MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Сім‘я » Що важливіше: кар’єра чи сім’я? Одвічна жіноча проблема. У
Що важливіше: кар’єра чи сім’я? Одвічна жіноча проблема. У
OlenkaДата: Субота, 17.01.2015, 15:32 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Що важливіше: кар’єра чи сім’я?

Одвічна жіноча проблема. У чоловіків все просто: на першому місці стоїть кар’єра. Успіх у діловій сфері забезпечує чоловікові не тільки можливість самореалізації, але й більш широкий вибір супутниць життя.
Кар’єра чи сім’я???

У жінок все складніше. Успіх в кар’єрі не гарантує щастя в особистому житті. У деяких випадках талановитій жінці-керівнику складніше знайти гідну пару, ніж менш успішним подругам. Діти опиняються покинутими, адже майже весь свій час мама присвячує роботі.
Виходить, потрібно робити ставку на сім’ю? Але і тут жінку підстерігають розчарування. Відчуття нереалізованості формує комплекс неповноцінності. Коло спілкування домогосподарки обмежене сім’єю. У пошуках самореалізації жінка оточує чоловіка і дітей мегатурботою, яка переростає в мегаконтроль, що руйнує стосунки.
Чому ж віддати перевагу: сім’ї або кар’єрі? А може, вийде їх поєднати? На ці питання відповість жіночий сайт Panyanka.
Що важливіше: кар'єра чи сім'я?
Що важливіше: кар’єра чи сім’я?

При вирішенні такої дилеми, перша думка, яка приходить в голову: робити все послідовно. Спочатку зробити кар’єру, потім створити сім’ю, або навпаки. Рішення цілком логічно. Але і тут є свої плюси і мінуси.
Кар’єра, потім сім’я і діти

Плюси

В молоді роки значно більше сил, енергії та ентузіазму для створення кар’єри. Є бажання здійснювати несподівані вчинки, які можуть привести до успіху. Негативний досвід практично відсутній, тому ти собі нічого не нав’язуєш.
Не обтяжена сім’єю і дітьми, ти відповідаєш тільки за себе. Це дає тобі повну свободу дій. Якщо знадобиться, ти з легкістю переїдеш в інше місто, де більше можливостей для створення кар’єри. Або погодишся на пропозицію стажування за кордоном, після чого відкриються нові перспективи.
Ти можеш присвячувати роботі стільки часу, скільки в тебе є. Не потрібно турбуватися, як пояснити чоловікові, чому ти постійно працюєш. Затримавшись на роботі, не переживаєш, як там малюк, який залишився з нянею чи бабусею.
Школа, університет, кар’єра йдуть послідовно, тому ти не втрачаєш навичок навчання, підтримуєш потрібні зв’язки. Відновлюватися після пологів досить важко, і не тільки у фізіологічному плані. Поки ти будеш народжувати і няньчити малюка, знання застаріють, здатність вчитися знизиться.
Якщо знадобиться, ти зможеш практично всі заощадження вкласти в справу. На собі ти зможеш заощадити. На дитині – ні.

Переваги досить істотні, тому багато жінок вирішують спочатку зробити кар’єру, потім виходити заміж і народжувати дітей. Але цей виграшний на перший погляд варіант таїть декілька підводних каменів.
Мінуси

Поглиблення в роботу поступово притуплює бажання стати мамою. Теоретично ти хочеш дітей. Але на практиці постійно відкладаєш. З таким успіхом вагітність може і зовсім не наступити. Одного разу ти зізнаєшся собі, що своїм життям задоволена і нічого не хочеш міняти. А материнський інстинкт…
У західних країнах модно народжувати після 30. Але пізні пологи небезпечні і для матері, і для дитини. З віком важче завагітніти. Яйцеклітини живуть з тобою все життя, отже, піддаються всім негативним впливом ззовні. Чим ти старша, тим більше токсинів, радіації та інших «принад» навколишнього середовища ти отримуєш. В результаті зростає ймовірність народити дитину з генетичними відхиленнями.
Жінки, які досягли певних успіхів на кар’єрі, часто докоряють своїх дітям тим, що вони не оцінюють титанічних зусиль матері, які вона вклала для нинішнього добробуту дитини. А велика різниця у віці дітей і батьків породжує «конфлікти поколінь». У підсумку материнство приносить розчарування. Довгі роки ти старалася, а виявилося, що твої зусилля не оцінили, не зрозуміли.
Сім’я, потім кар’єра

Цей варіант не так поширений, як попередній. Хоча і в ньому є свої позитивні сторони.
Плюси

Відсутній комплекс ущербності, що виникає з приводу того, що в тебе немає сім’ї. Адже, кожна жінка на підсвідомому рівні хоче вийти заміж і народити дитину. Якщо вона цього позбавлена, розвивається комплекс, який заважає створенню нормальних відносин з людьми.
Твоя ініціативність та наполегливість буде нервувати співробітників. Подібні підколки, що це через відсутність сім’ї – дрібниця, але здатні вивести з рівноваги навіть саму «залізну»
Ти спокійно народжуєш, не переживаючи, що в самі короткі терміни потрібно виходити на роботу. Твій малюк на грудному вигодовуванні, отримує достатньо материнської ласки і турботи.
Якщо ти вдало вийшла заміж, твій чоловік підтримає тебе в твоїх починаннях. А може, навіть проінвестує твої починання.

Але і в цьому варіанті є свої проблеми.
Мінуси

Головне питання - коли братися за кар’єру? Коли дитина піде в садок? Коли доросте до школи? На кожному етапі тобі буде здаватися, що він ще маленький і потребує мами. Час для створення кар’єри може не настати.
Ти упускаєш час. Поки ти народжуєш і піднімаєш на ноги малюка, ти втрачаєш знання, вправність, ентузіазм. На ринку праці з’являються нові конкуренти. Через кілька років ти можеш опинитися за бортом ділової сфери.
Не всякий чоловік підтримає ініціативу дружини зробити кар’єру. Вибирати між чоловіком і самореалізацією в улюбленій справі досить складно.
Як поєднати кар’єру і сім’ю?

А якщо спробувати поєднати? Адже існує маса прикладів, коли жінки успішно реалізовували себе і як матері-дружини, і як бізнес-леді. Що їм допомогло досягти таких результатів? В першу чергу, віра в свої сили і вміння тримати баланс між обома сторонами свого життя. Приділяти кожній з них достатньо часу, але не допускати різких перекосів.

Тобі доведеться навчитися:
раціонально планувати свій час, щоб усюди встигати;
підтримувати себе в гарній фізичній і психологічній формі. По суті, ти втрачаєш права на слабкість;
визначати і вирішувати тільки головні завдання, адже на другорядні при такому розкладі не залишається часу;
витримувати суворий баланс, не допускаючи різких перекосів в будь-яку зі сторін.
Все це цілком можна здійснити. І якщо ти хочеш зробити своє життя по максимуму насиченим та продуктивним, не вибирай, кар’єра чи сім’я. Краще сумісти ці дві сторони, кожна з яких подарує тобі окрему радість і почуття задоволення!
 
nadiakovtanДата: Пятниця, 22.01.2016, 14:51 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 9
Для мене все таки родина, бо робота не підтримає і не розрадить, коли того потребуєш.
Хоча краще за все намагатися тримати все в балансі, аби не зациклюватися на чомусь одному.
 
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Сім‘я » Що важливіше: кар’єра чи сім’я? Одвічна жіноча проблема. У
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом