MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Відносини » Порнографічна культура і страх перед зобов'язаннями
Порнографічна культура і страх перед зобов'язаннями
OlenkaДата: Субота, 24.01.2015, 11:20 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Порнографічна культура і страх перед зобов'язаннями.

В наші дні усі чули про проблему "страху перед зобов'язаннями". Закохана пара зустрічається впродовж тривалого періоду часу аж до моменту, коли логічним продовженням було б заручення і брак. Але один з двох, зазвичай чоловік, раптом заявляє, що ще не готовий або не може узяти на себе зобов'язання. Жінка до цього часу вже почала будувати певні плани і відчуває, що час йде. Вона хотіла б стати матір'ю і відчути себе за спиною чоловіка як за кам'яною стіною.

Але кожного разу, коли розмова заходить про це, йому стає ніяково - або не до душі.

Проблема ця завдає багато неприємностей, але її причини, на мій погляд, цілком очевидні. Цей логічний наслідок існування в порнографічній культурі - культурі так званого "розкріпаченого" сексу, яка до такої міри ізолювала багато людей, що, кінець кінцем, стала, по суті, культурою мастурбації.

Я ніколи не забуду, яку огидну сцену влаштувала група феміністок університету Бостона на чолі з викладачем-чоловіком, що поширює презервативи, що спробувала зірвати лекцію Професора Джэнет Смит, яка говорила про шкоду штучній контрацепції, що суперечить красі любові.

Коли Професор Смит говорила про благотворний вплив на духовне життя подружжя періодичної стриманості у рамках програми Природного Планування Сім'ї, це жалюгідне зборище стало завивати, немов з глибин дантевского пекла : "А як щодо взаємної мастурбації? А як щодо взаємної мастурбації"? - ніби хтось хотів відібрати у них їжу або питво. Так само, я не можу забути тієї безвихідної туги і задумливості на лицях цих жінок, коли Професор Смит почала говорити про бачення краси відданої любові Іоанном Павлом Другим.

Вони про це нічого раніше не чули. Весь цей час їм морочили голову. Сексуальне життя, яке існує без любові і шлюбних стосунків, вирване зі свого природного контексту і перетворюється на непереборну залежність. Психологічний розвиток людини затримується саме тоді, коли з'являється залежність. Ось чому так багато чоловіків серед нас залишилося юнаками, хоча їм вже далеко за двадцять.

Більшість чоловіків в нашому суспільстві виросли з думкою, що в наші дні, коли ми звільнилися від старомодних устоїв і казок про сліпоту і волосся, що росте на долонях, будь-яка форма сексуальної активності, у тому числі, безладні статеві зв'язки і мастурбація, що супроводжується переглядом легкої порнографії, - це щось хороше, природне. Також має місце проблема загостреного почуття провини, супроводжуюча подібне зайняття, що є наслідком поганого пасторського служіння.

Тут же можна згадати і перебільшення, що стосуються самих вад
пасторського служіння.

Як би то не було, факт залишається фактом: те, що ми робимо, впливає на наш розвиток. Секс, по суті своїй, є джерелом життя і осереддям союзу чоловіка і жінки, до якого в першу чергу і прагне людське серце. Отже, будь-яка форма сексуальної активності чинить на нас сильну дію, досягаючи глибин нашої особи. Це зачіпає різні сфери, у тому числі розвиток, емоційну і духовну сфери, психіку, формування нашого світогляду і те місце, яке ми відводимо в нім таким, що оточує.
Таким чином, людина, яка в ранній юності занурюється у світ сексуальних фантазій з використанням легкої порнографії типу журналів Playboy, що досить поширено серед чоловіків в наші дні, виробляє у себе звичку зв'язувати неправдивий ідеал жінки з
ідеальним уявним гаремом, що глибоко корениться в психіці.

А тепер подивимося, як проявить себе цей закріплений і такий, що визначає потреби людини склад особи у реальному світі справжніх жінок і невигаданих любовних стосунків. Спочатку чоловік оточує її увагою і кольорами, завалює цукерками і листівками, подарунками, запрошує в ресторан і на танці, та так, що їй це починає подобатися, і вона думає, що дійсно дорога йому - і це правда. Але чи може він бути відданим лише одній жінці? Тільки їй і нікому більше?

А може бути, він постійно напоготові, щоб не випустити з уваги що-небудь (а не кого-небудь) "трохи краще"? Чи здатний він по-справжньому любити жінку або тільки знаходиться в полоні юнацьких романтичних марень, прив'язаних до сексуального задоволення, для якого тепер однієї жінки недостатньо?
Йому буде до сліз образливо, що вона не зможе примиритися з його ненаситністю і бажанням мати відношення з іншими жінками. Він звик до безумовної ласки і невимогливості свого паперового гарему, і щиро не може розібратися в собі, корить себе за те, що користується цією справжньою живою жінкою так само, хоча, можливо і неусвідомлено. Вона сита цим по горло, він в паніці, відчуваючи зростаюче відторгнення, сором і жахливе почуття самотності, не розуміє, що відбувається, і безпорадний. Ось до чого призводить гріх.

Такий сценарій розвитку подій характерний не лише для горезвісних закоренілих онаністів. Та ж схема поширюється на донжуанів - чоловіків (чи жінок), що ведуть безладне статеве життя, у свідомості яких поняття "побачення" невід'ємне від сексу. Як і в тому, так і в цьому випадку, це усе той же уявний світ позашлюбних стосунків, який позбавляє людину здатності любити, породжує цинічне відношення до довіри, яка є необхідною складовою відданої любові.

Так звана сексуальна революція не звільнила жодну людину, а швидше привела нас до глибшої ізоляції, самотності і цинізму, залишивши багато її прибічників старіти наодинці. І жінки заплатили найвищу і очевиднішу ціну, як це завжди і відбувається при розхитуванні моральних засад, що стосуються статевої сфери.

Уникнути такої похмурої перспективи завжди допомагало традиційне вчення Католицької Церкви про моральність з його метафізикою, що правильно розумілася, містикою, духовністю, антропологією - і красою - в контексті облаштування всесвіту. Саме це вчення узгоджується з нашою внутрішньою природою і законами буття.

Ми цілісні істоти, і наша сексуальність не може бути відокремлена від нашої інстинктивної потреби в стабільності, любові, сім'ї заради тимчасового задоволення з трагічними наслідками - також і прокреативний аспект не може бути відокремлений від такого аспекту нашої сексуальності як єднання без шкоди для цього самого єднання. Роздроблене "я" нездатне бути відданим, а тим більше щось давати.
Деякі теологи, що помиляються, помилково стали розглядати Католицьке вчення про моральність в деспотичному контексті провини, замість того, щоб побачити в нім Божу турботу про наше благополуччя і щастя. Дотримуватися цього вчення і стежити за собою - в наших власних інтересах. Будь-яке "покарання", що йде за його порушенням (за умови, що це не усвідомлене холоднокровне протистояння), просто виливається в шкоду, яку ми заподіюємо собі
 
Поради для Підлітків » Форум » Відносини » Порнографічна культура і страх перед зобов'язаннями
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом