Olenochka | Дата: Понеділок, 03.06.2019, 21:12 | Повідомлення # 1 |
| "Допоможіть, будь ласка! У мене проблема з моєю подругою. З Анею ми знайомі вже кілька років і до сих пір відмінно ладнали у нашому товаристві. Все змінилося близько двох років тому. Вона почала зі мною конкурувати! Коли я собі помалювала нігті, вона вчить як робити гель лак. Я зроблю собі мелірування, вона змінює весь колір волосся. Але це нічого. Найгірше те, що з тих пір, як у мене є хлопець, вона веде себе так, як ніби вона намагається довести мені, що вона може підчепити його! Я не хочу втратити її, але я втомилася від цього.…"
Є багато причин, за якими ми конкуруємо з людьми, яких ми вважаємо близькими – і зовсім не рідкісне явище. Нижче ми пояснюємо ці причини і способи поведінки.
Чому вона так поводиться?
Давай почнемо з причин. Що змушує людей мати бажання конкурувати з близькою людиною?
Звичайне наслідування
Іноді подруги починають конкурувати одна з одною, незважаючи на велику симпатії. Починається це невинно, і звичайно ти це знаєш. Схожі блузки, схожа поведінка, однаковий лак на нігтях і стиль одягу. Так роблять маленькі дівчатка. Дорослі не хочуть так відверто наслідувати, так що придумують щось інше- "перебивання" подруги. Іншими словами, вона робить те ж саме, тобто копіює, але таким чином, щоб відрізнити вас. Вона хоче бути кращою? Ну, це не дивно-це природне бажання.
Низька самооцінка
Іноді, за конкуренцієї стоїть низька власна самооцінка і бажання поліпшення самопочуття. Вказавши конкретний приклад – уяви собі, що ти почуваєш себе погано сама з собою. Тому, коли твоя подруга приходить з якоюсь ідеєю, наприклад купує чорну куртку, ти бачиш що вона виглядає чудово і відчуваєш себе ще гірше. Для поліпшення самопочуття ти бажаєш „побити " її досягнення, тому купуєш собі куртку в модному кольорі м'яти. Всі запитують Тебе про неї, і на мить ти почуваєш себе краще.
Така схема працює і в разі дівчат, що мають комплекси на пункті своїх подруг. Можливо ти поняття не маєш, що вона конкурує з тобою, тому що ти приклад для наслідування. І незважаючи на те, що тебе любить, часто відчуває себе з тобою безнадійною. Тоді такі дрібні "перемоги" покращують її настрій.
Нездорове партнерство в Дружбі
Це, на жаль, найнеприємніша причина. Можливо, що насправді твоя подруга давно конкурує з тобою, і ти тільки зараз це помічаєш. Тоді це може означати, що ти для неї щось на зразок "хорошого фону", на якому вона виглядає чудово.
У таких нездорових приятельствах, хтось буде завжди змагатися з іншим, тому що мета для перщого не сама дружба, а ставити себе в ролі кращої. І на кожному полі, на якому ти намагалася вибити аби "вести", вона буде намагатися тебе перемогти.
В цьому випадку єдиним рішенням буде просто відмовитися від контактів з токсичною подругою. Тому що це не справжня дружба - не можна назвати відносинами, в яких одна людина не може прийняти щастя іншого або що інший може бути кращим в чомусь.
Як вчинити, якщо подруга з тобою змагається?
Припустимо, що справа тут не в тому, що твоя подруга "отруйна". Може, і не розуміє, що з тобою конкурує і робить це навмисно, бажаючи трохи підняти свою самооцінку або бути такою, як ти
Ну, єдиний розумний вихід-це відверта розмова. Візьміть подругу на каву і поговоріть з нею, як це зробила Поліна:
У мене теж була така проблема, моя подруга дуже сильно зі мною конкурувала. Щоб у мене не було, вона купувала краще. Якщо я закохалася, вона намагалася зацікавити хлопця. Але мені здалося, що у неї проблеми з собою, а не зі мною. Одного разу, коли ми говорили на цю тему. Я сказала, як себе почуваю та пояснила, що я бачу це так, а не інакше, і що мені шкода. Подруги повинні радіти від щастя інших, а не намагайтеся "побити". Оля розплакалася (втім, я потім теж) і сказала, що навіть цього не помітила. Вона сказала, що я для неї ідеальна, і це напевно, тому що хоче бути такою, як я. Але зрозуміла, що переходить межі. Треба визнати, що вона більше цього не робила, і ми все ще дружимо, - підкреслює Поліна.
А якщо розмова не принесе результату, тому що твоя подруга скаже що ти перебільшуєш? Що ж, якщо справи підуть занадто далеко (читай: далі намагається, наприклад, спокусити твого хлопця), просто закрий ці відносини. Це не дружба, тому вона навіть не буде плакати.
Джерело: teenzone
|
|
| |
Olenochka | Дата: Понеділок, 10.06.2019, 09:32 | Повідомлення # 2 |
| Подруга значить така з якою важко. Так не повинно бути
|
|
| |