MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Теревенька » Що таке інтернет - меми
Що таке інтернет - меми
OlenkaДата: Субота, 10.12.2016, 23:47 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Вже давно ні для кого не секрет, що весь інтернет, а зокрема його користувачі живуть своїм окремим, далеким від реальності життям. Вони навіть мають свої звички, особливості поведінки, та навіть розмовляють своєю окремою мовою. Часто така розмова зі сторони здається набором незрозумілих фраз і висловів і часто викликає у сторонніх людей підозру в неадекватності співрозмовників. Але насправді нічого особливого у цьому немає, адже кожен з нас свідомий того факту, що майже у всіх галузях життєдіяльності людей виникає свого роду “професійний жаргон”. Схожі процеси відбуваються і на теренах інтернету, де панують інтернет-сленг, та інтернет-меми.

Спочатку проллємо світло на самі поняття.



Сленг (англ. slang) — жаргонні слова або вирази, характерні для мовлення людей певних професій або соціальних прошарків.

Мем (англ. meme; у іншій транскрипції — «мім») — одиниця культурної інформації, поширювана від однієї людини до іншої за допомогою імітації, навчання і тому подібного.

Інтернет-сленг — діалект, жаргон, набір фраз та висловів, що часто не є граматично правильними словами в мові та мають вузьке застосування, пов’язане з мережею Інтернет. Більшість є словами та похідними від слів англійської мови.

Інтерне́т-мем — явище спонтанного розповсюдження певної інформації по інтернету усіма можливими способами (по електронній пошті, в месенджерах, форумах, блогах тощо), почало використовуватись в середині першого десятиліття XXI століття. Інтернет-мамами також вважають нові поняття, що виникли внаслідок розповсюдження інформації про них.

Для чого всі ці явища виникають і навіщо вони нам потрібні? Як правило це все робиться просто для лулзів [1]. З іншого боку, різноманітні новоутворені слівця та вислови набагато чіткіше, точніше і яскравіше передають зміст поняття, аніж існуючі відповідники, слова, вислови і їх комбінації. Часом описується нове поняття і набагато легше застосувати до цього якесь спеціально придумане слово, аніж довго і нудно намагатися це пояснити звичайною мовою. Звісно таку мову зрозуміє не кожен нуб [2], але всім не догодиш. Нехай шукають пруфлінки [3], гуглять [4], юзають [5] мозок і займаються самоосвітою! Є навіть «Словник сучасного українського сленґу», який ніби можна качнути отут.

Зараз розповсюджено багато різноманітних мемів, що перетікають з однієї мови в іншу і поширюються по усьому інтернет простору. Багато мемів приходить до нас із Заходу. До них входять як поняття, слова та вислови, так і графічні елементи, фото, відео.

Величезної популярності серед різноманітних фото-мемів набули демотиватори.

Багато відеороликів вмить розлетілись просторами інтернету і одразу стали популярними, деякі з часом перетворились у меми. Для прикладу можна переглянути відео “Йожин з бажин” (пруфлінк на ютуб, на вікі).

Мемом може стати навіть стиль поведінки людини у процесі інтернет-спілкування. Ця поведінка може стосуватися різних аспектів, від лінгвістичних (Grammar Nazi) до націоналістичних та геополітичних (Фофудья).
Прикріплення: 1869978.jpg (19.7 Kb)
 
OlenkaДата: Четвер, 02.03.2017, 17:48 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 3285
Що ти робиш в Інтернеті?
Перевіряю пошту
Спілкуюся з друзями
Читаю цікаві статті
Веду свій онлайн-щоденник
Відправляю листівки друзям
Граю в іграшки
Знайомлюся з цікавими людьми
Шукаю інформацію для навчання
Читаю новини, прогноз погоди та інші корисності
 
Поради для Підлітків » Форум » Теревенька » Що таке інтернет - меми
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом