MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Теревенька » Залежність від Facebook . ПК,смартфон залежність. [Поради] (Як подолати залежність від Facebook)
Залежність від Facebook . ПК,смартфон залежність. [Поради]
OlenochkaДата: Пятниця, 25.08.2017, 16:58 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4504
Останнім часом помічаю, що я стала залежна від Facebook. Весь час хочеться перевіряти, що роблять інші, з ким зустрічаються...мене це трохи лякає, тому що є усвідомлення того, що я починаю зневажати друзів з реального світу. Але не можу, це припинити. Як подолати залежність від "Facebook" та інших соціальних мереж?



Дуже важко, знайти в своєму оточенні, когось вільного від будь-якої залежності. Як правило, найчастіше ми стаємо залежними від солодощів, кави, фаст-фудів, покупок, сексу, комп'ютерних ігор, сигарет та інших стимуляторів. Навіть, можна стати залежним від здавалося б корисних речей, таких як фізичні вправи чи робота. Так, дійсно людина може стати залежним від усього.

Останнім часом дуже багато людей, не тільки молодих, проводять багато часу в інтернеті. Великий відсоток цих людей відвідує соціальні мережі, в основному для того щоб дізнатися, що відбувається в житті друзів, з якими не мають можливості зустрітися в живу.  На жаль, все
більше і більше у користувачів, інтернет викликає залежність, вони нехтують своїми обов'язки в школі, на роботі або вдома, а також перестають підтримувати контакт з друзями "поза мережею".
Думають про "facebook" або "Twitter", які сидять їм голову протягом більшої частини дня, і кожна хвилина проведена поза інтернетом, для них здається марною.

Незважаючи на те, що багато людей не усвідомлює алкогольної залежності, не хоче щось мінювати, так само у випадку з Facebook'ком. Але навить ті, хто хоче щось робити, не мають жодного поняття як це зробити.


З наявних досліджень, залежністю від Facebook та інших соціальних мереж, страждає близько 23% молоді віком  від 13 до 19 років.

Найпростіший спосіб боротьби з залежністю - це відступ від джерела, в нашому випадку від вашого комп'ютера. В епоху комп'ютерів та інтернету відступити може бути достатньо складно, тому що як можна зробити мультимедійну презентацію або замовити необхідний продукт, який доступний тільки в онлайн-магазині? Але є сила волі! Достатньо повідомити близьку нам людину про нашу проблему і попросити її про допомогу. Краще всього якщо б це був хтось, з ким ми живете – тоді легше контролювати доступ до інтернету.

Дуже гарною ідеєю може також виявитися активне проведення часу з друзями в "живу". Поїздки в кіно, походи по магазинах або звичайні зустрічі для спілкування. Розвиток власних захоплень, хобі, також є ефективними "ліками". Корисним також буде все, що зробить так щоб відвести нас подалі від соціальних мереж.

Така залежність відноситься до групи психічної токсикоманії , яку досить складно вилікувати. Через такого роду залежність, ми можемо піти на те що обдурювати інших ("не користуюся інтернетом!") або виправдати себе ("мені тільки треба перевірити пошту!"). Якщо наркоман не має в собі достатньо бажання та самоконтролю, то важко буде йому перемогти залежність. Тому варто сходити до психолога, який обов'язково в цій боротьбі підтримає тебе. Він також може відправити тебе до груп, які також борються із залежністю від інтернету.
 
OlenochkaДата: Субота, 26.08.2017, 20:53 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 4504
Як позбулася залежності від сайту Вконтакте. 



Чесно кажучи, я настільки довго там сиділа кожного дня, що він мені просто набрид. Залишалася лише така собі механічна підсвідома залежність: відкрила ноутбук - зайшла на сайт "Вконтакті". Мені стало якось неприємно усвідомлювати, що бездушна позбавлена інтелекту річ - цей сайт - здатна мною керувати. Насильно намагалася не відвідувати "Вконтакті", аби зверху справа на сторінці відображалася дата, яка б дуже різнилася від тієї, що була в певний день. Тобто, я розпочала таку собі гру "Не заходь на той сайт щонайдовше". Коли все таки критично треба було туди навідатися, я знову потім розпочинала відлік. 

Я використала такий метод, тому що собисто для мене найкращою мотивацією слугує вигадана гра, яка була створена для досягнення цілі, а не просто сама поставлена високоморальна ціль.
Коли фактично позбулася цієї залежності, то помітила, що почала встигати виконувати більше корисних дій і завдань, не відволікатися. Адже варто лиш зайти на "Вконтакті", як з'являться люди, які щось від тебе потребують чи бажають просто побазікати, і ти вже вимушений залишитися, навіть якщо ти хотів лиш заглянути на хвильку, а не заходив, аби дійсно поспілкуватися. 
Проте таки не зникає потреба у перегляді нових картинок та прослуховування музики, коли щось робиш. Тому я створила фейкову сторінку, про яку знає лиш мій хлопець і найкраща подруга. Там я у спокої і в повній владі виключно музики. На свою ж я заходжу частіше всього по справам, іноді - коли у мене почата з кимось розмова, то я відписую і виходжу, вкрай рідко я там довготривалий час просто нишпорю по чужих сторінках чи групах.


Джерело :https://ask.fm/ErrorInside
 
knopaДата: Понеділок, 29.01.2024, 21:13 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 762
https://vk.com/nakedwi....8888_00
 
Поради для Підлітків » Форум » Теревенька » Залежність від Facebook . ПК,смартфон залежність. [Поради] (Як подолати залежність від Facebook)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом