MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Дружба яка вона є ? » Хто такі справжні друзі?
Хто такі справжні друзі?
girlorgДата: Середа, 31.07.2013, 14:04 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 1717
Хто такі справжні друзі?
 
knopaДата: Середа, 11.03.2015, 12:24 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 762
Раніше думав, що бути самому без друзі краще. Сам вирішуєш свої проблеми, ніхто тобі не надоїдає. Тому віддалявся від всіх. Тепер мені за 20 і я самотній, догрався. Але життя продовжується, і надіюсь, що знайду своє. Цінуйте своїх друзів, які б вони не були...
 
OlenkaДата: Вівторок, 17.03.2015, 10:14 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 3285
Ловлю себе на тому, що, останнім часом, не вмію дружити.
 
OlenkaДата: Четвер, 14.05.2015, 23:10 | Повідомлення # 4
Повідомлень: 3285
Для чого нам потрібна дружба.
Друзі є важливою частиною життя кожної людини. Питання в тому, що несе з собою дружба? Дає багато корисного, важливого або друг бере для себе багато потрібного йому, а партнер в дружбі залишається порожнім, вичерпаним?Подруга, яка постійно дзвонить і скаржиться на життя, на різні частини свого життя дає можливість партнерці по дружбі відчути свою значимість. Тільки такі відносини не є дружбою - є користуванням однієї людини для власних потреб іншого. Крім того, що це відносини "мама-дитина" а не два дорослих людини.Дружба є таким же партнерством, як і жіночо-чоловічі відносини, з точки зору душевності і виключає інтимні стосунки. У дружбі важливо зберігати баланс давати-брати, інакше рано чи пізно дружба закінчується вельми негативних емоційним фоном.Визначити для себе не важко, що ж це за відносини, поставивши кілька запитань "Навіщо мені ці стосунки?", "Що я отримую від цих відносин?", "Що хочу отримувати в дружбі?" і "Що готовий давати в дружбі?"Таким способом можна уникнути витрати своєї енергії і часу на не значимі в своєму житті людей.Цікаві факти про дружбу:Згідно з дослідженнями, чоловіки терплячіший до своїх друзів, ніж жінки до подруг. Крім того, представники сильної статі змінюють друзів на 20% рідше, ніж жінки подруг.Люди, у яких мало друзів, частіше страждають від безсоння і хронічної втоми.Вже доведено, що дружба із заможними і щасливими людьми, не приховують свого достатку і успіхів, формує у їх приятелів стійкий стрес і збільшує ризик серцевих нападів.Літні люди, активно підтримують зв'язок з друзями, живуть помітно довше.Факт! У кожної людини є в середньому три близьких друга.Сідней - місто, де живуть самі дружелюбні жителі.Як чоловіки переживають вагітність ?
 
OlenkaДата: Неділя, 31.05.2015, 10:43 | Повідомлення # 5
Повідомлень: 3285
На жаль, в наш час люди,яких вважаєш друзями, виявляються найпершими,але й водночас прихованими ворогами. Вони в найнеочікуваніший момент завдадуть нищівного удару. Адже їхня "дружба" грунтується на заздрості,підлості, злості і користі.
 
OlenkaДата: Середа, 02.03.2016, 08:42 | Повідомлення # 6
Повідомлень: 3285
Що таке дружба?

Одного разу замислилася я над поняттям "дружба" і зрозуміла, що точного визначення дати йому не можна. Зрозуміло, що це "особливий тип моральних стосунків між людьми". Але в чому ж його особливість?

На мою думку, у дружбі найголовніше - вірність та довіра. Ці поняття мають певний взаємозв"язок. Справжній друг - це та людина, якій можна довірити будь-яку таємницю і бути при цьому повністю впевненим та спокійним у тому, що вона не буде розголошена. Друг - це людина, яка буде з Вами й у хвилини радості, і смутку. Вона буде справді щиро радіти Вашому успіху та сумувати через Ваші невдачі.

Але не слід ідеалізувати друга. Усі ми люди, у нас різні характери та звички. Не можна сваритися з людиною лише через те, що у Вас різні смаки.

Існує вислів: "Дружба - це дорогоцінний камінь, який важко знайти, але надто просто втратити." Це й справді так. Для того, щоб знайти справжнього друга, не достатньо одного дня. Інколи на це потрібні роки. Для дружби важлива взаємна симпатія, спільність інтересів. Це лише у фізиці протилежності притягуються. У житті все інакше. Якщо, наприклад, Вам подобаються запальні вечірки, а Вашому другу - спокійні вечори перед телевізором, то навряд чи Вам буде весело та цікаво разом.

Для того, щоб дружба тривала досить довго, слід робити певний внесок до стосунків. Не можна лише вимагати цього від інших. Щоб покращити свої стосунки з людьми, слід уміти вислуховувати, давати поради тому, хто цього потребує, співчувати, а також цікаво розповідати, піднімити настрій іншим.

Дружба - поняття для кожної людини своє. І кожен чекає від свого друга різного. Але одне слід пам"ятати: друг також чогось від Вас чекає. Велика мурість криється в словах: "Незначні люб"язності зміцнюють дружбу".

Будь-яка людина важко переносить самотність, тому слід прикладати певні зусилля та постійно працювати над собою. Для того, щоб мати друзів, треба самому вміти бути другом.

Отже, усі ми різні. Маємо різну зовнішність, характер, здійснюємо різні вчинки. Але слід пам"ятати, що будь-кому приємно, коли ним цікавляться, вислуховують, намагаються допомогти. І роблять це безкорисно. "Ніколи ще щастя не ставило людину на таку висоту, щоб вона не потребувала друга."(Селека).

P.S. З посиланням на мудрих філософів, моїх вчителів та життєвий досвід.

Іноді буває досить складно налагодити дружні відносини з оточуючими. Щоб полегшити цей процес, повторимо основи доброзичливості і миролюбства.

Будьте відкриті до дружби з новою людиною
Пам’ятайте, що кожна людина – це окрема історія, і вона анітрохи не простіша і не менш цікава, ніж ваша власна. Не будьте занадто поверхневі в судженнях. У кожному є щось дивовижне і унікальне, треба лише дати людині шанс це показати.

Показуйте доброту і повагу
Ставтеся до друзів доброзичливо. Будьте впевнені – ваше доброзичливе ставлення обов’язково повернеться до вас.

Звільніться від негативних людей
Намагайтеся проводити більше часу з приємними вам людьми – дотепними, позитивними, легкими на підйом. Вони зроблять ваше життя яскравішим і цікавішим. Не витрачайте час на людей, які намагаються навіяти всім, що життя жахливе.

Вчіться відпускати людей
Трапляється, що відносини людей тривають, поки їм щось один від одного потрібно: емоції, враження, підтримка. І в якийсь момент відносини можуть припинитися. Потрібно навчитися миритися з цим і відпускати людей.

Підтримуйте друзів
Навіть сама незначна похвала може дуже багато означати для того, на чию адресу вона сказана в потрібний момент.

Не будьте перфекціоністом
У кожній людині цінується унікальна комбінація всього хорошого і поганого. Вчіться любити не тільки свої недоліки, але й недоліки своїх друзів.

Вибачайте, щоб рухатися далі
Складно жити з почуттям ненависті у серці. Позбавтеся від нього, адже воно набагато більше шкодить саме вам. Починаючи з порушень нервової системи і закінчуючи серйозними фізичними недугами. Вибачте тих, хто зробив вам боляче.

Приділяйте увагу якості, а не кількості
Неможливо бути хорошим другом для мільйонів людей, але можна бути незамінним для декількох людей. Залишається вирішити – хто ці декілька.

Вмійте вислухати і почути
У більшості випадків, коли друг звертається з проханням обговорити його проблеми, йому потрібні не поради, а вміння вислухати.

Віддавайте те саме, що хочете отримувати взамін
Будь-які відносини будуються на взаємності. Хочете любові? Любіть. Хочете відданості? Будьте віддані. Хочете поваги? Поважайте.

Кажіть те, що думаєте
Формулюйте свої думки чітко і ясно, а головне – будьте щирі. Якщо вам здається, що думки занадто грубі, постарайтеся надати їм більш м’якої форми, але не брешіть.

Не забувайте про відношення до себе
Як би ви не любили близьких вам людей, ця любов не повинна бути сильнішою любові до себе. Підтримуйте, цінуйте і поважайте себе, тільки тоді зможете бути хорошим другом і для іншої людини.

15 червня відзначається Всесвітній день друзів. Правда - хороше свято? Відразу пригадуються прислів'я: «Не май сто рублів, а май сто друзів», «Ні одного, так шукай: а знайшов, так бережи».
Дружбою називають близькі стосунки, засновані на взаємній довірі, прихильності, спільності інтересів. Ми чекаємо від людей, яких вважаємо своїми друзями, розуміння, допомоги у важких ситуаціях, радості спілкування.
Істинну дружбу ми проносимо через десятиліття і з віком розуміємо, що справжніх друзів у нас небагато. А буває, що дружба повертається до нас своєї «зворотної» стороною, де нас чекають обдурені очікування, образи та розчарування. Але не будемо в день друзів песимістами, а краще разом подумаємо, як минути підводні камені дружби і навчитися правильно дружити?
Союз рівних
Справжня дружба виникає на основі душевної спорідненості, взаємної симпатії, а іноді навпаки - повної несхожості характерів, як то кажуть, «антисвіти притягуються». У дружбі ми налаштовані безкорисливо дарувати своє душевне тепло, турботу і увагу. Істинний друг знає наші слабкі місця, вміє втішити і підтримати у хвилини випробувань, допомогти словом і ділом. Справжні відносини перевірені часом і десятком різних ситуацій: горем, радістю, хворобами, успіхом, багатством або фінансовими труднощами. Психологи переконані, що дружба міцна лише в тому випадку, коли людям нема чого ділити, і не рекомендують друзям починати спільний бізнес або працевлаштовуватися на одне підприємство. Дружба тим міцніше, чим менше грунту для конкуренції, суперництва і заздрості. А ось обзавестися новими друзями на новому місці роботи - це річ природна.
Стабільність дружніх відносин заснована на почутті комфорту, невимушеності, можливості бути самим собою і розкривати найпотаємніші куточки своєї душі в суспільстві близької людини. Дружба між людьми означає повагу до характерних особливостей один одного, до мрій, фантазіям, гідності кожного - до всього того, що складає нашу унікальну індивідуальність. Міцні дружні узи зав'язуються, як правило, між людьми одного соціального рівня і доходів, у яких в поглядах на життя багато спільного.
Если друг оказался вдруг
А що робити тому, у кого піднакопичили негативний досвід «дружб непотрібних», ситуацій, коли друг не прийшов на допомогу, проявив нерозуміння, скористався вашою відвертістю, заплатив невдячністю, жорстоко пожартував над вами і ін
Тут є тільки один вихід - приймати людей з усіма їх вадами.

Не варто дивитися на дружбу крізь рожеві окуляри, а краще будувати відносини, виходячи з прагматичних міркувань: можливо, у вашому житті були ситуації, коли ви самі були не на висоті. І краще сконцентруватися на тому, щоб заслужити в очах оточуючих репутацію «доброго друга» або «справжньої подруги». Як малюють психологи збірний портрет такої людини?
Отже, хороший друг :
- Це впевнений в собі, позитивна людина. Його достоїнства: відкритість, щирість, чуйність, веселу вдачу, почуття гумору, простота у спілкуванні. Він вміє радіти чужим успіхам. І це величезний плюс, адже не даремно говорять, що пережити чужий успіх складніше, ніж розділити чуже горе.
- Віртуоз комунікації. Володіє щасливим даром спілкуватися з ким завгодно і, як наслідок, має досить великими соціальними зв'язками. Він завжди готовий прийти на допомогу, підставити ближнього плече. Він любить знайомити своїх приятелів між собою і бути «душею суспільства».
- Природжений психотерапевт. Вміє уважно слухати, вникати в деталі, знаходити слова розради і підтримки. Йому можна довірити саме наболіле.
- Цурається панібратства і безцеремонності. Його стиль спілкування - ввічливість, тактовність, делікатність і повагу до людей.
Бліц-поради :
- Не забувайте вітати улюблених друзів із днем ??народження та святами.
- Знайдіть час для дзвінка або електронного листа другові. Дружба - це квітка, за яким треба доглядати: поливати, удобрювати, обрізати засохле листя.
- Ніщо так не цементує відносини, як традиції. Раз на місяць обов'язково вибирайтеся в свій улюблений ресторанчик або - за класикою - у лазню. Найкраще поєднувати дружбу з чимось змістовним. Наприклад, разом ходити на виставки, лекції чи театральні прем'єри.
- Намагайтеся бути ерудованим, що йде в ногу з часом людиною. Багато відносини загасають, тому що людям стає нецікаво спілкуватися.

Віртуальна дружба: чи існує?

Чи можна стати друзями просто натиснувши кнопку на клавіатурі? Швидше за все, немає. Друзі – це ті, хто знають один про одного, багато чого, яким довелося разом бути в складних ситуаціях, допомагати або отримувати підтримку один від одного, тобто «З'їсти разом пуд солі».

Чи треба так поступати: додавати в друзі всіх підряд тільки тому, що є доступ в інтернет? Так можуть чинити лише діти, припустимо, дитині сподобався аватар і він готовий вже тільки за це, дружити. А потрібна така дружба і чи є в ній сенс? Звичайно, ні. Адже дружба – це не блог, де можна отримувати гроші за кількість друзів.

Буває, що в мережі люди сходяться по спільним інтересам, вони діляться думками, вислуховують поради, обмінюються фотографіями та рецептами і це може тривати довгий час, а це дружба? Напевно, теж немає, адже це віртуальний світ, а що стоїть за ним насправді? А нічого не варто: йде обмін люб'язностями, для пристойності і інтересу. Ми нічого по-справжньому не знаємо один про одного і як довго ми зможемо так «дружити»?
Очікування та справжня реальність

Слово друг у нас асоціюється з людьми, які відіграли велику роль у нашому житті. Перш за все – це шкільні друзі, про яких ми зберігаємо свої спогади. Але це друзі, з якими ми зіткнулися передбачувано: в дитячому садку, школі, тобто в дитинстві, коли ми особливо і вибирати те не вміли.
Справжні друзі з'являються тоді, коли ти потрапив у біду, і була надана допомога і взаємодопомога, з цього часу і починається справжня дружба, яка проходить перевірку на міцність. І неважливо, вам чи прийшли на допомогу або це зробили ви – це початок справжніх дружніх відносин.

Ми можемо мило спілкуватися з людиною, він цікавиться нами, але якщо виникають серйозні труднощі, цей «друг» поспівчуває і замовкне. Він не прийде до нас запропонувати допомогу і відвідати в лікарні. Не дасть і грошей, якщо ми будемо навіть дуже потребувати. З ним не можна буде поговорити про сумне і почути від нього щирою підтримку. Ясно, що ми не отримаємо того, чого чекаємо. На жаль, це реальність. Бувають і винятки, але вкрай рідко. Тому, заводити друзів слід в реальному світі.
Яким повинен бути хороший друг?

Часом ми ідеалізуємо людей і звичайна людина, в нашій уяві, може постати суперменом. У нашому розумінні друг – це той, хто повинен нам допомагати. А чи так це правильно, що хороший друг – це той, хто тільки допомагає? А адже в кожної людини є своє життя, свої обов'язки перед своєю сім'єю, близькими і, так чи, він повинен завжди бути присутнім в нашому житті.

Нам потрібно самим займатися своїм життям і не думати, що хто зобов'язаний нам допомагати. Постійно розраховуючи, на чию то допомога і очікуючи її, ми перестаємо бути самостійними і сильними, втрачається впевненість у своїх силах і їй на зміну, приходить інфантильність. А чи можемо ми самі запропонувати натомість, що то одному, від якого так чекаємо допомоги? Друзі можуть бути поруч і допомогти, якщо ми самі здатні допомогти їм, вислухати і підказати.
Як бути справжнім другом?

Відповідь на дане питання такий: спробувати встати на місце іншої людини, подивитися на світ через його призму, постаратися зрозуміти його і почути. Потрібно бути, перш за все, щирим і чесним по відношенню до іншої людини: не обманювати його, не лицемірити, а вміти співпереживати, роблячи це за велінням душі, а не силою.

Дуже важливо вміти зберігати секрети. Не слід довіряти чужу таємницю іншому, навіть дуже близькій людині – це зрада, яка не прощається. Плітки, інтриги крадіжки також не супутники дружби.

Якщо ми бачимо, що один засмучений, не варто лише формально цікавитися його станом. Потрібно з'ясувати причину печалі і постаратися допомогти, не змушуючи одного просити про це. А підтримувати відносини заради зв'язків і вважати це дружбою, просто неетично.
Чого не можна вимагати від друзів?

Неприємно чути, що якщо ти мені не допоможеш, то ми більше не друзі, ще гірше. Самому використовувати цей прийом. Не варто використовувати ультиматуми у відносинах, тим більше в дружбі. Дружба будується на повазі, а не на примхах, поважайте в людині особистість. Якщо людина відмовляється випити з вами, не треба його до цього примушувати і вплітати сюди дружбу. Адже поступившись прохання, людина може зробити гірше собі і оточуючим і змінити цього буде не можна.

У висновку, можна дати пораду: поважайте своїх друзів, цінуєте їх думки і бажання, любите їх, допомагайте добровільно, а не з примусу, тобто, ставитеся так, як вам хотілося б, щоб так ставилися до вас . На таких відносинах, дружба буде міцною і довгою.

Дотепер мені здавалося: що ж отут важкого? Якщо друг тобі — друг, то це прекрасно, є з ким поділитися, а це так полегшує життя! І радості, і турботи — навпіл. Але одного разу стався випадок, який змусив мене задуматися: чи так вже легко бути гарним другом?

Одного разу мій друг Вітька сказав мені, що поділиться зі мною "страшною" таємницею. Я пообіцяв йому, що збережу його таємницю від усіх. І отут він зізнався мені, що витягає з поштових скриньок у нашому під'їзді листи, читає їх, а потім заклеює і знову кладе на місце" Я завмер. На питання, навіщо він це робить, Вітька відповів коротко: "Цікаво". Мені стало якось ніяково. Я порадив йому припинити неподобство, поки не пізно, тому що все таємне стає явним.

А тим часом події незабаром набули несподіваного повороту. Декілька мешканців поскаржилися на пошті, що отримують листи майже розкритими. Листоноша одержала від начальства прочуханку. Незважаючи на це, Вітька не припиняв "забавлятися". Я не знав, що мені робити. А потім зважився: сказав Віті, що розповім про це всім сусідам. "Ти ж дав слово зберегти мою таємницю. Це не по-дружньому!" — обурився друг. "А можна дружити з людиною, від учинків якого страждають інші?" Відверто кажучи, я не знав, як мені бути далі. З одного боку, я обіцяв Віті зберегти його таємницю, з іншого — я сам ставав ніби його спільником.

На Вітьку все-таки це подіяло — він припинив читати чужі листи. Однак відтоді він перестав мене поважати. А мені пригадалися слова вчительки: нелегко бути гарним другом. Тоді я не зрозумів, чому нелегко. А тепер мені стало ясно, що говорити другу правду — значить перевіряти дружбу на міцність.

Що таке справжня дружба і чи можлива вона сьогодні

Дружба міцна не зламається,

Не розклеїться від дощів і завірюх.

Друг в біді не кине, зайвого не запитає,

Ось що означає справжній вірний друг.

Друг в біді не кине, зайвого не запитає,

Ось що означає справжній вірний друг.

У нашому житті все люди взаємодіють, заради розрахунку або просто заради духовного задоволення. Іноді духовне задоволення від спілкування призводить до дружби. А що таке справжня дружба і чи можлива вона сьогодні? Який дружба повинна бути? І з ким треба дружити?

Друзі, друг - це люди, які тебе люблять не за те, що в тебе щось є чи не за те, що ти є великою людиною в місті, друзі люблять тебе просто тому, що ти є. Так, ти велика людина, але в їхніх серцях, якщо навіть не в місті. Саме до тебе приходять по допомогу або за допомогою, коли ти потребуєш. Саме про тебе згадують в радісні моменти, і хочуть поділитися саме з тобою. Ти - друг для нього, а він один для тебе. Ти сумуєш за нього, коли його немає поруч, а коли настає момент зустрічі, думаєш "і що я так сумував за нього ?".

Дружба - так само як і люб
 
Поради для Підлітків » Форум » Дружба яка вона є ? » Хто такі справжні друзі?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом