Olenka | Дата: Субота, 24.01.2015, 14:54 | Повідомлення # 1 |
Повідомлень: 3285
| Чорний чай з лимоном
Популярнішого напою за чай годі і шукати, цей напій споживається у всьому світі і має найбільшу кількість. Найпершим у світі з’явився чорний чай у Китаї. Легенда розповідає, що тодішній Імператор Китаю полюбляв пити гарячу воду, і у його посуд з окропом вітром занесло невідомий сухий листочок, який забарвив воду у золотистий колір. Після куштування Імператору напій сподобався і він наказав знайти листя цієї рослини, щоб використовувати знову. Напій швидко набув популярності і навіть став частиною культур багатьох народів світу.сортів та рецептів. Чай містить у своїй складовій таку речовину як кофеїн, тому і не дивно чого споживання цього напою не зменшується. Кофеїн — це психотропний наркотик, який легально розповсюджується у всьому світі. Кількість цієї речовини у чашці чаю майже дорівнює філіжанці кави. У напоях наші смакові рецептори впізнають цю речовину за її терпкістю і гіркотою.
У Європу чай потрапив через Велику Британію, завдяки власним колоніям, що були розташовані на тій частині планети. Навіть сьогодні Англійський чай має власну культуру споживання та особливі рецепти.
На територію нашої країни й потрапив набагато пізніше, але за споживанням цього напою ми не поступаємося іншим європейським країнам. Особливою родзинкою у споживані чорного чаю саме на теренах східної Європи вважається додавання у напій шматочка лимона. І зараз, наприклад, подорожуючи у потязі, важко уявити чорний чай без маленької скибки лимончику.
Новітні технології та швидкий ритм сучасної людини змусив частково змінити заварювання чаю у заварниках на вкидання пакетиків з чаєм безпосередньо у посуд з якого споживається напій. Звичайно якість і смак такого чаю відрізняється, але не дуже суттєво для пересічних споживачів. Пропорції смачного чаю з лимоном:Смакова складова чаю залежить і від посуду в якому готується напій та з якого він споживається. Гурмани і шанувальники листяного напою радять використовувати білий керамічний, скляний, або на крайній випадок паперовий посуд. Не радять заварювати і вживати з пластикових та кольорових керамічних чашок, бо напій вбирає в себе запах та смак даного посуду та фарби, яка там присутня.
чашка керамічна білого кольору або скляна з товстими стінками і дном (щоб не лопнула від окропу) — 300 мл.; пакетик чорного чаю без домішок — 1 шт.; цукор — 2,5 чайні ложки; лимон — тоненький круглий шматочок; гаряча кип’ячена вода – 90 градусів. У чашку покладіть лимон та засипте його цукром. Залийте у посуд гарячу воду (не окорп) у 90 градусів. Додайте пакетик чорного чаю та настоюйте 6 хв., не більше. Вийміть пакетик з чаєм та видавіть з нього рідину у чашку. Розмішайте чайною ложкою цукор та куштуйте.
Після випитого чаю, лимончик, що знаходиться на дні чашки можна з’їсти. Він увібрав у себе смак чаю та цукру і віддав значну частину кислоти у напій, тому має теж своєрідний цікавий смак. Скоринка лимону запобігає серцево-судинним хворобам, а кислота руйнує каміння у нирках.
|
|
| |
nadiakovtan | Дата: Пятниця, 22.01.2016, 14:56 | Повідомлення # 2 |
Повідомлень: 9
| Цитата Rostyk ( ) Після випитого чаю, лимончик, що знаходиться на дні чашки можна з’їсти. Він увібрав у себе смак чаю та цукру і віддав значну частину кислоти у напій, тому має теж своєрідний цікавий смак. Скоринка лимону запобігає серцево-судинним хворобам, а кислота руйнує каміння у нирках. Люблю їх їсти, бо так дуже кислі, а в чаї смачненькі.
|
|
| |