MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Дружба яка вона є ? » Подруга постійно зі мною змагається. Що робити?
Подруга постійно зі мною змагається. Що робити?
OlenochkaДата: Понеділок, 03.06.2019, 21:12 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4513
"Допоможіть, будь ласка! У мене проблема з моєю подругою. З Анею ми знайомі вже кілька років і до сих пір відмінно ладнали у нашому товаристві. Все змінилося близько двох років тому. Вона почала зі мною конкурувати! Коли я собі помалювала нігті, вона вчить як робити гель лак. Я зроблю собі мелірування, вона змінює весь колір волосся. Але це нічого. Найгірше те, що з тих пір, як у мене є хлопець, вона веде себе так, як ніби вона намагається довести мені, що вона може підчепити його! Я не хочу втратити її, але я втомилася від цього.…"



Є багато причин, за якими ми конкуруємо з людьми, яких ми вважаємо близькими – і зовсім не рідкісне явище. Нижче ми пояснюємо ці причини і способи поведінки.

Чому вона так поводиться?

Давай почнемо з причин. Що змушує людей мати бажання конкурувати з близькою людиною?

Звичайне наслідування

Іноді подруги починають конкурувати одна з одною, незважаючи на велику симпатії. Починається це невинно, і звичайно ти це знаєш. Схожі блузки, схожа поведінка, однаковий лак на нігтях і стиль одягу. Так роблять маленькі дівчатка. Дорослі не хочуть так відверто наслідувати, так що придумують щось інше- "перебивання" подруги. Іншими словами, вона робить те ж саме, тобто копіює, але таким чином, щоб відрізнити вас. Вона хоче бути кращою? Ну, це не дивно-це природне бажання.

Низька самооцінка

Іноді, за конкуренцієї стоїть низька власна самооцінка і бажання поліпшення самопочуття. Вказавши конкретний приклад – уяви собі, що ти почуваєш себе погано сама з собою. Тому, коли твоя подруга приходить з якоюсь ідеєю, наприклад купує чорну куртку, ти бачиш що вона виглядає чудово і відчуваєш себе ще гірше. Для поліпшення самопочуття ти бажаєш „побити " її досягнення, тому купуєш собі куртку в модному кольорі м'яти. Всі запитують Тебе про неї, і на мить ти почуваєш себе краще.

Така схема працює і в разі дівчат, що мають комплекси на пункті своїх подруг. Можливо ти поняття не маєш, що вона конкурує з тобою, тому що ти приклад для наслідування. І незважаючи на те, що тебе любить, часто відчуває себе з тобою безнадійною. Тоді такі дрібні "перемоги" покращують її настрій.

Нездорове партнерство в Дружбі

Це, на жаль, найнеприємніша причина. Можливо, що насправді твоя подруга давно конкурує з тобою, і ти тільки зараз це помічаєш. Тоді це може означати, що ти для неї щось на зразок "хорошого фону", на якому вона виглядає чудово.

У таких нездорових приятельствах, хтось буде завжди змагатися з іншим, тому що мета для перщого  не сама дружба, а ставити себе в ролі кращої. І на кожному полі, на якому ти намагалася вибити аби "вести", вона буде намагатися тебе перемогти.


В цьому випадку єдиним рішенням буде просто відмовитися від контактів з токсичною подругою. Тому що це не справжня дружба - не можна назвати відносинами, в яких одна людина не може прийняти щастя іншого або що інший може бути кращим в чомусь.

Як вчинити, якщо подруга з тобою змагається?

Припустимо,  що справа тут не в тому, що твоя подруга "отруйна". Може, і не розуміє, що з тобою конкурує і робить це навмисно, бажаючи трохи підняти свою самооцінку або бути такою, як ти

Ну, єдиний розумний вихід-це відверта розмова. Візьміть подругу на каву і поговоріть з нею, як це зробила Поліна:

 У мене теж була така проблема, моя подруга дуже сильно зі мною конкурувала. Щоб у мене не було, вона купувала краще. Якщо я закохалася, вона намагалася зацікавити хлопця. Але мені здалося, що у неї проблеми з собою, а не зі мною. Одного разу, коли ми говорили на цю тему. Я сказала, як себе почуваю та пояснила, що я бачу це так, а не інакше, і що мені шкода. Подруги повинні радіти від щастя інших, а не намагайтеся "побити". Оля розплакалася (втім, я потім теж) і сказала, що навіть цього не помітила. Вона сказала, що я для неї ідеальна, і це напевно, тому що хоче бути такою, як я. Але зрозуміла, що переходить межі. Треба визнати, що вона більше цього не робила, і ми все ще дружимо, - підкреслює Поліна.

А якщо розмова не принесе результату, тому що твоя подруга скаже що ти перебільшуєш? Що ж, якщо справи підуть занадто далеко (читай: далі намагається, наприклад, спокусити твого хлопця), просто закрий ці відносини. Це не дружба, тому вона навіть не буде плакати.


Джерело: teenzone
Прикріплення: 0364206.jpg (49.1 Kb)
 
OlenochkaДата: Понеділок, 10.06.2019, 09:32 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 4513
Подруга значить така з якою важко. Так не повинно бути
 
Поради для Підлітків » Форум » Дружба яка вона є ? » Подруга постійно зі мною змагається. Що робити?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом