MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Інтимна зона » Коли потрібно йти до гінеколога? Поради для молодих дівчат
Коли потрібно йти до гінеколога? Поради для молодих дівчат
OlenochkaДата: Неділя, 01.04.2018, 22:36 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4505
Найчастіше молоді дівчата дізнаються про перший візит не в дуже приємний спосіб - нас лякають візитом до гінеколога, подруги, які ніколи там не були, лякають страшними розповідями, як це боляче, одні дівчата відчувають необґрунтований страх і сором. Як насправді?



1. Коли потрібно йти перший раз до гінеколога?

Немає одного, конкретного і універсального віку, в якому жінка повинна звернутися перший раз до гінеколога - вже новонароджені проходять складні обстеження і гінекологічні операції, багато жінок за все своє життя не відвідують гінеколога і якось живуть (і я не кажу про держави відсталих країн). Я спробую дати вам кілька хороших приводів, на перший візит:

До найбільш очевидних симптомів, які вимагають візиту в кабінет гінеколога, відносяться: аномальні виділення з піхви (інші, ніж звичайний слиз або кров під час менструального періоду, постійні, стійкі болі в черевній порожнині (випадкові, в період статевого дозрівання відпадають, метрорагія, якщо не шкідливі, також), тривале подразнення вульви, безперервний свербіж, непривабливий запах, тривожні візуальні симптоми. Також тривожні симптоми, що стосуються, наприклад, молочної залози (опущених порушень, але не в період статевого дозрівання у вигляді болючих, жорстких 'зокрема' під сосками).

- затримки і порушення дозрівання - тільки конкретні випадки - слід мати на увазі, що перший період може бути навіть у віці 18-19 років! Гінекологічний контроль повинні пройти дівчата, у яких не було періоду в 16. років, хоча зазвичай це всього лише формальність. Розмір грудей зазвичай не є причиною для візиту - деякі жінки просто генетично, мають невеликий (іноді дуже невеликі) молочні залози, їх форма і неправильний ріст або несиметричність-теж річ абсолютно природна.

- вагітність - це очевидний випадок і кожна дівчина, незалежно від віку, в період вагітності, повинна перебувати під наглядом гінеколога.


- контрольний візит - якщо все в порядку, візит підліткам до гінеколога в період статевого дозрівання , як правило, не потрібний - перший контрольний візит повинен відбутися не раніше, ніж на 16. рік життя, пізніше, рекомендується, принаймні один візит в рік, для профілактики захворювань, таких як рак шийки матки ітд.

- початок статевого життя - в основному тут мова йде про контрацепцію і підбір відповідного методу для пацієнтки. Часто рекомендується відвідування разом із сексуальним партнером.

- зґвалтування - відразу після цього варто зробити собі обстеження - на жаль, часто це неможливо через психічний стан жертви.


2. Я незаймана.

Цей факт нічого не змінює - дівоча пліва не є перешкодою для гінекологічних досліджень і абсолютно не буде пошкоджена під час дослідження.

4. Лікарка чи лікар?

Це індивідуальне питання - деякі дівчата воліють дам гінекологів, деякі хочуть чоловіків гінекологів - хоча може здатися, що жінка-це найкращий, єдиний та правильний вибір, лікарі не гірше, а часто навіть і краще (а головне - делікатніші) ніж лікарки.

5. Що, де і як?

Гінеколог належить до групи професіоналів, для яких не потрібно скерування, теоретично будь-яка дівчина може піти сама до будь-якого гінеколога - достатньо зареєструватись (записатися на прийом). Гінеколога можна знайти запитавшись, сестру або хорошу подругу, до кого вона записана. На прийом, як правило, потрібно трохи чекати, але якщо дискомфорт є гострим - повідомте про це при реєстрації.

На дослідження слід взяти (зрештою можна і без):
- посвідчення страховий поліс / книжку здоров'я, можливі напрямки (якщо є)
- менструальний календарик

6. З ким піти?

Мама не є необхідна, незважаючи на те, що вона Твій опікун - ти можеш йти сама. Але перший раз краще все-таки взяти саме маму або кращу подругу, - звичайно, вони не можуть бути з Вами в кабінеті під час дослідження, але вони дають підтримку і зменшують страх, пов'язаний із дослідженням.

7. Лікарська таємниця.

Теоретично лікар не повинен говорити про дослідження без Вашої згоди - та не повинен повідомити Твоїм батькам про те, що ти ще незаймана, чи вагітна ітд. - якщо не впевнені, то можете попросити його про анонімність та тактовність, хоча це його обов'язок.

8. Що одягнути?

Теоретично все, що завгодно, але не буду приховувати, що менше соромно перед гінекологічним дослідженням якщо не доводиться довго знімати, які не потрібно знімати. Тут мова йде, наприклад, про спідниці, спідниці або довгі туніки, які можна носити весь час, і тільки підтягти для дослідження - завдяки цьому не розгулюючи з голим задом в кабінеті від ширми до крісла. Одяг також можна взяти в сумочку і надягти вже в кабінеті.

9. Потрібно роздягатися? Якщо лікар буде мене 'там' чіпати? Потрібно 'там' голити?

У цьому полягає гінекологічне обстеження. Для проходження дослідження вам потрібно буде зняти труси, для можливого дослідження молочної залози також бюстгальтер. Піхвове дослідження вимагає дотику лікарем до Ваших інтимних зон - статевих губ ітд., вставки лікарем пальців (звичайно, в рукавичках.) і деяких приладів для піхви, іноді і прямої кишки, при дослідженні молочної залози також входять в гру, дотики і стискання грудей.

Якщо зазвичай не робиш епіляцію інтимних зон, абсолютно не потрібно робити перед походом до гінеколога. Це не робить абсолютно ніякої різниці і не може цього від Тебе вимагати.

10. Що лікар може, а чого не може?

Лікар абсолютно НЕ МОЖЕ Тебе ні до чого примушувати, навіть особливо заохочувати - звісно, доктор попросить Вас про виконання окремих дій під час дослідження, але в будь-який момент ви можете відмовити і відмовитися від обстеження. Якщо відчуваєш біль під час дослідження, негайно повідом про це лікаря.

Для дослідження молочної залози, лікар НЕ МОЖЕ сказати Тобі повністю розібратися - для дослідження статевих шляхів ти повинна роздягатися тільки від талії вниз, а при переході до дослідження молочної залози повинна одягнутися і роздягнутися до пояса вгору - ніколи не повинно доходити до ситуації, в якій ти повністю гола.

11. У залі очікування

Якщо нервуєш - постарайся заспокоїтися. В очікуванні своєї черги читай брошури або візьми з собою журнал чи книгу. Обов'язково перед дослідженням сходіть в туалет - сечовий міхур повинен бути порожній, тим більше, що лікар під час дослідження натискає на низ живота. Рекомендується підмитися ще у себе вдома, хоча така можливість є в кабінеті.

12. Дослідження

При вході в кабінет привітайся і сформулюй своє питання. Тримай на поготова календар менструального циклу. Перша частина дослідження-це інтерв'ю - лікар запитає Тебе про що (ви звісно не , повинні на все відповідати, але це для Твого ж блага), зокрема, про причину візиту, коли не було першої менструації, коли була остання менструація, чи є у вас регулярні менструації, чи були в тебе якісь хвороби, операції, чи був у тебе вже перший секс.

Після інтерв'ю ти ідеш до маленького приміщення, де і повинна мати можливість переодягнутися за проханням лікаря, і підмити інтимні зони, якщо це необхідно. Тоді вам слід сісти до гінекологічного крісла та з допомогою лікаря зручно в ньому влаштуватися - положення лежачи, з широко розставленими, злегка зігнутими ногами, може і трохи незручно, але необхідно для дослідження. Лікар сяде навпроти, одягне рукавички і перейде до дослідження.


Перше дослідження полягає у візуальній оцінці околиць статевих органів - лікар з цією метою торкається, нахиляється і затискає окремі частини вульви, щоб визначити наявність запальних процесів ітд., в тому числі правильність виділення з піхви.

Друге дослідження-це дослідження з допомогою оглядового скла (якщо не виконується цитологічне дослідження, і ти незаймана, то такі дослідження, іноді пропускають) - оглядове вікно-це невеликий металевий або пластиковий пристрій, який дозволяє розвести статеві губи і стінки піхви та тримати їх в такому положенні. Лікар повільно поміщає розширювач в піхву, потім розширює стінки і блокує їх в такому положенні. Завдяки цьому може подивитися на стінки піхви та шийку матки. Після ретельного вивчення, візуально лікар переходить до зразків для дослідження мазка. З цією метою він бере дві невеликі пластикові шпателі (один з плоским кінцем, другий-з 'щіткою' на кінці), і потираючи ними шийку матки отримує потрібний матеріал для дослідження. Після цього знімає блокування і обережно витягує його з піхви.

Третє обстеження-це пальпація. Для його виконання лікар вводить один або два пальці глибоко у піхву (незайманим, вставляє один палець в анус, а іншу руку кладе на живіт - натискаючи відповідні місця він відчуває, форму, розмір і рухливість органів: матки, яєчників. Таким чином можна виявити багато відхилень, і наприклад вагітність.

Якщо ви отримали направлення на УЗД (у приватних лікарів часто є обов"язковою), то до Вашої піхви (або ануса у незайманих) вводиться наконечник камери УЗД для проведення дослідження.

Після цих досліджень можна вже спуститися з гінекологічного крісла і піти одягнутися. Якщо виконуватиметься дослідження молочної залози, одягати низ, та тоді можете роздягтися до пояса. Лікар проведе дослідження молочної залози і пахвових западин через відповідні натискання і може Вас проінструктувати, про те як він виконуватиме такі дослідження. Після цього ви можете одягатися.


Остання частина поїздки-це ще одна бесіда з акушером-гінекологом, в якій він представить Вам результати і діагноз дослідження, дасть необхідні рекомендації і випише можливий рецепт. Тут є час на Ваші питання, якщо ще якісь є.

13. Після всього

Це вже все! Чи справді було так жахливо? Я так не думаю. Дослідження, безумовно, не болюче або біль була майже невідчутна та тимчасова - гірше це, почуття дискомфорту і сорому перед лікарем, якщо такий виникає. Якщо у вас є негативна думка про дослідження, то або ти дуже чутлива, сором'язлива, або ти потрапила в до дуже неприємного лікаря (що трапляється дуже рідко - непрофесійні люди не стають лікарями гінекологами).

Прикріплення: 3894512.jpg (16.1 Kb) · 8505739.jpg (20.6 Kb)
 
OlenochkaДата: Понеділок, 07.05.2018, 12:41 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 4505
Хочу бути гінекологом,роздивлятись на різні піськи,мацати...Робити дослідження в кого відро,а в кого вузенькі)А поки,це все мрії,поки буду вчитись,якшо шо мені 15))
 
OlenochkaДата: Вівторок, 25.09.2018, 08:14 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 4505
Я дівчина, мені 18 років. Сьогодні вперше пішла до гінеколога і мене оглядала страшна стара жінка, і прийшовши додому, я помітила що в мене пішли місячні на тиждень раніше чим треба!!!!походу моя піся злякалася
 
OlenochkaДата: Понеділок, 07.08.2023, 12:35 | Повідомлення # 4
Повідомлень: 4505
https://life.pravda.com.ua/health/2023/08/6/255367/
 
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Інтимна зона » Коли потрібно йти до гінеколога? Поради для молодих дівчат
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом