MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Планування сім‘ї » Пологи – платити чи не платити, домовлятися чи не домовлятис
Пологи – платити чи не платити, домовлятися чи не домовлятис
OlenkaДата: Субота, 16.05.2015, 15:48 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Дана тема буває актуальною для жінки у певний період часу. Більшість пройде позв даного посту, та не виключено, що через рік, два чи більше і перед ними постане ця дилема. Чому Львів? Бо відношення до підготовки пологів у Львові особливе, порівняно з районами чи сусідніми областями.
Даним питанням вперше я зацікавилась років 4 тому назад, і тепер, у період кризи, мені стало цікаво, чи щось змінилося за стільки часу. Я дійсно надіялась, що після Майдану та Небесної сотні свідомість громадян України зміниться, що пережите заставить переглянути цінності життя, та, на жаль, ті зміни виявились непомітними. І не тільки у плані народжуваності, але й у більшості аспектів нашого життя.
Не секрет, що коли людина потрапляє до лікарні, то починається витратний період у сім’ї. І медикаменти, якими не забезпечує держава, і вітаміни, і лікареві, щоб гарно лікував і пильнував. А якщо операція, то це ще додаткові статті витрат.
Чим керуватися у даному питанні? Є люди добрі, є люди погані. Так і лікарі – є професіонали своєї справи, а є ті, які невідомо що робили шість років в меді, потім в інтернатурі, та якось підвищують свою кваліфікацію. Найгірше потрапити до останніх, особливо, коли це єдиний спеціаліст в певному регіоні чи лікарні, і тільки до нього відправляють на консультацію чи діагностику. Думаю, не варто пояснювати, що чекати, опинившись в кабінеті такого «світила». А якщо таке світило ще й пологи приймає…
От добре, коли все добре. Коли вагітність протікає без патологій та ускладнень, коли самопочуття прекрасне і жінка налаштована і фізіологічно, і психологічно на пологи. Добре, якщо її пологи пройшли легко і без ускладнень, а сам лікар скоріше виступав спостерігачем процесу, а не приймав у цьому активну участь. Добре.
Та й ускладнення не страшні, коли поруч знаходиться спеціаліст і уміє вирішувати складні питання. Раніше критеріїв до кесаревого розтину було набагато більше, аніж тепер, і операцію призначають у крайніх випадках. А все інше – покладаються на професіоналізм лікаря. Добре, коли такий спеціаліст буде поряд у складну хвилину. Добре, що він зуміє надати допомогу і пологи пройдуть успішно з мінімальними негативними наслідками для матері та дитини. Добре, якщо він хороший діагност.
Також дуже добре, коли у такого спеціаліста на першому плані не ваше матеріальне становище, а здоров’я та життя пацієнтки та її дитини. Добре, коли він сам приходить і цікавиться вашим самопочуттям, дає поради і не потрібно його кликати щоразу. Добре, коли він опікується кожною своєю пацієнткою, а не віддає її на ризик долі.
Добре, коли усе це може надати чергова бригада та черговий лікар зокрема. Тоді не страшно приїхати в пологовий і віддатися у руки тому, чия сьогодні черга допомагати народжуватись. Тоді сміливо можна говорити, що це «їх робота», «вони отримують зарплату» і «я не заплачу їм ні копійки».
Але хто з нас застрахований від форс-мажорних ситуацій? Я не народжувала, я не бувала на пологах, а всього тільки переглянула достатньо серіалів на дану тематику, і орієнтуюсь, якими можуть бути пологи. Та й не потрібна нам кінематографія - почитайте розповіді інших жінок про їхні пологи, і які інколи бувають ситуації. Неправильне розташування плоду, обвиття пуповиною, зменшення родової діяльності – це не придумані діагнози, а ситуації, коли треба уміти правильно діяти.
Відношення до пацієнтки – це уже не фільмовий варіант, а реалії життя, бо зазвичай у серіалах лікар – це крутий спеціаліст, який береться за складні медичні ситуації, не рахуючи чужих грошей. Про що, на жаль, не скажеш у сучасній медицині. Я вам можу розказати не одне життєву історію про те, де гроші у пологовому відігравали велику роль. Коли вони були каталізатором і позитивного відношення, і просто бажання відвідати пацієнтку. Коли з критичних ситуацій встигали витягували в останню мить, бо ніхто «не домовився». На жаль, досі існують такі спеціаліста, і ні сотня, ні тисяча смертей революціонерів не змінить їх відношення. І що робити звичайній жінці, яка живе від зарплати до зарплати? Надіятись, що у її житті такого не станеться.
У районний пологовий будинках Львівщини ситуація з даного питання виглядає набагато простіше, аніж в області. Там і народити можна безплатно, і відношення буде відмінне. Та пологові будинки Львова, порівняно з районними, переповнені, тому там і присутня подібна халатність, а в районних породіль не так багато буває, і за кожну можуть боротися.
Тому не дивно, коли перед жінкою постає подібне питання – домовлятися чи ні, платити за пологи чи ні. Кожна з тих, хто іде на такий крок, хоче бути впевнена у професійному і чуйному відношенні, коли не виявиться покинутою в родзалі чи на коридорі, а біля неї завжди чергуватиме лікар і уважно спостерігатиме за розвитком подій. Добре, коли у знайомої, родички були пологи без ускладнень, і в кінці вони символічно подякували, але ніхто не гарантує, що у вас буде подібна ситуація. Знову ж таки, опираючись на досвід своїх знайомих та подруг, можу сказати, що одним пологи обійшлися безплатно чи дуже дешево, а інші отримали те ж за певну винагороду. І якби не ця винагорода, то якісного медичного обслуговування вони могли б і не отримати. І я їх не засуджую, бо розумію, що кожна мама хоче бути впевнена у безпечності пологів.
Я не буду радити нічого з цього питання, бо з однієї сторони це вагоме фінансове питання кожного з нас, і кожен повинен сам вирішувати. Дійсно, лікарі – це люди, які мали би безплатно надавати свої послуги, як роблю це, наприклад, я. Бо я не беру гроші за те, що зі мною з приводу роботи консультуються, чи тих послуг, які я надаю. А з іншого – не хочу виступати ворогом, якщо гроші стануть вирішальним фактором.
Що робити? Спочатку тверезо оцінити ситуацію. Визначіться, де б ви хотіли народжувати і яке там відношення до цього питання. Проаналізуйте вашу вагітність і оцініть можливі ризики – чи є такі, про які варто знати завчасно. Якщо ви не потребуватимете професора медицини обласного пологового і легко можете народити у звичайного лікаря, це вам на руку. Вивчіть за відгуками про професіоналізм цих лікарів та їх відношення до фінансової складової. Є лікарі, які не називають суму, та з ними теж можна домовитись. Ви уже самі вирішуєте, у якому розмірі їм подякувати. А є лікарі, до сум яких варто бути готовими. Та водночас можна знайти не гірший варіант за доступнішу ціну. Інформаційно себе підготувати варто заздалегідь. І тоді уже вирішувати, як діяти далі.
Пам’ятайте, що ваше життя і здоров’я і вашого малюка – є безцінними, і ваш лікар повинен це розуміти. Бажаю усім успішних пологів та поменше неприємних ситуацій. З Божою допомогою!
П. С. Окрім того, варто також вивчити, чи не чекатимуть вас в пологову ще «непередбачувані» витрати – неонатологу, медсестрам, за виписки чи кімната для виписки…
 
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Планування сім‘ї » Пологи – платити чи не платити, домовлятися чи не домовлятис
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом