Olenka | Дата: Четвер, 08.12.2016, 20:40 | Повідомлення # 1 |
|
Як часто буває, що заночувавши в гостях або поселившись в готелі під час канікул, ти ніяк не можеш влаштуватися на новому місці і виспатися? Здавалося б, все гаразд, але немов якийсь внутрішній неспокій не покидає тебе... Таке може трапитися з кожною з нас, навіть з тими, хто звик засинати, просто звалившись в ліжко.
А враховуючи, що зараз літо, час подорожей і пригод, поїздок у гості, на море, в гори і просто до друзів або родичів на дачу, не хочеться ставати заручницею становища, коли ти не можеш виспатися вночі, а потім не можеш бути енергійною весь день. Щоб не опинитися в такій ситуації, ми пригадали декілька простих правил, які допомагають кожній з нас справитися з цією ситуацією.
4 правила від Тусі
1. Обов'язково візьми з собою те, в чому ти звикла спати. Це відразу створить відчуття звичного затишку та комфорту. Твій організм налаштується на сонний лад, відчує звичний режим для комфортного сну. Я навіть беру з собою свого плюшевого ведмедика, який живе біля моєї подушки з трьох років.
2. Найголовніше для сну - правильно вибрана температура. У кімнаті має бути прохолодне настільки, щоб було приємно спати сховавшись під ковдрою або пледом. Зрозуміло, що в літню жару це не завжди досяжно, тому постарайся максимально провітрити кімнату. Свіже повітря у будь-якому випадку сприяє кращому відпочинку під час сну.
3. Прохолодний душ перед сном допоможе настроїтися на сонний лад. І, до речі, допоможе відчути прохолоду і свіжість, таку необхідну літньою ніччю. Саме прохолодний душ і ніяк не гаряча ванна. На думку лікарів, вона сприяє пробудженню, а зовсім не заколисує. Я особисто обожнюю уявляти в душі, що він змиває з мене всі проблеми сьогоднішнього дня.
4. Спати треба в темноті, тому не залишай включеним світло. Заснути буде набагато легше, коли твій погляд не блукає незнайомими інтер'єрами і сторонніми предметами.
4 правила від Дусі
1. Закривши очі, уяви, що ти вдома, у своєму затишному ліжку. Постарайся виразно уявити в деталях всі нюанси твоєї кімнати. Як тільки ти переконаєш себе, що ти лежиш удома в своєму ліжку, ти заснеш практично вмить.
2. Розслаб по черзі всі м'язи. Включаючи м'язи обличчя. Уяви, що ти просто відключаєш їх групу за групою - це не тільки налаштує тебе на сон, але і допоможе дійсно відпочити за ніч. Я навчилася цьому пару років тому, і це допомагає на всі 100%.
3. Не наїдайся перед сном, особливо незвичної їжі. Після вечері повинно пройти не менше 3-4 годин, інакше організм зайнятий переварюванням їжі, а це активна фаза життєдіяльності. Я взагалі стараюся ніколи не їсти на ніч.
4. У критичні дні покладися на нічні прокладки. Вони відрізняються подовженою формою. А для того, щоб і зовсім не турбуватися, скористайся Always Ultra Night, адже в них на 20% більше гелю. Вони створені спеціально для того, щоб твій сон був безтурботним навіть у критичні дні. Подовжені, з надійними крильцями, ці прокладки оберігатимуть твій сон стільки, скільки буде потрібно. І ти зможеш прокинутися такою, що відпочила і виспалася. І тоді тобі по плечу будь-які плани, будь-які починання і подвиги. Будь упевнена в собі на 100% навіть уві сні.
Мабуть, що тобі заважає заснути не стороння обстановка, а насичений день, який передував цьому вечору. У цьому випадку краще ще півгодинки не спати, але не лежачи в ліжку, а займаючись приготуванням до сну - неспішним умиванням, якою-небудь маскою для обличчя, роздумами про плани на завтрашній день. Занадто багато вражень або дуже бурхлива вечірка не сприяють спокою, необхідному для сну. Організму потрібен час, щоб перейти в інший режим.
Якщо ж тебе, навпаки, турбує день завтрашній, то краще записати собі на листку все, чого ти від нього чекаєш, що боїшся забути або просто перерахувати всі пункти, які тебе хвилюють. Це допоможе тобі заспокоїтися і швидше заснути. Адже наявність плану і нагадувань самій собі допоможуть тобі бути упевненою, що ти нічого не забудеш.
|
|
| |