MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Краса та стиль » Сонячний арсенал.
Сонячний арсенал.
OlenkaДата: Четвер, 02.03.2017, 17:58 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
До нового сезону треба готувати не тільки гардероб, але і тіло. Шуби і шапки - на антресолі, жирні креми - на дальню полицю. Оновлюємося по повній!
Головна відмінність сезонної косметики - в різниці завдань. Взимку ми ховали шкіру і волосся від холоду, а влітку захищаємо від сильних сонячних променів. Звідси і різниця текстур і засобів. Головні літні задоволення - сонце і жара - обертаються основним джерелом проблем для краси і молодості. Від ультрафіолету шкіра сохне і старіє, у людей з жирною шкірою закупорюються пори і з'являються запалення, багато хто страждає від появи веснянок і пігментних плям, волосся блякне і стає схожим на паклю - все це справа «рук» яскравого літнього сонця. Від жари «тече» будь-яка косметика (від туші до тонального крему) і вмить забиває пори, волосся швидше стає несвіжим, потовиділення посилюється, від чого шкіра зневоднюється не менше, ніж від ультрафіолету. І ось виникає питання - що ж робити?




Все просто: очищати, захищати і зволожувати. Все за пунктами!

Правило 1: очищати

Необхідно зробити ритуал очищення шкіри більш щадним. Якщо пінка - то ніжна, для чутливої шкіри. Якщо тонік - те не спиртовий, а, наприклад, на травах. І постарайтеся трохи менше торкатися обличчя руками! Влітку на долоні осідає багато грязі і пилу - легко занести інфекцію і спровокувати запалення.

Скраб потрібен м'який, з дрібними абразивними частинками і нещільною текстурою. І лише на ніч: дія сонячних променів на шкіру після такої процедури може викликати пігментацію, з проявами якої доведеться боротися все життя! До речі, влітку не варто видаляти родимки, папіломи на відкритих ділянках тіла, оскільки це загрожує утворенням келоїдних рубців. І фотоепіляцію перед поїздкою на курорт краще не робити - будуть проблеми з пігментацією. Київське сонце в даному випадку вважається безпечним.

Правило 2: захищати

Денні літні засоби повинні мати сонцезахисні компоненти (зазвичай це вказано на етикетці), і бути зволожуючими, а не живильними. За текстурою варто вибрати найлегший, не густий крем, а ніжний флюїд (найчастіше вони продаються у флакончиках з дозатором). Легка текстура крему допоможе йому швидше і краще увібратися і не залишить жирного блиску і відчуття тяжкості на обличчі, а сонцезахисні чинники запобіжать передчасному старінню. Залежно від типу шкіри - світла або смуглява - підберіть потрібний фактор захисту від сонця. А для шкіри навколо очей візьміть максимальний фактор: шкіра тут ніжна і швидко старіє.

Загар не всім корисний, але багатьом пасує. Справа вирішувана - креми з поступовим ефектом загару. Вони, на відміну від автобронзантів, легкі, володіють сонцезахисним ефектом і дійсно діють поступово, тобто переборщити і перетворитися на афроукраїнку з ними не вийде.


Правило 3: зволожувати

Вода рятує. І абсолютно не обов'язково купувати дорогі фірмові засоби з термальною водою - пляшка хорошої мінералки з найближчого супермаркету справиться із завданням зволоження шкіри нітрохи не гірше. Можна просто змочувати серветку і періодично накладати її на обличчя. Це дозволить зволожити шкіру, не псуючи макіяж, і дуже ефективно освіжає в жару. Для мешканців офісів, цілий день за комп'ютером в приміщенні, що кондиціонує, така міра - просто порятунок.

Правило 4: полегшувати

Чим менше на вас гриму, тим краще - влітку це повинно стати абсолютною аксіомою. Спробуйте зволожуючий крем з тональним ефектом. Літня пудра теж повинна бути не густою. Має сенс завести розсипчасту пудру, і наносити її тільки вранці, при завершенні макіяжа, а протягом дня використовувати спеціальні серветки, що матують, які поглинають надлишки шкірного сала, і не псують макіяж. Жирну помаду замініть на блиск, можна навіть з ментолом. Такий засіб дасть приємний охолоджуючий ефект. "Літня" декоративна косметика повинна містити ультрафіолетові фільтри (для помади, тонального крему і пудри ця вимога обов'язкова).

Правило 5: вітамінізуватися

Фрукти і овочі дозволять влаштувати косметичний салон у вас вдома. Наприклад, виноград, кабачок і баклажан чудово зволожують шкіру; абрикос знімає подразнення; персик має заспокійливу дію; розбавлений лимонний сік вибілює і звужує пори, огірок омолоджує; морква допомагає від угрів; полуниця вибілює (допомагає від веснянок, пігментних плям і навіть від екземи); малина, смородина, вишня надають загальну оздоровчу дію на шкіру.

Правило 7: захищати волосся

Шампуні, бальзами і засоби для літа теж повинні включати сонцезахисний фактор. Тим, хто регулярно фарбує волосся, перед літом варто поклопотатися про кольрозбережний догляд: шампунь із спеціальними фільтрами, інтенсивні бальзами і маски, що зберігають колір волосся. І не забувайте про головні убори. Капелюхи, косинки, кепки - найнадійніший захист не тільки від сонячної дії на волосся, але і від сонячного удару. До речі, великий ворог волосся - морська вода. Морська сіль має здатність глибоко проникати в лусковий шар волосся і осідати всередині нього. Під впливом сонця сіль висихає і починає руйнувати стовбур волоса. В результаті волосся січеться і втрачає здоровий вигляд. Тому так важливо після морського купання не просто сполоснути голову під краном з прісною водою, але обов'язково вимити волосся з шампунем, який добре вимиє всю сіль, що накопичилася, і відновить природний рівень ph.

Правило 8: ніякої зайвої рослинності

Летючі спідниці, короткі наряди і пляжний стиль не припускають ніяких непотрібних волосків. Тільки видаляйте їх грамотно: після воску і епілятора, наприклад, не можна виходити на сонце, може з’явитися подразнення. Депіляційний крем пахне не завжди приємно... Оптимальне рішення за швидкістю і безпекою - бритва. До речі, з новою бритвою від Venus заощаджується ще і час - гель для гоління вбудований у бритву, і не потрібно витрачати час на його витискування.

Правило 9: потурбуватися про сухість

Потові залози влітку працюють у посиленому режимі - їм потрібно вирішувати задачу терморегуляції. Але всі ці мокрі плями на одязі мало кого втішать. Звичайні дезодоранти не допоможуть, потрібні антиперспіранти. Наприклад, новий Secret Platinum, який працює м'яко і в той же час дуже ефективно.
Прикріплення: 4631150.jpg (10.7 Kb)
 
albertskrindaДата: Субота, 29.04.2017, 11:31 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 3
Дуже вдячна за інформацію!
 
OlenochkaДата: Середа, 12.06.2019, 08:37 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 4514
Питання користувачів
Цитата
Народ таке питання.
Я непереношу жари, навіть коли на дворі +20градусів.
Від жари я дуже сильно потію, постійно весь мокрий, чи то коли я на дв'орі є, чи то навіть в хаті, постійно вся футболка мокра, і все лице потом облите, тільки вийду на двір, 2 метри пройду, і вже чую що мокрий весь.
Тому в мене є питання до тих людей, які дуже потіють, як ви з тим боритесь щоб не потіти, або щоб менше трохи потіти?
Я хоть і щодня миюся, користуюсь дезодорантами, але все рівно, не дуже то і помагає, десь тільки легенько спотію, зразу вся шкіра липне.
Тому народ, хто стикався з такою проблемою, то порадьте будь ласка щось по тому.
 
Поради для Підлітків » Форум » Краса та стиль » Сонячний арсенал.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом