MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Планування сім‘ї » Чому приватний будинок краще квартири. Ідея жити в приватно
Чому приватний будинок краще квартири. Ідея жити в приватно
girlorgДата: Четвер, 15.01.2015, 14:48 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 1717
Чому приватний будинок краще квартири.

Ідея жити в приватному будинку напевно приходила в голову багатьом, хто живе в квартирі. Для прийняття зваженого рішення з даного питання необхідно ретельно зважити всі «за» і «проти», про що вже давно гаряче сперечаються прихильники «особняків» з прихильниками «шпаківень». У цій статті я постараюся докладно розібрати і висвітлити переваги та недоліки кожної складової з життя в приватному будинку. У нашій країні історично склалося так, що більшість живуть у квартирах. Тому, формат статті можна перефразувати так: Що зміниться у вашому житті, якщо ви захочете переїхати у свій будинок. Пріоритети по кожному пункту розставляйте самі, а вже потім вирішуйте, чи готові ви до таких змін.
Забігаючи вперед, чесно зізнаюся: багато питання легко вирішуються на користь будинку, якщо ваші фінансові можливості дозволяють їх швидко вирішити. Проте, крім фінансових витрат, у вас обов'язково будуть виникати витрати тимчасові (від слова ЧАС), витрати енергетичні (ваші особисті зусилля), витрати «нервові» (ну країна у нас така, що поробиш), або витрати іншого характеру, природу яких складно описати словами. У будь-якому випадку, майже всі витрати легко і швидко приводяться до одного спільного знаменника – фінансовому. Вам лише залишається для себе зрозуміти, за що ви будете платити, що будете робити самі, а з чим будете просто миритися, тобто нічого не будете робити з цього приводу. Четвертий варіант – вам це просто подобається.
Індивідуальність вашого житла
Квартиру можна тільки купити. Це готовий виріб, в якому можливі лише незначні зміни планування і декорацій. Будинок ви можете теж купити, а можете ще й побудувати по вибраному вами проекту. Індивідуальний будинок – його суть закладена в саме його назва – «Індивідуальний»! Такий буде тільки у вас. Він буде саме таким, яким ви його захочете бачити, починаючи від поверховості іпланування, і закінчуючи кольором даху і зовнішніх стін. Справедливості заради, я не став виділяти в переваги будинку таке поняття, як кількість кімнат. Кажуть, що на ринку є пропозиції 6-7 кімнатних квартир, обладнаних більярдними, гаражами, майстернями, саунами, винними погребами та іншими принадами. Нехай будуть, нам не шкода.
Природа та екологія
За рідкісним винятком приватних будинків, розташованих у містах, більшість все-таки будуються за межами міст, і ключове в цьому – природа. Цінність таких речей, як чисте повітря, заспокійливий краєвид, тиша, спів птахів, близькість лісу або водойми – кожен визначає для себе сам. Існує стійка думка про те, що все це в комплексі цінується набагато більше, ніж вихлопні гази машин, вікна сусідів у будинку навпроти, стукіт трамваю, крики з дитячого майданчика або трелі автомобільних гудків в пробці, шум стихійних ринків на зупинках, близькість сміттєспалювального заводу, ТЕЦ або станції аерації, запах розпеченого асфальту і забитого сміттєпроводу.
Багато звичних для нас атрибути мегаполісу можуть не тільки дратівливо впливати одночасно на всі ваші органи почуттів, але також бути небезпечними для вашого здоров'я, як фізичного, так і психічного. Перед покупкою ділянки варто переконатися, що ви збираєтеся будувати будинок не на старому кладовищі, колишньої сміттєзвалищі або місцях поховання хімічних відходів. Там, де це може бути актуально, перевірте дозиметром грунт, старі будови і старі дерева.
Земля
Проживаючи в квартирі, вам зазвичай нічого крім неї не належить. Ваша власність починається біля порога квартири і закінчується біля її вікна. Ті небагато прибудинкові території та приміщення загального користування, якими ви номінально маєте право користуватися з користю і комфортом для себе, повсюдно експлуатуються іншими спільними власниками вам на шкоду і на зло. У ліфті і на сходах обов'язково насрут, в тамбурі на поверсі влаштують склад непотрібних ящиків і старих меблів, в поштову скриньку накидають сміття, в підвалі відкриють кафе, горище – здадуть під офіс чи фітнес-центр (у гіршому випадку там просто поселяться бомжі), у дворі змусять машинами все вільне місце, включаючи тротуари (третина машин будуть стояти без руху всю зиму, а ще частина – все життя), на місці дитячого майданчика перед будинком поставлять пункт з приймемо склотари або пивний кіоск (радійте, що не почали будувати 25 -поверховий будинок у цьому місці), на газоні з нечисленними деревами буде влаштований вигул собак (звичайно ж, без повідків і намордників), а лавку біля під'їзду законно займуть матусі з колясками та бабусі з паличками.
В більшості своїй, приватні будинки будують на ділянках землі, по площі значно перевершують площа забудови будинку. Це означає, що у вашого будинку будуть всі ті ж прибудинкові території, але на цей раз вони будуть всі ваші. І гараж у дворі, і гостьова автостоянка, і альтанка з мангалом, і газон з травою, і дитячий майданчик, і фруктовий сад, і грядка зі свіжою редискою і помідорами. Так, трохи не забув. Там же, біля будинку, знайдеться місце для відкритого басейну або фонтану, сауни, господарської споруди, будки для охорони або прислуги і ще багатьох інших корисних прибудинкових територій та будівель. Так що не забувайте, що на шальках терезів навпроти квартири лежить не тільки голий будинок, а ще й ділянку до нього на додачу.
Площа житла.
Не втримаюсь і зазначу, що традиційно площа середнього приватного будинку значно перевищує площу середньої квартири, рази в два-три. Житлових кімнат у будинку може бути стільки ж, скільки в вашої старій квартирі, зате якими великими вони можуть бути! На додаток просторим житловим кімнатам, ви отримуєте не менш корисні нежитлові приміщення. Тепер ви будете на кухні тільки готувати, а їсти будете в їдальні! У спальні ви будете спати, а зберігати свої речі – у вбиральні. Перестанете спотикатися об численні кімнатні рослини – вони будуть жити в зимовому саду. У сан.узлах будете робити те, що належить там робити, а прати, сушити і прасувати зможете в пральнею. У вітальні ви будете відпочивати, так як попрацювати за комп'ютером або почитати бібліотеку зможете у своєму робочому кабінеті. А велотренажер і ящики з інструментами звільнять місце на балконі, тому що для них буде зроблена майстерня.
Сусіди
Соціальні елементи під назвою «сусіди» у жителя квартири характеризуються діаметрально протилежними якостями, ніж ті «сусіди», які оточують жителя приватного будинку. Дружба між квартирними сусідами – скоріше рідкість. Найчастіше сусіди є джерелом незручностей, роздратування, а так само збитків. Кого жодного разу в житті не заливали водою зверху? Хто не прокидався раннім недільним ранком від шуму перфоратора за стіною? Чи часто ваші музичні смаки або біологічний годинник збігаються зі смаками і часом неспання сусідів у вашому шпаківні? Наскільки вам цікаві подробиці сімейних конфліктів зятя і тещі під вами, графік інтимного життя молодої сім'ї зверху, частота прийому їжі грудних дітей за стінкою? Квартирні сусіди посилюють свою наявність тим, що до них приходять гості. Ефект зростає пропорційно.
Історії, звичайно ж, відомі приклади сусідської дружби до труни. Ми ходимо до них, коли закінчується сіль, кава або сигарети. Ходимо, щоб позичити десятку до получки. Ходимо дізнатися, як у них справи (і заодно дізнатися, як поживає їх незакритий у ванній кран), а вони ходять до нас.
Сусіди по приватному будинку ходять до нас з іншого приводу. Не маючи спільних точок дотику, за винятком забору, ми шукаємо серед них партнерів для суботньої гри в покер, компаньйонів для риболовлі або полювання, запрошуємо їх до себе на шашлик, а вони запрошують нас на коктейль-вечірку. Замість солі і сигарет, до сусіда по ділянці можна заскочити з проханням поділитися насінням рідкісних лілій і троянд, які він вирощує у себе перед будинком.
Автономність і комунікації
У приватному будинку у вас буде «все своє». З надр земних вам доведеться добувати воду, назад в надра земні зливати відходи життєдіяльності (попередньо їх очистивши), взимку опалювати будинок самостійно і самостійно ж його охолоджувати влітку. Так, це дорожче, ніж підключення до центрального водопроводу, каналізації та опалення в квартирі. Зате вийде якісніше, ефективніше і безпечніше. Вибір завжди за вами: можна Забурі на 100 метрів і поставити додаткову фільтрацію, щоб отримати воду не гірше ніж Evian з пляшки, а можна обійтися водичкою з глибини 30-40 метрів з присмаком заліза. Будинок можна опалювати газом, вугіллям, рідким паливом або електрикою. У кожного способу є свій ККД і собівартість. Каналізацію можна зливати в традиційну вигрібну яму, а можна інсталювати сучасну систему очищення відходів. Дорогу до ділянки, якщо її до вас не було, можна заасфальтувати або просто закидати будівельним сміттям. Особливо не розраховуйте на стаціонарний телефонний зв'язок, кабельне ТБ, виділені канали доступу в Інтернет або щоденну доставку ранкових газет.
Майбутні власники приватних будинків повинні бути готовими до деяких невластивим для міста сюрпризів. Багато хто з них, на жаль, трапляються взимку. І так, з настанням морозів у вас може замерзнути свердловина. Після рясних снігопадів або інший негоди пошкоджені ділянки електромереж відновлюються в області набагато довше, ніж у місті. При підвищених навантаженнях на електромережі під час опалювального сезону, в глибинці більш вірогідні віялові відключення електрики і падіння тиску газу в газопроводі. Дороги в селах чистять від снігу набагато гірше і рідше, ніж у містах, якщо чистять взагалі. У період осінніх і весняних дощів грунтові дороги перетворюються на ріллю, що змусить вас пересідати на джип або ходити пішки. Якщо у вас вийде з ладу будь-яка система життєзабезпечення будинку, то її ремонтом доведеться займатися особисто вам, а не ЖЕКу. Тому, не економте на надійних системах і контролюйте якість установки під час будівництва.
Переваги у автономних комунікацій теж є! Починати і закінчувати опалювальний сезон ви будете не за календарем, як це прийнято в місті, а по погоді. Коли опалення включене, батареї будуть дійсно гріти, а не просто вважатися теплими. Гарячу воду ніхто не відключить на профілактику тепломереж – вона буде завжди, поки є холодна. А холодна, як ми з'ясували, не смердить хлоркою і її можна вживати в їжу прямо з-під крана.
Інфраструктура та видалення від міста
Інфраструктура, а вірніше її майже повна відсутність за містом, мабуть, є найбільш вагомим недоліком при проживанні в приватному будинку, через неможливість відкупитися від цієї проблеми на корені. У місто доведеться їздити практично за всім – за продуктами, послугами, освітою для дітей, медичною допомогою, розвагами, друзями і, швидше за все, на роботу. Якщо даної проблеми не буде приділено достатньо уваги при виборі ділянки і ви заберетеся занадто далеко від цивілізації, то можливо, що тривалі щоденні поїздки вас дуже скоро втомлять.
Безпека
Дане питання є досить спірним і маловивченим. З одного боку може здатися, що приватний будинок більш вразливий до крадіжок і розбійних нападів, ніж квартира. З іншого боку, існує досить багато комплексних рішень по захисту будинку і його мешканців, від злої собаки у дворі до датчиків руху в будинку і навіть будки з охороною. Житель квартири, наприклад, виявляється дуже вразливим у проміжку між квартирою і машиною, при цьому він знаходиться в громадських місцях (ліфт, сходи, під'їзд, темна вулиця) з підвищеним фактором ризику. Житель приватного будинку виїжджає на машині прямо з дому, без машини з дому не виходить і ризику нападу схильний менше.
Догляд за будинком і ділянкою
Проживаючи в приватному будинку, вам буде потрібно набагато більше часу і сил приділяти підтримці в ньому чистоти і порядку, а також усунення різних дрібних несправностей і неполадок. Ділянка сам по собі вимагає значного і регулярного уваги, від найпростішого підстригання газону до догляду за квітами, деревами, ландшафтом, басейном і так далі. Для ледачих і забезпечених є простий вихід – набір прислуги в кількості не менше трьох – домробітниця, завгосп і садівник. Решті доведеться звалити тягар догляду за будинком і ділянкою на свої плечі.
Діти
Якщо до моменту переїзду в приватний будинок у вас ще немає дітей, це не означає, що можна безтурботно чекати їх появи і вирішувати виниклі складнощі в міру їх виникнення. Подумайте про те, хто буде доглядати і наглядати за вашою дитиною від її народження до моменту отримання ним водійських прав. Ледачі і забезпечені відразу збільшують будиночок для прислуги ще на дві кімнати: для няні і водія. Решта ламають голову над тим, як поєднувати це самостійно.
Підводимо підсумок:
Якщо ви вирішили, що ви хочете ДІМ, то бажаю Вам побільше сил, нервів, грошей і часу (щось зі списку можна сміливо викинути, замінивши подвоєним кількістю залишилися пунктів). І, традиційно, бажаємо вам успіху!
 
nadiakovtanДата: Четвер, 21.01.2016, 21:22 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 9
Мрія.
 
AmourTierДата: Вівторок, 20.09.2016, 22:59 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 2
Моя велика-велика мря, приватний будиночок свій, недалеко від міста. Влітку я в принципі живу майже весь час в селі. Зробили його норм, поміняли вікна, двери папа карло скрізь поставили superdveri.ua/brands/papa-karlo/ Майданчик для малого в дворі. Але це лише короткий сезон, хочеться нормальний будинок, для родини. Бажаю всім, щоб мрії здійснились!
 
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Планування сім‘ї » Чому приватний будинок краще квартири. Ідея жити в приватно
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом