MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Краса та стиль » хлопці носять сережки...
хлопці носять сережки...
OlenkaДата: Пятниця, 16.12.2016, 14:05 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
У наш час надзвичайно популярним є носіння різноманітних кульчиків у найнесподіваніших місцях. Хоча, зараз це стало настільки попсово, що, мабуть, кожен другий піліток, який вважає себе “струйовим” не полінується та скоренько побіжить у косметологічний салон, проколить собі вухо/пупок/губу/язик/брову ну і ще якісь може пікантні місця… Але справа не в тім, ще десять років тому кульчик вважався суто жіночим атрибутом і чоловіки, що таки не побоялись і прокололи собі вухо, були “першопроходцями” чи “піонерами”, яких цькували за нетрадиційну орієнтацію чи просто за те, що “у них немає мізок, бо вони ото таке собі вчудили”. Та ніхто не знає, що сережка із споконвіків була чоловічою прикрасою.



Якщо ж вірити історії, то спершу з’явились чоловічі сережки, а уже потім такі ж прикраси для жіночої половини населення. 7000 років назад кульчики появились у Азії, і вже тоді відомі античні професіонали, що виготовляли чоловічі сережки. У асирійців та єгиптян така чоловіча прикраса означала високий статус у суспільстві, а ось у римлян кульчики носили лише раби. За часів Цезаря, чоловіки носили кульчики на сосках, що вважалось символом хоробрості.
Лише у 13 столітті церква видає указ про заборону “зміни конфігурації людського тіла”. Після того сережки перестають носити знатні та віруючі люди, а от пірати та цигани не спішать знімати такі дорогі та цінні для них прекраси.
У різних верств населення сержки мали різні значення, от, наприклад, пірати вдягали кульчик, коли захоплювали новий корабель, розбійники – як протест проти церкви, а моряки – коли перетинали екватор.

Для козаків сережка мала особливе значення, кульчик у правому вусі означав, що це єдиний син у батьків; у лівому – один син у одинокої матері; у двох вухах носив кормилець та голова сім’ї.
У епоху Відродження усі забувають про заборону носити сережки, тому мода на них повертається.
Античні слов’яни теж носили кульчики. Витязі проколювали собі вухо і їх називали “сергачами”, а сам ювелірний виріб – “одинець”.
Трішки пізніше, коли люди почали носити парики, від сережок починають відмовлятись, бо самої прикраси не було видно. А із часом, коли парики стають коротшими, кульчики знову входять у моду. Найцікавішим є те, що у цей час воїни носили жіночі сережки, які їм дарували їхні пасії, як символ захисту та згадки.

Що ж стосується сьогодення, то зараз сережки носять чоловіки, що слідкують за модою, і далеко не обов’язково вони є геями, можливо, вони просто “стиляги”. Кульчик у чоловічому вусі може означати як захоплення “тяжкою музикою”, так і намір бути модним.
А навіщо ви носите сережки?
Прикріплення: 1368755.jpg (40.4 Kb)
 
OlenkaДата: Вівторок, 20.12.2016, 21:16 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 3285
Рагулізм
 
Поради для Підлітків » Форум » Краса та стиль » хлопці носять сережки...
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом