MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Краса та стиль » Вечірній апетит – як його опанувати?
Вечірній апетит – як його опанувати?
OlenochkaДата: Неділя, 09.06.2019, 21:52 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4512
Ти обіцяєш собі, що не будеш сьогодні вечеряти. Що не може бути й мови, по чіпси до фільму, морозиво і піца. Обіцяєш собі і... ні, знову не виходить. В той же час бачиш, що все більше складок. Що з цим робити? Як впоратися з вечірнім поїданням?



Вечірні перекуси-це проблема багатьох з нас. Варто з нею боротися за всяку ціну, тому що це звичка не тільки впливає на нашу вагу (і самооцінку), але і на здоров'я. Якщо досі не вдалося подолати вечірнього поїдання ласощів, то спробуй ще раз – на цей раз з використанням наших маленьких підказок.

Їж  вечерю. Не обов'язково о 18.

Серед людей, що піклуються за фігурою (або намагаються про неї піклуватися ) збереглися переконання, що слід вечеряти не пізніше, ніж в 18. Це не обов'язково так, і дотримуючись цього правила, можеш відчувати голодні муки щовечора.

Правильна політика полягає в тому, що не їсться три години перед сном. Іншими словами, якщо ти лягаєш спати опівночі, то спокійно можеш повечеряти тільки до 21.


Дуже важливо, щоб ця вечеря взагалі була. Так, відома приказка каже, що "сніданок з'їж сам, обідом поділися а вечерю віддай ворогові", але не треба перебільшувати. Якщо не будеш вечеряти, то будеш голодна, а вечори стануть кошмаром. Їж, але... злегка. Салат, два сендвіча з нежирним сиром або йогурт, плюс шматочок темного хліба. Те, що додасть вам енергії, але і не буде повного нездорового жиру і цукру.

Багато пий.

Чесно кажучи, скільки п'єш? Два літри води в день? Ти хоча б замінюєш воду несолодким чаєм?

Рідини допомагають заповнити шлунок, і це в свою чергу, робить нас більш насиченими. Пий, перед кожним прийомом їжі і між ними.

Їж страви, які містять багато клітковини.

Клітковина працює таким чином, що заповнює шлунок, викликає відчуття ситості. Багато рідини, плюс багато клітковини дає, відчуття повного живота. І це, в свою чергу, змусить не думати про нездорове задоволення.

Знайдеш волокно в деяких фруктах і овочах, горіхах, цілих зернах і різному насінні.


Введи заміну.

У вечірній перекус часто мова йде не про голод, а про нудьгу і необхідність робити що-небудь своїми руками. Використовуй ці знання і знайди здорові замінники нездорових ласощів. Замість чіпсів насіння соняшнику. Замість піци – фруктовий салат. Замість солоних горіхів волоські горіхи. До фільму будуть мандарини, а хрупання– насіння гарбуза. Вигадуй і пробуй, а потім вибери те, що найбільш сподобається.


Не купуйте нездорові закуски.

Принцип простий-коли їх не буде вдома, їх не з'їж. Попроси батьків, щоб не купували чіпси або інші закуски, і не роби цього сама. Не купуй також під впливом акції і з думкою: "я З'їм коли-небудь, сьогодні, напевне ні". Не обманюй себе.

Іди спати.

Якщо дійсно пізно, і шукаєш щось аби взяти в рот, то краще просто.... іди спати. Це ефективний спосіб протистояти спокусі перекусити. І, до речі будеш набагато більше відпочивша.


Вироби хороші звички в їжі

Цитата
Відучити себе від нездорового перекусу може бути важко, але з часом це буде набагато простіше. Це доводить випадок Патрисії:

- Я теж багато перекушувала, і це було видно по моїй фігурі. Найбільш любила солодощі – свідомо траплялося, що в 22 їла батончики. Зрештою, я засмутилася сама на себе і сказала собі: годі. І спочатку було дійсно складно. Я не могла звикнути до їжі овочів для фільму та інших, таких випадків. Але з часом я звикла, а потім почала їсти інші речі-наприклад, мандарини. Зрештою, я звикла їсти здорову їжу. І коли на якійсь вечірці я їла чіпси в 23, на наступний день відчувала себе жахливо, важко і нездорово. Я вже втратила апетит до таких нездорових закусок, і вони мене не спокушають. А найприємніше те, що навіть не знаю, коли це сталося. І я втратила кілька кілограмів! – сміється Патрисія.

Пам'ятай, що багато залежить від наставлення і звички. Після кількох тижнів вживання здорових закусок вечорами виявиш, що більше не хочеш чіпсів і піци і в будь-якому разі, що вони тобою не маніпулюють. Удачі!


Джерело teenzone
Прикріплення: 1132041.jpg (26.4 Kb) · 8583878.jpg (20.6 Kb) · 8584045.jpg (83.5 Kb)
 
OlenochkaДата: Вівторок, 10.03.2020, 01:02 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 4512
Цитата
А як вам вдається?
 
Поради для Підлітків » Форум » Краса та стиль » Вечірній апетит – як його опанувати?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом