінки відносяться до типу "бджолиної матки": весь сенс сексу для них - це народження дитини, після чого інтерес до чоловічої статі у них зникає. Правда, такі жінки зустрічаються дуже рідко.

Усупереч поширеній думці, коливання сексуальності рідко бувають пов'язані з гормональним фоном. Доведено, що сексуальність у людини - це не чисто біологічний прояв, людина - істота біосоціальна, тому гормональний фон мало що означає для її сексуальності.
 
Поради для Підлітків » Форум » Інтимні питання (SEX) » Секс після пологів: уся правда
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом