MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Інтимні питання (SEX) » Чи можна говорити з мамою про секс?
Чи можна говорити з мамою про секс?
OlenkaДата: Понеділок, 13.04.2015, 15:33 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Оскільки секс - це абсолютно природна і нормальна частина життя, можна припустити, що ви можете поговорити з батьками про це, вірно? На жаль, це незавжди так просто.

Прикріплення: 8438690.jpg (69.6 Kb)
 
OlenkaДата: Понеділок, 13.04.2015, 15:36 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 3285
Я ніколи не розмовляла про секс з мамою раніше, але я знаю, що мені буде комфортно робити це. Вона не критична і з нею дуже легко розмовляти.
 
knopaДата: Понеділок, 24.08.2015, 15:14 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 763
Тема статевих стосунків серед підлітків завжди була сповненою перебільшень, міфів, страхів і непорозумінь. Вона бентежить як самих дітей, так і батьків. Останні сприймають цю проблему по-різному і до її вирішення підходять з різних боків. Підлітки ж вважають себе дорослими і обізнаними, проте в душі вони потребують(!) допомоги і поради нікого іншого, як батьків. Ми вирішили проаналізувати ставлення дорослих і дітей до «забороненої» теми і вияви ти, які неправильні кроки роблять обидві сторони.

Сьогодні вже нікого не здивуєш тим, що підлітки стають на шлях інтимних стосунків у дуже ранньому віці...Та й зазвичай це відбувається не під впливом великого кохання (навіть якщо так здається), а з про-заїчніших причин, їх декілька. Хтось намагається «придбати квиток» у доросле життя, хтось не хоче відставати від своїх «показових» друзів, інші ж бояться втратити псевдокоханого (-ану) або просто перебувають у пошуках нових відчуттів. У будь-якому разі суть проблеми полягає у тому, що й підлітки, і їх батьки мають неправильно сформульоване бачення теми сексу серед підлітків.
Проблем на цьому підґрунті дуже багато, але полишати їх не вирішеними просто гріх! Давайте спробуємо розглянути кілька найактуальніших проблем і знайдемо з них вихід.
БАТЬКИ

Обман
Найперша і найгрубіша помилка батьків це те, що вони з самого дитинства обдурюють своє чадо, кажучи, що їх приніс чи-то лелека, чи-то знайшли в капусті, чи ще щось... Приховуючи правду від дитини, ви просто прирікаєте її на шок і неймовірний подив, коли вона про все дізнається. Не чекайте, поки дитина запитає: «А звідки беруться діти?», самі поясніть, що вони народжуються і нічого в цьому страшного і аморального немає. Нехай дитина розуміє відмінність між статями, бо інакше в неї прокинеться «нездорова» цікавість до таких тем. Не менш «травмуючим» є приховування правди від підлітків. Адже саме цей вік сповнений ризику і небезпеки. Часто буває, що підлітки не досить поінформовані на тему статевого дозрівання і стосунків. Можете бути певні, що у ваших дітей виникає безліч запитань, от тільки не кожен наважиться підійти і спитати. Ваше завдання полягає в тому, аби правильно сформувати ставлення дитини до цієї проблеми і вберегти її від подальших помилок.
Порада:
Слід пам’ятати, що у будь-якому віці вашу дитину бентежитимуть розмови про секс, тому ведіть бесіду не конкретно, а дуже розмито, проте без міфів і казок. Наприклад, про значення сексу у людському суспільстві, в історії культури, у сучасному житті. Якщо ви пояснюєте дитині, як варто вчиняти, а чого слід уникати, то обов’язково обґрунтовуйте свої твердження. Наводьте приклади з власного досвіду (це, до речі, допоможе вам стати ближчими) і з життя інших людей.
«Тільки не я»
Більшість батьків намагається уникнути відповідальності за статеве виховання своєї дитини. Знаючи, що лекції на ці теми проводяться у школах, обговорюються в підліткових журналах та досвідченими друзями, вони просто знімають з себе цей «тягар». Однак батькам варто знати, що не завжди почуте на вулиці чи з телевізора формує правильний погляд на секс. До речі, дослідження, про яке повідомлялось у Journal of Adolescent Health, підтвердило, що підлітки, які бачать секс в ЗМІ, частіше починають займатися сексом, ніж ті, хто не схильний до впливу сексуальних образів в мас-медіа.
Опитування батьків показало, що лише кожен третій дорослий вважає, що за сексуальне виховання дітей відповідальні їх батьки.
Порада.
Іноді діти самі не виявляють бажання розмовляти з батьками на цю тему. Не сваріть їх, краще поясніть свій погляд — погляд дорослої людини на ситуацію. Не уникайте відвертих розмов! Ніколи не кажіть «я тобі не товариш, я твій батько (мати)», не погрожуйте вигнати з дому, «вбити» або ще щось...Саме це і відлякує дітей та робить стосунки холодними і напруженими. Не варто забороняти дітям вступати в статеві стосунки. Ви ж самі розумієте, що чим більше заборон, тим менше їх слухаються. І, до речі, насильницьке придушення сексуального фону у підлітків може викликати такі загальні психологічні проблеми, як депресія, неспокій і низька самооцінка, самокатування, схильність до ризикованих вчинків (крадіжка, порушення правил і соціальних норм, зловживання алкоголем і наркотиками). Також поясніть своїм дітям (так, про всяк випадок, на майбутнє), що купити контрацептиви в аптеці чи магазині — це не соромно, це ТУРБОТА ПРО ЗДОРОВ’Я!
Своя дитина і в ЗО років немовля
Давайте проаналізуємо реальну ситуацію. Одна жінка написала це повідомлення в Інтернеті, шукаючи поради.
Навіть і не знаю, з чого почати...
Моїй дочці 15. Останнім часом вона зірвалась...Гуляє з хлопчиками та навіть цілується! Уявляєте? До більшого ще, слава Богу, не доходило. У наш час такого не було. Цілувалися, звісно, але ж не в 15 років. Я розмовляла з нею, питаю: як можна без кохання цілуватися? Особливо в 15 років. Вона мені відповідає: можна, якщо людина подобається. Потім вже видно буде — варто з нею зустрічатися далі чи ні. Ось така філософія. Мені здається, що є нормальні діти, які не думають про хлопчиків в цьому віці, в усякому разі, не втілюють в життя свої фантазії і хотіння. Замість того, щоб таким чином підвищувати свою самооцінку (та й оцінку в очах таких же подруг), краще б більше читала.
Якщо уважно прочитати повідомлення, ми побачимо, що мати вважає свою дочку ще зовсім малою і не розцінює таку її поведінку, як нормальну. Насправді ж, ця жінка дещо неадекватно сприймає цю ситуацію. Адже 15 років — це вже не така й мала дитина. І те, що дівчинку почали цікавити хлопці (хай дякує, що не дівчата) — це закон природи і нікуди від нього не втечеш! Очевидно, що матір переймається за свою доньку. Але до статевого розвитку дітей не варто ставитись так жорстко. Краще не приховувати свого ставлення до її дій, а відверто поговорити, пояснити, порадити! Це куди дієвіші способи, аніж заборони і бідкання.
Порада:
Потрібно розуміти, що діти ростуть і змінюються, і ваше ставлення до них має «рости» разом з ними...Не забороняйте їм робити власний вибір, але, звісно, в межах розумного.
ПІДЛІТКИ
Ефект кривого дзеркала
Підлітки часто вважають, що не потребують контролю та порад батьків. Однак вони або кривлять душею, або помиляються, або кажуть так через недовірливі стосунки з дорослими. Часто тінейджери дивляться не зовсім під тим кутом, під яким може тверезо оцінити ситуацію дорослий. Іноді, наприклад, вони змушують себе повірити у те, що їх симпатія — велике кохання і роблять через це купу дурниць. Поради ж і зауваження батьків вони сприймають «в багнети». Часто виникає бажання помсти. Зробити на зло дорослим, нехай і завдавши при цьому шкоди собі. Буває, що теми про ЦЕ діти сприймають як жест недовіри, осуду чи докору.
Порада:
Частіше аналізуй слова батьків і свою реакцію на них. Уяви, якби ту ж саму пораду ти почув від друзів. І пам’ятай, що усі намагання «втрутитись» у твоє приватне життя викликані нічим іншим, як любов’ю батьків (нехай навіть іноді поради ці не зовсім обґрунтовані).
Бути попереду
Дуже часто на долю підлітків, котрі мають авторитет у своїх колах, припадає чи не найтяжче випробування: спробувати все, та ще й одним з перших. Аби не втратити свою «популярність», тінейджери йдуть ледь не на все: паління, випивка, наркотики, секс... Це стосується і тих, хто сильно піддається впливу оточуючих. Іноді гнітить думка про те, що він позаду всіх. Отут і починається важкий і тернистий шлях помилок!
Порада:
Ніколи не забувай, що ти людина, а отже, маєш гідність! Якщо ти чогось не хочеш робити, то й не варто, навіть якщо так вчиняє авторитет або ти і сам є авторитетом. Твоє життя — тільки твоє, а не когось іншого і думати про вчинки маєш саме ТИ!
Страшно й соромно спитати
Безперечно, в кожного підлітка виникають особисті відверті питання. Вони б радо поділилися своїми переживаннями, але, як ми вже казали, бояться. Тут причин декілька: не дуже теплі стосунки з батьками, відчуття сорому, провини тощо. Проте краще дізнатись завчасно, аніж потім розплачуватись за свою необізнаність.
Порада:
Якщо тобі не під силу заговорити про щось інтимне з батьками, подзвони в «телефон довіри». Можеш бути впевненим, що розмова анонімна (і безкоштовна). Тут тебе і вислухають, і поінформують, і не засуджуватимуть! До речі, ти можеш ставити не тільки запитання сексуального характеру. Це можуть бути проблеми, пов’язані з конфліктами, шкільними негараздами, алкоголем, наркотиками тощо.
Думка психолога
"Ранній секс може мати найважчі наслідки, — вважає психолог Світлана Крісько. — Річ у тому, що на кожному етапі розвитку в людині й формуються певні психічні функції. Так, від 12 до 15 і навіть до 18 років закладається таке поняття, як вірність. Потім до 25 років відбувається усвідомлення поняття любові. Ранній секс призводить до збою поетапного формування особи. Виходить, що підлітки реалізують за допомогою сексу тільки грубу енергію, так і не усвідомивши, що таке кохання".
«Телефон довіри»:
8(044)515-23-74 (з 9.00 до 21.00 щоденно).
автори: Євгенія ПІКУЛИК, Євгенія СИНЕЛЬНИК
Джерело
 
Поради для Підлітків » Форум » Інтимні питання (SEX) » Чи можна говорити з мамою про секс?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом