MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Почуття » Закоханість » Закоханість це....
Закоханість це....
OlenkaДата: Понеділок, 12.12.2016, 02:33 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Закоханість – таке почуття, яке перживала майже кожна молода людина. Коли хтось закоханий, то по відношенню до об’єкта закоханості виникає бажання спілкуватися, проводити разом час, спільно працювати над чимось, і навіть ритм твого серцебиття реагує на появу цієї людини. Ці почуття притаманні і для любові. Тому можна хибно припустити, що це і є любов. Але є принаймні три важливих аспекти, які відрізняють справжню любов від закоханості.



Перша відміність – взаємність. Закохана людина часто не знаходить взаємності. Її почуття, які так схожі на любов, є односторонніми. Саме тому, нетривалому емоційному піднесенню слідує емоційна травма. Саме тому, потрібно берегти себе від одностороннього захоплення, розуміючи, що тільки взаємні почуття є справжніми.

Інша вада закоханості – схильність ідеалізовувати та не бачити негативних рис у людині. Від цього часто страждають молоді люди, які через закоханість вступають у шлюб. А потім виявляється, що вони не можуть терпіти один одного. На відміну від закоханості, любов не є «сліпою». Тому потрібно подивитися на людину, так би мовити, зі сторони. Знаючи позитивні і негативні сторони, ми зможемо уникнути проблеми закоханості і при умові взяємності почуттів прийняти свідоме рішення любити.

Саме від перших двох аспектів залежить і третій – тривалість почуття. Одностороння закоханість в ідеалізований образ - почуття, яке здатне кудись щезати. Обопільна та свідома симпанія між молодими людьми має всі шанси перерости у любов, яка не тимчасова, а «ніколи не перестає».

Пильнуймо, щоб у нашому житті не давати місце закоханості, адже вона може тільки нашкодити. Молімось Богу і готуймо себе до справжньої взаємної любові, яка одного дня прийде в наше життя.


Захоплення або закоханість завжди приходять тоді, коли їх не чекаєш. Але впустити його в своє серце чи відвернутися від нього залежить саме від тебе. Саме так часто воно приходило і в моє життя. Спочатку все здається таким чудовим, усе навкруги розцвітає, хочеться жити і творити добро. Але такий стан триває недовго. Проходить час, і ти відчуваєш свою залежність від тієї людини, якою захоплюєшся. Це зброя диявола, якою він сьогодні вражає молодих людей. Основна його мета - відвернути увагу молодих сердець від Бога і привернути до людини. Він хоче, щоб нашим “богом” стала людина, щоб ми постійно думали про неї, проводили час, спілкувалися з нею. Але тільки, щоб не спілкувались з Творцем. Фактором, який сприяє розвитку захоплення є постійне спілкування молодих людей наодинці. Захоплення приходить тоді, коли молоді люди і не думають про одруження і про створення сім’ї.

Володимир, м. Івано-Франківськ

Одного разу я дуже захопився однією дівчиною. Вона мені дуже сподобалася, і я подумав, що це любов, і що вона від Бога. Увесь час я думав про неї, хотів бути біля неї. Весь мій розум і моє серце належало їй. Але Бог не хотів бути на другому місці. Він завжди повинен бути понад усе. Так тривало майже рік. Мені було важко на душі, мій духовний чоловік томився. Коли я зрозумів, що це почуття неправильне і заважає духовному росту, я попросив у Бога звільнення. І Він забрав у мене це захоплення.

Саша, Тернопільська обл.

Коли мені було 15-16 років, я постійно в когось закохувалась. Я почала жити не реальністю, а мріями. Мої думки були постійно спрямовані на людину, а не на Бога. На служіння я ходила, щоб побачити того хлопця. Мій духовний стан був пригнічений. Не знаю до чого б це призвело, якби не милість Божа, який відкрив мені очі на цю ситуацію. Я зрозуміла, що доля людини від Бога. І мені не потрібно думати про це, а треба лише молитися. Захоплення є великою проблемою, на яку мало звертають увагу. А це дуже важливо, тому що наслідки бувають трагічні.
Прикріплення: 7611519.jpg (17.1 Kb)
 
Поради для Підлітків » Форум » Почуття » Закоханість » Закоханість це....
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом