Olenochka | Дата: Неділя, 03.09.2017, 09:10 | Повідомлення # 1 |
| Я дуже закомплексована особистість і як я з цим не боролась нічого не виходить. Що саме гірше, так це те, що я дуже залежу від чужої думки. Можливо, в дечому є вина моєї мами, яка постійно стверджує, що в мене немає смаку, власного стилю і тд… Мені 15 років. Я постійно підлаштовуюся під інших, хоч і маю власну думку але я не вмію її правильно висловити, тому переважно любий спір закінчується сваркою з батьками. Також, наприклад, якщо мені подобається хлопець і подружка не знаючи цього, каже , що він не симпатичний чи щось таке то мені він уже підсвідомо перестає подобатись і так навпаки. Коли я вибираю речі в магазині то теж постійно звертаю увагу на реакцію мами і якщо мені ця річ подобається а їй ні то звичайна річ ми йдемо дальше. В мене таке враження , що кожен з моїх знайомих , родичів знає на мене вплив і користується цим.Як з цим боротись ? Що робити?
Питання про життя за власним бажанням є темою дуже великою і для того щоб торкнутися її, варто з чогось почати. Пропоную почати з самооцінки і самоцінності. По великому рахунку все залежить від того, як ти сама до себе ставишся, на скільки твоя думка важлива для тебе. Так згодна, що виховання в цьому плані важливе і може сильно впливати. Питання в тому, що батьки нас виховують так, як виховували їх і частіше за все по іншому просто не вміють.
Мама, як би не дивно це могло для тебе прозвучати робить то все з величезною любов’ю до тебе. І тут зараз все залежить від того, що тобі хочеться насправді. Зараз це і є момент дорослішання коли нормально і дуже добре заявляти про свої бажання і казати ні, коли порушують границі. Для початку згадай всі моменти успіху, коли ти казала ні і все було добре, коли ти щось одягала і тобі подобалось. Впевнена, що в тебе є смак, просто він відрізняється від маминого. Згадай ті моменти коли ти щось робила, в тебе виходило і це приносило багато задоволення. Згадай те, чим ти можеш пишатися і я знову впевнена, що такі моменти є!
Потім пропиши десь свої позитивні якості( не менше 40) і було б добре завести щоденничок, де можна записувати свої бажання та перемоги. А ще питай у себе два питання «Чого я хочу?» і «Чого я хочу насправді?», відповіді теж можна записувати. І…МРІЙ! Сварки з батьками — зараз це нормальний процес, їм теж дуже не просто. Коли у всіх спокійний настій старайся розказати батькам про те, як з тобою можна, а як ні і пробуй не здаватися у важливих для тебе питаннях, хоча прислуховуватися до батьків теж важливо. І коли опускаються руки, згадуй моменти успіху. Я вірю в те, що в тебе все вийде.
|
|
| |