Olenka | Дата: Четвер, 22.12.2016, 22:23 | Повідомлення # 1 |
| „Будь ласка, допоможіть. Я посварився з моєю подругою, і вона заявила що буде краще, якщо деякий час одне від одного відпочинемо. Зараз емоції вщухли, і вона як і раніше наполягає над цією ідеєю. А я навіть не знаю, у чому справа! Вона хоче піти? Порвати? Що таке весь цей відпочинок, ці перерви зв'язку. Як мені тепер поводитись?"
"Давай трохи відпочинемо один від одного" або "давай зробимо перерву" - це слова, які досить часто говорять в стосунках. Іноді обидві сторони приходять до висновку, що це хороша ідея, а іноді вона або він гадки не мають, про що йде мова. Подивимося на справу об'єктивно.
Відпочити, тобто порвати?
У будь-яких стосунках настає момент, коли з'являється більша кількість конфліктів і сварок. Це природно – ми перестаємо відчувати взаємне кохання, та відчуваємо нудьгу і роздратування партнером. І в якийсь момент хтось з вас може сказати – "вистачить, треба відпочити від цих сварок і поглянути на відносини з дистанції". І це найчастіше головна мотивація прохання "давай трохи відпочинемо один від одного".
– З Павлом я зустрічаюся вже рік. Якісь три місяці тому у нас були суперечки, криза, ще й постійно сперечалися. У якийсь момент він вирішив, що повинен бути сам. У гніві я сказала, що немає проблем, але потім плакала весь вечір – я була впевнена, що це просто привід для розриву. Проте, після двох тижнів без контакту він мені подзвонив і запросив мене на прогулянку. Він сказав, що час був потрібен щоб поглянути на все без емоцій, порадитись з кимось зі сторони. Сьогодні я думаю, що ця перерва була гарною ідеєю. Ми скучили , і він зосередився на спокійному спілкуванні.
– Коли моя Мартіна запропонувала раптом "перерву", я подумав що насправді момент дихання від конфліктів нам стане в нагоді. Потім знову зійшлися, начебто було нормально, але... дізнався від приятелів, що під час цієї перерви мене дурила! Це було жахливо! Я відчув себе так, як ніби вона зробила від мене просто перерву, щоб розважитися з іншими. А вона, у свою чергу, вважала, що в цьому немає нічого поганого, адже ми вже не були разом. В кінцевому підсумку ми розлучилися, – пояснює Роберт.
Важливі правила
Як видно, значення "перерва" може бути для вас обох дійсно дуже різні. Є фахівці від профспілок рекомендують цей маленький "процедура" ? Ну, не обов'язково. Більшість психологів зазначає, що люди під час таких "перерв" зовсім не зосереджені на тому, щоб насправді подумати, проблеми у відносинах. Швидше, сприймають їх, як втекти, і можливість для того, щоб друга сторона "не витримала" і почав благати повернутися. У багатьох випадках "перерва" насправді є початком кінця відносин. Що ж є гарною альтернативою?
Розмова – це вона повинна замінити ідея перерви. Нормальна, спокійна бесіда, з визначенням того, що кожен з вас бачить зло в іншій людині і що можна змінити. Створення нового "плану", тому, розумну спроби порятунку того, що ламається. Так це має виглядати, а не мати форму "перерви". Якщо ви не хочете ніякого "odpoczywania" один від одного, а ваша друга половина навпаки – постарайтеся переконати її, що це, але це дійсно не дуже хороша ідея, що варто говорити, а не тікати від проблем. А якщо не вийде? Ну, тоді у тебе немає виходу – ти повинен погодитися на невелику перерву. Домовтеся, однак її правила вже на початку. А саме:
- Мета. Для чого ця пауза? Обіцяйте собі, що ви обидва подумаєте про, що ви робите не так і що варто змінити в собі. Виберіть по одній речі (максимум двох), яка найбільше заважає вам у ньому чи на ній.
- Тривалість. Скільки точно у вас бути "розлучений". Нехай це не місяці, а тижні.
- Питання вірності. Або перерва означає, що ви не разом і ви зустрічаєтеся з іншими, або, швидше, це немислимо (бажано друге). Саме то домовтеся, щоб потім не було недомовленостей.
Потім вас чекає велика розмова. Перерахуйте своїми міркуваннями і висновками, узгодьте з ним план порятунку, і нові правила зв'язку. Бути може, якщо все грамотно влаштувати, насправді вийде вам на користь.
|
|
| |
Olenka | Дата: Понеділок, 26.12.2016, 16:48 | Повідомлення # 2 |
| Не дозволяйте щоб доходило до такого.
|
|
| |