MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Розкажи свою історію! » Запитання від Дівчат » Поява перших місячних — важливий етап статевого дозрівання н
Поява перших місячних — важливий етап статевого дозрівання н
OlenkaДата: Субота, 31.01.2015, 16:39 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Поява перших місячних — важливий етап статевого дозрівання на фізичному і психологічному рівні. Щоб такі зміни в організмі не стали величезним стресом для дівчинки-підлітка , до цієї події потрібно підготуватися і « гідно зустріти ».

Сучасні дівчатка до моменту статевого дозрівання вже мають уявлення про те , що таке менструальний цикл і навіщо він потрібний. Але ні інтернет , ні журнали для дівчат , ні подружки не зможуть морально підготувати дівчинку — підлітка до перших в її житті місячним краще , ніж це зробить мама. Бажано , щоб цю інформацію дівчинка дізналася спочатку від матері. Коли ж починати важлива розмова з дочкою , і на що варто звернути увагу?

Найкраще обговорити цю тему з донькою з моменту , коли ви помітили перші ознаки статевого дозрівання. Приблизно за рік до менархе ( частіше в 10-11 років) у більшості дівчаток з’являються білуваті виділення з піхви. Це говорить про те , що статеві гормони активізувалися. Сальні залози також активізуються , у багатьох з’являється висип на обличчі , грудях або спині. У цей період дівчинка швидко зростає , починає заокруглюватись , з’являється оволосіння пахв і лобка.
Поясніть доньці , як вона буде дорослішати

Дайте зрозумілу і точну інформацію про цей процес , але не в давали в загальну анатомію . Поясніть коротко про необхідність особливої ​​гігієни в ці дні. Бесіда з донькою повинна мати дружній характер , щоб вона навчилася довіряти вам в інтимних питаннях і надалі шукала підтримку у вас , а не на стороні.

Як правило , перші місячні у дівчаток-підлітків проявляються в 12-14 років. Правда , останнім часом все частіше менструації у дівчаток починаються і раніше ( починаючи з 10 років). Це зарано , але не вважається серйозним відхиленням . Вік появи перших місячних ( менархе) залежить від расової приналежності , місця проживання , харчування , спадковості , ваги та інших чинників.

Коли перші місячні настали , розкажіть доньці , що вона починає ставати жінкою. Переконайте її, що все нормально , і в майбутньому завдяки цьому вона буде мати дітей.
Розкажіть про особливості циклу

У перший рік після початку місячних цикл може бути нестабільний . Статистика показує , що в цей період проміжок між менструаціями найчастіше становить 21-40 днів . Якщо через півроку після першого місячних затримки тривають більше 1,5 місяців , потрібно шукати причину . Швидше за все , у дівчинки не вистачає маси тіла , або навпаки , є надлишкова вага .

Дівчинка повинна знати , що місячні можуть тривати 3-5 днів ( рідше — до 7 днів) , бувають менш або більш рясними . Навчіть дочку вести календар менструації. На першому етапі бажано контролювати , наскільки правильно вона це робить.

Поясніть , що не варто переживати , якщо в ці дні трохи болить живіт. Нагадайте , що в дні менструації не бажано приймати гарячі ванни і займатися виснажливими видами спорту. А ось нескладні фізичні вправи підсилюють циркуляцію крові , від чого хворобливі відчуття стають меншими.
Навчіть дівчинку правильно вибирати засоби гігієни

Важливо , щоб дівчинка знала , як правильно користуватися прокладками / тампонами. Лікарі нагадують , що прокладку потрібно міняти кожні чотири години , інакше на неї з великою швидкістю почнуть розмножуватися мікроби. До речі , те ж правило відноситься і до щоденних прокладок . Оскільки в перший рік менструальний цикл не регулярний , засіб гігієни потрібно мати завжди при собі .

Навчіть дівчинку підмиватися двічі на день і 1-2 рази на день міняти трусики , тоді в дні , коли немає менструації , у неї не буде необхідності використовувати щоденні прокладки.

Важливо дотримуватися маркування прокладок. Прокладки для менструацій маркуються по рясності : чим більше крапель , тим вище водопоглинання . Нічні прокладки небажано використовувати днем , оскільки вони розроблені таким чином , що у них кількість гелю більше в задній частині , ніж в області промежини ( вони розраховані на знаходження в положенні лежачи на спині або на боці) .

Крім прокладок , дівчинки , які є незайманими, можуть користуватися і тампонами , не боячись травмувати невинну пліву . У дні менструацій діаметр дівочої пліви збільшується до 2,5 см. Величина нормального тампона в наповненому варіанті не перевищує 1,5 см.

Від того , наскільки правильно підібрані засоби гігієни , і яке їх якість , залежить комфорт і самопочуття дівчинки. Краще , щоб в перший час мама допомагала доньці вибирати і купувати прокладки.
Розкажіть про контрацепцію

З моменту настання перших місячних дівчинка повинна знати про наслідки сексуальних відносин : небажаної вагітності та ризик захворювань, що передаються статевим шляхом. Не варто думати , що в 12 років дівчинка ще мала для такої розмови . Сучасні підлітки часто починають вести статеве життя раніше , ніж здається їх батькам. Тому важливо розповісти доньці про засоби контрацепції.
Що має насторожити

Необхідно звернутися до дитячого гінеколога , якщо :
молочні залози , оволосіння під пахвами і на лобку з’являється раніше 8 -річного віку , або ці ознаки не з’явились до 13 років ;
перші місячні не настали до 14-15 років ;
місячні дуже болючі ;
менструальний цикл нерегулярний , місячні припинилися більше, ніж на 1,5 місяця;
місячні тривають довше , ніж 7 днів ;
у дівчинки з’явився свербіж, виділення , неприємні відчуття в статевих шляхах;
дівчинка скаржиться на головні болі , у неї скаче тиск , вона сильно схудла або поправилась .
 
OlenkaДата: Субота, 31.01.2015, 16:41 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 3285
Чому у дівчат йдуть місячні?
(«Health»)

Менструації (вони ж "місячні") - це частина циклу, коли жіночий організм відторгає слизову оболонку матки, і тому відбувається кровотеча. Ось чому у дівчат йдуть місячні. Перші місячні означають, що дівчинка виросла, настає стадія статевого дозрівання. Це означає, що дівчинка готова до вагітності.

Наступні за першими місячні можуть прийти тільки через два-три місяці. З часом цикл впорядковується, зазвичай він дорівнює 28 дням. Хоча у всіх по-різному - цикл буває і 20, і 35 днів. Це індивідуально. Триває менструація від 2-х до 5-7-ми днів. Перша менструація настає в період від 12 до 18 років. Це теж залежить від особливостей кожної жінки.

Під впливом різних факторів критичні дні можуть не наступати протягом довгого часу. Їх не буває під час виношування дитини, в ході менопаузи. Під час годування груддю місячних може не бути. Однак, в деяких випадках місячні можуть настати через 2-3 місяці після пологів. Це спеціальний захисний механізм організму, що запобігає нову вагітність незабаром після пологів
 
Поради для Підлітків » Форум » Розкажи свою історію! » Запитання від Дівчат » Поява перших місячних — важливий етап статевого дозрівання н
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом