MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Краса та стиль » КРАСА ПО-мусульманські.
КРАСА ПО-мусульманські.
knopaДата: Неділя, 17.05.2015, 18:29 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 763
Перебуваючи на відпочинку в Єгипті, я була здивована безкінечного кількості невеликих, в один зал, перукарень. Хоч це і була курортна зона, а й у місті подібні заклади зустрічалися на кожному кроці! Або кав'ярня - столик з кальяном і пара табуреток, або набита арабськими мачо сувенірна крамниця, або перукарня ...  
Це не салони краси, тут кучеряве чоловіки-майстри з акуратно вистриженими борідками пропонують тільки перукарські послуги: стрижку, фарбування , лікувальні маски для волосся і масаж шкіри голови, корекцію брів і бороди, депіляцію волосся на обличчі. Найбільшою популярністю у туристів користуються африканські та французькі косички. А популярні вони через невисоку вартість на відміну від пітерських і московських салонів краси. Крім того, приїхавши в Хургаду, варто просто поглянути на роботу майстра - це видовище, що зачаровує! З якою спритністю, швидкістю і акуратністю арабські перукарі плетуть сотні косичок кожен день!  
Єгипет - мусульманська країна, нехай і не сама сувора у дотриманні мусульманських правил і законів. Однак тут виразно видно східний колорит. Найбільш суворої з усіх східних країн є Саудівська Аравія.  
Звичайно, як і скрізь, натуральна краса цінується понад усе. Мусульманські жінки також відвідують салони краси, якщо дозволяють фінанси. Якщо ж достаток невеликий, тоді доглядають за собою в домашніх умовах. У цьому плані арабки нічим не відрізняються від російських жінок.  
Депіляція - обов'язкова процедура для мусульманських жінок. З народження дівчині відомо, що вона повинна робити депіляцію. Вони обробляють руки, ноги, використовуючи старий засіб: цукор, перетертий з лимонним соком, доводиться на сковорідці до в'язкого стану, після чого загусає і стає як віск. Вважається, що дівчина з волохатими ногами - це поганий тон.  
Існує ще один "спритний" спосіб видалення небажаного волосся на тілі, називається він "три нитки". Береться котушка ниток, нитка зачіпається на пальцях, утворюючи знак нескінченності, і водиться по обличчю: вгору-вниз. Таким чином тонкі волоски потрапляють в скручену нитку і від швидкості рухів вириваються. Якщо призвичаїтися, то можна самостійно виконувати депіляцію, хоча майстри в перукарнях роблять це швидко, дешево і безболісно. Це дуже древній спосіб видалення волосся на обличчі, однак, багато хто продовжує ним користуватися і донині.  
А ось брови в мусульманській релігії вискубувати не можна. Тобто, які вони є від народження, такими вони і повинні залишатися ... Природно всі арабські жінки коректують і підфарбовують брови)))  
Для чоловіків є свої перукарські, відповідно і всі косметичні послуги чоловікам надають чоловіки-майстра . Насправді не кожна жінка доглядає за собою так, як це роблять мусульманські чоловіки. У чоловіків має бути доглянуте обличчя, акуратно виголена борода. У мусульман прийнято митися п'ять разів на день - гігієна статевих органів у мусульман стоїть на першому місці.  
Багаті жінки можуть собі дозволити доглядати за собою в дорогих салонах. Фітнес-клуби виключно для жінок, точніше ви не знайдете в мусульманській країні змішаних клубів, як у Росії чи на Заході.  
Паранджа тут потрібна для того, щоб не привертати до себе особливої ??уваги, щоб незнайомі чоловіки не  почали робити компліменти, щоб не було повадно.  
Звичайно, тут не можна говорити про курортних містах, де і туристи, і місцеві жителі дозволяють собі в своїй поведінці занадто багато.  
У салонах краси жінкам дозволено роздягатися для різних косметичних процедур, як масаж або обгортання, але слід зауважити, що в салонах працюють тільки жінки-майстра.  
Дуже багато мусульманки фарбують волосся. Для цього вони використовують натуральні барвники, тобто хну, але в дорогих салонах застосовуються барвники відомих професійних марок. Часто жінки фарбують волосся в світлі тони, подібно до того, як жінки распрямляют кучеряве волосся, а пряме волосся завивають. Однак короткі стрижки зустрічаються дуже рідко, тому як, вважається, що чоловіки не люблять коротке волосся. Все-таки довге волосся - це, перш за все, жіночність. Крім того, поширене користуватися маслами для волосся для додання блиску і гладкості. 

Нігті арабські жінки не фарбують, не прийнято. Однак нарощування нігтів поступово входить у моду, особливо, французький манікюр. Ніжно-рожеві нігті з білими кінчиками відтіняють темний колір шкіри.  
Взагалі заставу істиною краси - це харчування. Арабські країни перенасичені різноманітністю горіхів, особливо, фундуком та грецьким горіхом. Величезна кількість масел і жирів у продуктах харчування дозволяє підтримувати волосся і нігті в прекрасному стані.  
Всі страви східної кухні дуже важкі. Мусульмани звикли готувати тільки з натуральних і свіжих продуктів, більше того, сніданок, обід або вечеря повинна бути тільки що приготованим. "Дістати з холодильника і розігріти" - це практично не прийнятно.  
Як і в більшості південних країн, в Єгипті існують серйозні проблеми з водою, місцева вода не придатна для пиття, тому й місцевим жителям, і туристам доводиться купувати бутильовану воду. Звідси виникають проблеми з зубами, крім того, мусульмани п'ють досить багато міцного чаю і курять, через що залишається наліт на зубах.  
У Саудівській Аравії виростають особливі сорти деревини, яка використовується для виготовлення спеціальних паличок-пензликів для чистки зубів. Один кінчик палички загострюється і використовується як зубочистка, а другий "ізмочалівается", перетворюючись на пензлик. У корі цих дерев містяться речовини, що володіють відбілюючим ефектом. У стародавні часи це був найбільш популярний спосіб очищення зубів від нальоту, зубного каменю і, власне, їжі.  
Мусульмани завдяки своїм законам ведуть здоровий спосіб життя: заборона на алкоголь, натуральні продукти.  
Спортом жінки займаються в класичних спортивних костюмах, тренують їх теж виключно жінки. Навіть існують закриті жіночі парки для бігу і занять спортом на відкритому повітрі.  
У мусульманських країнах жінка відчуває себе справжньою жінкою. Однак тут дуже легко вийти заміж, народити дітей, погладшати, тому що у мусульманок завжди є впевненість, що чоловік її ніколи не кине. Чоловікам просто-напросто невигідно кидати своїх дружин, особливо, якщо у них є діти.  
На повноту жінки дуже сильно впливає виховання. Якщо мати не доглядає за собою, не стежить за своєю фігурою, то в більшості випадків такої ж поведінки варто очікувати від дочки. Оскільки матері з дитинства готують дівчаток до материнства і домашньому господарству, ніж до професійної діяльності, то дівчинки переймають манеру поведінки своїх матерів.  
У мусульманській вірі досить багато значить родина. Жінки народжують дітей не від нудного життя домогосподарки або "тільки для здоров'я", як тепер прийнято на Заході, тут народжують тому, що це закладено природою. Саме в цьому Коран вбачає щире призначення жінки.  
Танець живота, або belly dance, якому у нас в країні навчають практично в будь-якому танцювальній школі, - у арабів вважається приватним (еротичним) танцем, виконуваним виключно для чоловіка .  
Мусульмани високо цінують жіночу красу, для них - сказати щирий комплімент своїй дружині - як привітатися при зустрічі. Тому у арабської жінки є стимул до того, щоб стежити за своїм зовнішнім виглядом, і до того, щоб зберігати свою красу виключно для свого чоловіка. Чоловіки вміють говорити жінкам такі слова, після яких вона розквітає, навіть через десятиліття спільного життя вони вміють відродити колишню пристрасть.  
Дочка для батька - це святе, батько оберігає своїх дочок протягом усього життя. При цьому матері більше турбуються і переживають за синів, але тут існує одне велике АЛЕ. Коли син приводить у сім'ю свою майбутню дружину, його мати стає на бік невістки. Невістка стає для неї практично рідною донькою. Мати завжди виступає на стороні дружини свого сина.  
В іншому мусульмани нічим не відрізняються від росіян, європейців, американців. При поганому зорі носять окуляри і лінзи, користуються послугами пластичних хірургів, відвідують фітнес-клуби і салони краси, доглядають за тілом та обличчям, використовують натуральну і декоративну косметику.Автор статті: Юлія Говорухіна
 
Поради для Підлітків » Форум » Краса та стиль » КРАСА ПО-мусульманські.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом