Olenochka | Дата: Понеділок, 10.12.2018, 23:30 | Повідомлення # 1 |
| Напевно я задрот... а може і ні... Кароче насправді неважливо. Проблема ось в чому. Так вийшло що за все своє життя я в кафе то бував максимум 2 рази. Короче майже не був. Зовсім не знаю правил тамтешнього етикету. Міг би мені хто небудь пояснити що робити? Конкретні питання: - Як кликати офіціанта?(напр."Гей ти підорок, Підійди сюди" або "молода людина"(якось по бабськи)) - чи Обов'язково залишати чайові? - Що ви зазвичай замовляєте і про що розмовляєте з дівчиною. Короче якщо комусь впадло писати те кинте хоча б пару посилань на розумні правила етикету(гугл куйню якусь радить) Напевно тупа тема... але для мене це дійсно проблема)
Швидка порада: 1. Ти задрот) 2. Кликати офіціанта кивком голови або знаком руки. 3. Чайові залишати ОБОВ'ЯЗКОВО. Не треба бути бидлом. У розмірі 10% від суми рахунку, якщо ця сума маленька, у розмірі 5%, якщо це сума велика (у тебе великий вона не буде, так що 10% залишаєш). 4. Якщо хочеш заощадити клич дівку в кав'ярню зі словами" підемо каву поп'ємо зі мною " (або чай). Офіціант підходить замовляєш чай/каву і тістечко за бажанням. 5. Завжди видно, хто рідко буває в кафе по скутості в поведінці, по тому як утикаються вивчати меню і так далі. Розмовляючи з офіціантом посміхайся. П. С. Все одно не допоможе) Удачі)
Розгорнута відповідь: Не знаєш як робити - зроби один... сходи в цю кафешку один, подивишся меню, дуже корисно заздалегідь знати ціни і асортимент... ще допомагає коли знаєш в якій годинні в кафешці починається пікова жопа... Потренуватися. На початку офіціантка сама підбігає, потім досить показати що тобі від неї щось треба - наприклад коли вона подивиться на тебе можеш помахати їй рукою. Знання меню допоможе бути впевненим: коли приходиш в кафешку тобі пхають меню-ти його відсуваєш і говориш "блакитну лагуну і полуничний мохіто алкогольний, поки все" ти знаєш що у тебе в кишені всього 400 а замовив на 270, тобто несподіванок не буде... це відразу вбиває питання хто платить-ти дівчинку привів, ти замовив, ти оплатив, ти потанцював... На чай залишають 10% від замовлення якщо ти жмот або тобі тупо не вистачає на гандони-можеш не залишати... але якщо Ходиш часто в одне місце-можна прикормити офіціантку і вона буде називати тебе по іменні. тепер часте питання-куди сідати... залежить від раппорта і як легко ти його можеш досягти. можна сідати як навпроти так і поруч з нею... якщо в кафе стільці - краще сісти навпаки, тому що у стільцях складно торкатися. Брати можна і навпаки - наприклад за руку і дивитися в очі... якщо раппорт відмінний-краще сісти з нею на лавку - так простіше перейти до обнімашок/поцілунків.
Дівчача думка: Якщо хочеш, що б платити навпіл - треба якось показати це дівчині до того, як прийде рахунок. Але як на мена хлопці, які МЕНЕ ж запросили на побачення, а потім кажуть :"Роздільний рахунок, будь ласка" - що б не платити два долари за каву - це клінічні ідіоти. Якщо я запрошую в кафе (друга, подругу) - платимо окремо, чи платить він - після кілька секунд ввічливого спору з мого боку. Якщо дівчина починає розкочувати губу, пожартуй, що "мила, з такими темпами я буду харчуватися тільки водою і повітрям" - ну, якщо замовляє креветки з чорною ікрою. Нормальні дівчата так себе не ведуть. Простіше - бентежаться, коли пропонуєш за них ааплатити, дістають гроші - не реагуй. Галантно поклади гроші в рахунок, можеш вимовити :"Здачі не треба". Хоча краще просто-принесе в тому ж рахунку здачу, а ти на неї не реагуй. Якщо здача не надто велика. Не поводься в кафе як бомж з вулиці, роби вигляд, що ти тут старожил. Не груби офіціантові, але і не соромся його погляду. Говори ввічливо і спокійно. Гроші твої, значить і вирішувати тобі. Не знаєш, що означає крива назва - не соромся, запитай. Не "Що це таке?"а" що входить до складу?"Я терпіти не можу, коли мене намагаються посадити, зняти пальто - якщо цього робити не вміють. Не треба тужитися, дівчина якось роздягалася без тебе всі ці роки.
|
|
| |