MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Теревенька » Спортивний інтерес
Спортивний інтерес
OlenkaДата: Середа, 16.11.2016, 15:55 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285

Поки більшість твоїх друзів, лежачи на пляжах, поступово набувають все більшої схожості з овочами-гриль, ти можеш підкорити наймодніші літні види спорту - кайтінг, вейкбордінг або віндсерфінг.
Щоб потім, коли канікули закінчаться, із заслуженою гордістю показати друзям фотографії, де ти відважно підкорюєш водну та повітряну стихії: можу посперечатися, що навряд чи ще хтось зможе похвалитися такими знімками.  

Кайтінг (або кайтбордінг)

Що це? Кайт (англ. kite - повітряний змій) - це повітряний змій, що виріс до розмірів парашута, -«крило» і дошка з петлями для ніг. Вітер дме, кайт летить, а услід за кайтом, тримаючи в руках стропи, ти котишся на дошці - по воді або по снігу (залежно від пори року).      

Для того, щоб навчитися кататися на кайті, я відправилася до Єгипту, в одну з місцевих шкіл, де кайтінгу навчають професійні інструктори. Після теоретичної підготовки і дня тренування з навчальним «змієм», мені видали кайт більше та поставили тренуватися на пляжі, без дошки. І тут же стало зрозуміло, що вітер - це зовсім не той нешкідливий жартівник, який тріпає зачіску, а справжнісінький шкідливий хуліган, який здатний з легкістю протягнути по землі декілька метрів або жартома підкинути в повітря. Словом, один день я не гірше за будь-який трактор орала носом пісок, залишаючи за собою глибокі борозни, і розполохувала жирних чайок криками «Побережися!». Проте на третій день норовистий кайт був утихомирений, мені видали дошку і - ура! - я гордо проїхала морськими хвилями. Метрів десять. Що для першого разу виявилося відмінним результатом, як сказав мені потім інструктор.  

Плюси: питання класика «Чому люди не літають як птахи?» більше не актуальне. Кайт - один з небагатьох видів спорту, який дасть тобі відчуття польоту, що захоплює дух. Причому польоту, яким ти можеш управляти сама.  

Мінуси: залежність від вітру і відносно велика кількість екіпіровки (кайт, дошка, трапеція - щось подібне до поясу, до якого чіпляються стропи кайта, знімаючи навантаження на твої руки).    

Вейкбордінг

Що це? Те ж саме, що і кайтінг, тільки замість кайта тебе везе за собою катер.
Коли я побачила, як проходить тренування по вейкбордінгу, мені негайно захотілося спробувати встати на дошку. Тільки уяви: жарка літня днинка, ти збираєш якомога більше друзів, усі вони влізають в катер, музика на повну гучність - і поїхали! На ділі все виявилось дещо складнішим. 

Старт на вейку з води вимагає достатньо міцного преса і сильних рук. А у мене в той момент не було ні того, ні іншого. Крім того, коли після п'ятнадцятихвилинних тріпань мені все-таки вдалося стартувати, з'ясувалося, що на дошці ще потрібно навчитися тримати рівновагу. Отже, наступних п'ятнадцять хвилин мені міг би позаздрити будь-який маятник - так несамовито я розгойдувалася з одного боку в інший. Втім, вже наступного дня я відчувала себе набагато впевненішою, а через тиждень щоденних тренувань усі страхи були забуті, і я вже просто насолоджувалася катанням і власною хоробрістю. 

Плюси: з вейкбордінгом ти за пару-трійку катань будеш в такій фізичній формі, яку іноді навряд чи зможе забезпечити навіть рік уроків фізкультури, що не прогулюються.  

Мінуси: як правило, вейкбордінгом займаються виключно влітку (хоча деякі продовжують тренування в холодний час року в басейнах, обладнаних лебідкою). Крім того, потрібний, власне, катер, за яким можна кататися і, бажано, гладка вода. Катання по воді, яка більше нагадує пральну дошку, - не найприємніше заняття в житті.  

Віндсерфінг

Що це? Тут знову беруть участь дошка та вітрило. Але цього разу вітрило тримається на щоглі, а щогла фактично «уткнута» в дошку. Уся ця хистка, на перший погляд, конструкція через деякий час дозволить тобі буквально літати по хвилях - не гірше за який-небудь водний скутер.

З цим видом спорту у мене пов'язаний один з найзабавніших спогадів. Кататися на віндсерфінгу мене вчили без вітру. І неважливо, що wind в перекладі з англійського - вітер, звідки і пішла назва всього виду спорту. Мені було сказано, що вітер новачкові тільки перешкодить. Так, у перші півгодини, поки я просто намагалася встояти на верткій дошці, вітер навряд чи допоміг би. Але коли я освоїлася з дошкою, тобто перестала падати з неї у воду кожні 10 секунд, мені став в нагоді б навіть найслабкіший вітерець. Проте стояв повний штиль. А разом із штилем стояла і я, тримаючи напоготові вітрило. Того дня вітер так і не задув. Проте поступово, вибираючи дні з більш менш слабким вітром, я навчилася і неквапом плавати назад-вперед, і повертати, чого, як виявилось, цілком достатньо для того, щоб продемонструвати всім на пляжі свій новий симпатичний купальник. А що ще насправді треба нам, дівчатам?     

Плюси: віндсерфінг зараз дуже популярний, так що навіть якщо у тебе щось не виходить спочатку, тобі обов'язково допоможуть і дадуть пораду досвідченіші віндсерфінгісти.

Мінуси: як і у випадку з кайтінгом, ти залежиш від вітру, і так само сама екіпіровка для віндсерфінгу займає багато місця. До рюкзака, як, наприклад, дошку для вейкбордінга, її не причепиш.  

Примітка:

Найвідоміша кайтерша Росії Вікторія Соловейкіна почала займатися кайтінгом у 12 років. У 18 років вона вже досягла вражаючих результатів на російських і міжнародних змаганнях, зайнявши  3 місце на етапі Кубка світу по кайтбордінгу у Венесуелі в 2006 році, 1 місце на чемпіонаті Росії  2008 року і так далі.

Захисний рефлекс

Усі ці види спорту потенційно травмонебезпечні, а тому захисна екіпіровка є обов'язковою. Найголовніша деталь - це шлем, який повністю забезпечить твою голову від ударів об воду (вони можуть бути дуже болючими).
Прикріплення: 5833616.jpg (157.9 Kb)
 
OlenkaДата: Понеділок, 21.11.2016, 12:03 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 3285
wink
 
Поради для Підлітків » Форум » Теревенька » Спортивний інтерес
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом