MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Планування сім‘ї » Вагітність без овуляції. Наскільки можливо?
Вагітність без овуляції. Наскільки можливо?
knopaДата: Понеділок, 29.06.2015, 12:34 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 763
Напевне, чи не кожен з нас десь чув, читав, чи просто думав, що можна завагітніти не в період овуляції. Я теж читала, чула від знайомих подібні слова. Здавалося б, якщо існують люди, у яких відбувся подібний факт, то чому сумніватись? Овуляція мала відбутися в один день, а вагітність настала за певний період до чи після неї. Вагітність не в овуляцію? Виходить, що так.
А от і не так. Кожен раз, як я бачу чи чую подібні слова, так і хочеться сказати «Ваш лікар написав дисертацію, опираючись на ваш випадок? На Нобелівську премію не претендує?». Звучить як сарказм, а насправді, якби в природі відбулось подібне явище, то на її основі можна було би і наукову роботу зробити, і на премію Нобеля претендувати. Чому? Насправді все дуже і дуже просто. Щоб зрозуміти цей факт для початку нам потрібен звичайний шкільний підручник з анатомії, для мене це буде за 9 клас (згідно нової програми не знаю). І на його сторінках десь повинно бути написано, що для зачаття потрібна дозріла яйцеклітина і сперматозоїд. Момент дозрівання яйцеклітини, вихід її із фолікула, просування до фаполієвій трубі аж до матки – весь цей період являється сприятливим для запліднення, яйцеклітина готова прийняти сперматозоїда і триває він 12-24 години (залежно від довжини циклу). І все. Потім яйцеклітина просто стає непридатною для запліднення, вона постаріла і уже не здатна виконувати свою функцію за призначенням, скільки б сперматозоїдів з нею не зустрічались. Вважайте, що її життя рівне життю людини. І після смерті, як зупинилось серце і уже не функціонує мозок, ніщо не зможе повернути її до життя. Аналогічно як і в період до овуляції – бігають сперматозоїди по трубах, а там ще немає яйцеклітини, не дозріла вона, не вийшла з фолікула – що могло запліднитися? З чого утворився ембріон? Сам по собі сперматозоїд, чи сама яйцеклітина не мають можливості перетворитися у нове життя, а для цього потрібна дозріла яйцеклітина, тобто овуляція, і сперматозоїд. Тому завагітніти до чи після овуляції – це фантастика! З нічого получилась дитина! Тому, коли комусь лікар говорить про подібне явище і не вбачає у ньому нічого надзвичайного, тікайте від такого лікаря до спеціаліста, який зробить прорив в медицині. Ще ви на тому заробите)
У чому ж полягає особливість таких ситуації? А відповідь проста – хтось просто не вміє оперувати поняттями. Овуляція – це не просто період в середині циклу, це конкретний день дозрівання яйцеклітини. І в ідеалі він припадає на середину циклу. Але я повторювала безліч разів – організм – це механізм, і йому властиво піддаватися впливу різноманітним факторам від хвороби, прийому антибіотиків, повсякденного стресу чи зміни ваги, для прикладу. І овуляція настає не на день, як зазвичай, а на 17, 21 чи навіть на 7. Гормональні збої – це процес, який не завжди проконтролюєш і відслідкуєш. І тому жінка не завжди може бути 100% впевнена у тому, що овуляція прийде пізніше чи раніше очікуваного терміну. Тому коли мені пишуть запитання про затримку я так заздрю тим дівчатам, бо видно, що вони звикли до регулярного циклу, і не знають, що таке тиждень до очікуваного дня, чи тиждень після, чи як плануєш одне, а виходить інше.
Ще один немало важливий факт – тривалість життя сперматозоїдів. Після статевого акту з еякуляцією сперматозоїди ще до тижня часу можуть блукати і вичікувати зустрічі є яйцеклітиною. Вони ж чоловіки, звикли чекати на жінок)))) І якщо статевий акт відбувся до овуляції, то саме запліднення має шанси статися уже в інший день.
Ну і не усі спеціалісти є спеціалістами. На жаль, наша медицина ще не дійшла до жорсткого відбору медперсоналу, змінімізувався ризик помилок. Бо я чула не раз про лікарів, які вели вагітність, чи є УЗД-спеціалістами, і суттєво помилялися, не могли правильно визначити термін, чи не знали, що існує пізня чи рання овуляція. Чи існує ряд випадків, коли малятко розвивається всупереч книжкам – хоче воно важити і мати ріст більший-менший, аніж належить йому. І не варто зразу кричати, що це патологія. Це медицина, яка ніколи не досягне свого апогею у розвитку. Просто за такими випадками варто більш уважніше слідкувати.
Вагітність без овуляції – це нонсенс. Варто не просто знати поняття, а його суть і можливі винятки. Щоб потім не траплялися непорочні зачаття.
Авторська стаття.
htt*://knopa.0pk.ru/viewtopic.php?id=1768#p4197
 
sonechka604Дата: Понеділок, 05.10.2015, 15:31 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 9
Знаю жінок, які переконані, що завагітніли не в овуляцію, але не хочуть пояснити як.
 
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Планування сім‘ї » Вагітність без овуляції. Наскільки можливо?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом