Olenochka | Дата: Неділя, 19.11.2017, 14:40 | Повідомлення # 1 |
| „У мене є велика проблема, мова піде про мого хлопця. Кілька тижнів тому ми вирішили, що втомлюємося одне з одним і що нам треба зробити перерву. Не зустрічалися два тижні. Я за цей час думала про нього, про наші відносини, про те що потрібно поміняти. Я почала сумувати за ним, та обіцяла собі деякі зміни в поведінці. Він, як з'ясувалося пізніше, в цей час зустрічався з іншою дівчиною, цілувалися. Після цього тепер він хоче, щоб ми були знову разом, але я відчуваю себе зрадженою. Він, у свою чергу, вважає що у мене немає причин, адже у нас була перерва. Хто правий?" Марина, 16 років.
У будь-яких стосунках час від часу виникає криза. Коли вона перетинає межу, за часту виникає спільне рішення, що перерва це хороша ідея, час щоб подумати, що робити далі і відпочити від постійних сварок. Чи все-таки перерва означає згоду на те, щоб бути з кимось іншим? Теоретично – багато, однак залежить від обставин.
Перерва – її застосування має взагалі якийсь сенс?
На думку багатьох людей, використання "пауз" у відносинах, безглуздо – ви не можете відпочити від когось, а над конфліктами треба працювати на регулярній основі. Інші, в свою чергу, вважають, що трохи відпочити і розслабитися та подивитися на проблему з боку дозволяє нам оцінити свої почуття до партнера і допомогає у прийнятті рішень щодо майбутнього союзу. Так, дійсно важко судити, хто правий. Але якщо вже ви вирішили зробити перерву, то – варто проаналізувати ситуацію трохи детальніше.
"Тому що я вирішив..." питання узгодження перерви
Так, дійсно питання зради під час відносин вирішується тим, яким чином до неї ви підійшли. У нас є два приклади, які допоможуть вам зрозуміти, в чому справа.
Аня (16р.) Вона була зі своїм хлопцем два роки, перед тим як вони вирішили зробити перерву.
Виглядало це наступним чином:
– Я сказала Артурові, про те що втомилася і мені треба від нього відпочити, – згадує Аня. – Спільно домовилися про деталі. Ми вирішили, що даємо собі два тижні на роздуми, пов'язані з нами. Ми перевіримо, чи скучаємо одне за одним. Кожен з нас повинен був подумати про те, що може змінити в собі і що найбільш заважає йому в іншій людині. На цій ноті ми ми розлучилися. Після двох тижнів ми домовилися про зустріч "випити каву" в маленькому ресторанчику. Він буквально придушив мене своїми обіймами, та сказав що скучав. Ми говорили дуже довго, і чесно побіцяли собі деякі зміни. З тих пір минуло півроку, і хоча іноді сперечаємося, це без сумніву, набагато краще ніж було. – каже дівчина.
Якщо б я була у такій ситуації і після такого погодження питання "технічної" перерви і хтось з нас почав зустрічатися з кимось іншим, сміло можна було б вважати це за зраду. Умови були інші, пауза повинна була служити подивитися на себе і партнера з дальньої дистанції, виправити щось. За таких обставин не могло бути й мови про когось третього.
Подивимося, ще на випадок Івана (16р.): –Зі своєю дівчиною зустрічався рік, – каже Іван. – Нам було добре, але в якийсь момент щось почало псуватися. І одного разу Оксана просто зійшла з розуму. Вона почала кричати, що втомилася від мене, що їй потрібно відпочити, що не може на мене дивитися. Після чого вона вийшла. Перестала відповідати на дзвінки, ігнорила мої дзвінки. Не відповідала у фейсбуці. Один раз тільки написала, що їй потрібно відпочити від мене, і це було все. Я почував себе жахливо! Після майже трьох тижнів я відпустив її – для мене стало ясно, що в такий дурний спосіб кинула мене. Я запросив на побачення Таню з нашої школи. Ми цілувалися. Через тиждень заговорила Оксана, що все обдумала і хоче дати нам ще один шанс. Звичайно, я сказав їй про Таню, накричала що я її зрадив, і це було все, кінець зв'язку. Чесно? Я не відчуваю себе винним. Навіть до кінця не знав, що вона має на увазі, – каже Іван . Але тут ми маємо вже зовсім іншу історію, хоча теоретично, те що стосується перерви. Насправді більше схоже на розрив . У нашій оцінці Іван мав право думати, що це кінець стосунків, а Оксана не повинна була мати претензій.
Ви хочете перерву? Поговоріть про це!
Теми, які стосуються відносин ніколи не бувають чорно – білі, що видно на цих двох прикладах. Отже, якщо ви хочете мати ясну ситуацію, і думаєте про перерву – скажіть партнеру свою точку зору, обговоріть щось разом.
|
|
| |
Olenochka | Дата: Середа, 13.12.2017, 18:34 | Повідомлення # 2 |
| Перерва у відносинах, на мій погляд, в більшості закінчується тим що ти у ліжку нової дівчини або вона в чужому. Це такий собі етап вияснення потрібна ця людина в житті чи ні. Чи краще інша
|
|
| |
Olenochka | Дата: Четвер, 11.08.2022, 16:31 | Повідомлення # 3 |
| Правда
|
|
| |