girlorg | Дата: Неділя, 27.01.2013, 20:59 | Повідомлення # 1 |
| Викладуєм свої фото....
|
|
| |
knopa | Дата: Вівторок, 09.02.2016, 22:26 | Повідомлення # 2 |
| Як зробити "правильне" селфі
Назар Кавінський В цій статті я дам кілька порад на тему "правильного" селфі, які стосуватимуться всіх кому подобоється фотографуватися на фронтальну камеру і не тільки)) Перш ніж робити Селфі, запам’ятайте, що це така ж фотографія, як і інші. Тому варто звернути увагу на композицію, якість кадру і правильну експозицію. Тому я пропоную зважити на типові помилки, які на мій погляд, мають місце на добрій третині фотографій в інстаграмі та інших соціальних мережах:
1. Губи "бантиком", так я їх називаю. Це вже не оригінально, не мило і не привабливо. Для дівчат, які фотографують себе в такому вигляді, вже давно придумано багато образливих і невтішних прізвиськ, перераховувати які напевно не буду))
2. Фото віддзеркалення. Фотографії, зроблені з дзеркальної поверхні - це не селфі. Це фотографія дзеркала. На селфі не має бути видно того, на що ти знімаєш - ти показуєш не свій новий і красивий фотоапарат і не смартфон з яблучком на задній кришці. Треба показати перш за все композиційно правильну та фотографію, якою хочеш передати щось для того хто її переглядає.
3. Відредаговане за допомогою стандартних рамочок фото. Колись, на зорі існування соціальних мереж, це було мило й оригінально. Зараз ці навороти до фотографій абсолютно зайві, за винятком використання різних фільтрів у фото редакторі інстаграму чи будь-якому іншому, якщо такий ефект передає настрій фото, підкреслює його ідею та зміст.
Далі я запропоную кілька порад для отримання вдалих self-made знімків, які, думаю, варто розділити на кілька блоків. Це позування, світло, фон та ракурс. Почнемо з ракурсу, так як це найлегший елемент вдалої фотографії, але тим не менш один з найважливіших. Ракурси в фотографії бувають трьох видів, це: 1) верхній, 2) нижній та 3) рівний (прямо). Основними відмінностями цих положень камери, які варто запамятати, є те що, чим ближче камера до певного обєкта, тим він здається більшим, а ті що далі за ним, відповідно виглядають меншими. Тому що стосується ракурсу зйомки зверху, то таким чином ми, в результаті зміни перспективи, та вираження дисторсії обєктива, можемо добитися візуального збільшення голови, та зменшення тіла пропорційно до ніг, якщо це ростове селфі. Такий ракурс також видовжує обличчя, якщо дивитися нібито, з під лоба на камеру, не піднімаючи повністю голову, та робить тіло дещо худішим. Також цей ракурс буде корисним, коли треба помістити якомога більше людей на фото, в такому випадку, в кадрі залишаються самі тільки обличчя, і не забувайте дивитися вверх)) Цей ракурс допоможе передати на фото те що знаходиться позаду тебе внизу, тобто фон, про що детальніше ми поговоримо пізніше. Далі нижній ракурс, коли камера розташована нижче рівня грудей, десь на рівні поясу чи нижче. Такий ракурс допоможе показати широкі плечі та підборіддя чоловіка, якщо при цьому дивитися прямо. Для дівчат такий ракурс не зовсім підходить, оскільки, як було написано вище, візуально збільшує ноги, та живіт, а красуням треба ж показати на фото свої стрункі ніжки на талію. В ракурсі знизу можна фотографуватися групами, але за умови якщо всі дружно нахиляться до камери, таким чином виходять досить цікаві та нестандартні фото. І нарешті ракурс прямо, найрозповсюдженіший та найбільш підходящий для більшості ситуацій. В такому положенні камери не викревляються пропорції обличчя та тіла, в результаті особливостей камери, Тому для фото себе коханої / го варто використовувати саме такий варіант. Ракурс дуже сильно повязаний з іншими критеріями "правильного" селфі, такими як позування, фон та в меншій мірі світло. Далі розкажу трошки про те те як варто заповнювати фон на фотографії, тому що твоє обличчя все одно не заповнить весь кадр)) Перше що хочеться порадити - вибери оригінальне місце для зйомки, яке буде служити цікавим фоном для фото. Якщо цікавинка внизу - варто смартфон чи планшет підняти над головою, щоб включити його на фото, якщо це гарне небо, наприклад захід сонця, чи масивні хмари, то телефон опускаємо вниз і робимо фото з нижнього ракурсу. Головне щоб вибраний фон ніс якесь емоційне навантаження на фотографії, щоб доповнював композицію, та правильно показував те де ти зараз перебуваєш, чим займаєшся, та що відчуваєш. Про освітлення для селфі-фото та що найголовніше - позування я постараюся розповісти в наступній статті.
Бажаю вдалих фото, і не забувайте долучатись, та ділитися своїми думками з цього приводу в коментарях.
|
|
| |