MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Сім‘я » ЯК виховати справжнього чоловіка
ЯК виховати справжнього чоловіка
OlenkaДата: Пятниця, 06.02.2015, 17:10 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Переймаючись ідеєю виховати справжнього чоловіка, чи помічають батьки і педагоги, що стикаються з масою протиріч, які має кожен чоловік у своєму реальному житті? ...

⇒ Чоловік повинен бути сильним, стриманим, але при цьому вміти висловлювати свої почуття, особливо - ніжність.
⇒ Чоловік повинен бути милим і добрим, але вміти розправитися з кривдниками або, як мінімум, постояти за себе і своїх близьких.
⇒ Чоловік повинен бути відповідальним, рішучим, але при цьому приймати ключові рішення в його житті і в житті родини будуть мама і дружина.
⇒ У чоловіка повинні бути захоплення, вірні друзі, але весь свій вільний час він повинен присвячувати сім'ї, а всі гроші до копійки приносити в будинок.
⇒ Чоловік повинен любити і нежить свою маму і жінку, але при цьому не ставати підкаблучником, іграшкою в їх руках.
⇒ Чоловік повинен любити і виховувати своїх дітей, але якщо дружина сказала не карати їх, він повинен послухатися дружину, бо вона краще знає, що потрібно її дітям.
⇒ І архетипове: чоловік повинен піти на війну, в разі необхідності захищати Батьківщину, але ніколи не кидати своїх близьких.

Ці протиріччя відбивають відносини між чоловіками і жінками в сучасному суспільстві. У популярній культурі створений образ "справжнього чоловіка», який повинен знати чого він хоче, вміти майже все, але робити може і повинен тільки те, що подобається і зручно його близьким. Явно і неявно чоловік змушений підлаштовуватися під очікування жінок, виконуючи в сім'ї роль добувача, "задовільний» бажань своєї принцеси (мами, подруги, дружини, дочки) вирішувача всіх проблем і домашнього пуделя, який приносить пальто. Що переживають при цьому чоловіки, їхні бажання, побоювання, надії і мрії мало кого хвилюють, адже "чоловік повинен". До чоловіка з самого його народження пред'являється маса очікувань, спочатку його батьки мріють, яким буде їхній син, потім вчителі, і все своє життя чоловік стоїть перед питанням: ким ти став, чого добився?

Якщо батьки задаються питанням, як виростити здорову впевненого в собі чоловіка, який здатний подбати про себе і перебувати в задовільних близьких відносинах, то можна звернути увагу на наступні моменти. Чи буде він при цьому справжнім чоловіком - це насамперед питання його власної ідентичності, що зачіпає глибокі екзистенційні переживання. Складності в житті маленького чоловіка можуть початися з самого раннього дитинства. Якщо молода мама скаже синові в пологовому будинку 'Замовкни, ти кричиш, як твій батько !!! ", їй не захочеться брати його на руки і годувати грудьми, то перших днів життя малюка, він буде позбавлений найголовнішого - безпеки і тепла, що неймовірно важливо для немовляти, яке не менше, ніж їжа і хороший догляд. У сина жінка може не любити свого чоловіка, а самого хлопчика - просто не помічати. Або, якщо мати ставиться до дитини як до об'єкта, то може ідентифікуватися з донькою і любити в ній себе, а хлопчик буде викликати у неї роздратування своєю активністю, несхожістю.


Добре, якщо батьки зуміють створити стабільну безпечну обстановку для своєї дитини від народження і протягом усього його дитинства. Особливо важливо це в дитинстві, коли формується довіра світу як продовження довіри тим людям, які доглядають за немовлям і тепло до нього ставляться. Якщо хлопчикові вдасться від 0 до року пережити своєчасне задоволення своїх потреб у турботі, теплі, його світ був стабільним, передбачуваним, його НЕ відкинули в цей період, то у нього буде відчуття безпеки, готовність довіряти і любити, що для дорослого чоловіка в близьких відносинах не менш важливо, ніж для жінки.
Ключовий фактор для розвитку здорової дитини гармонійні відносини між батьками і приватне психологічне благополуччя кожного з них.

З початком самостійного пересування хлопчик проявляє більше активності. Йому хочеться бути з мамою, але і досліджувати все навколо. Щоб не погасити пізнавальний інтерес дитини, потрібно максимально забезпечити йому безпеку простору і відпускати у вільне плавання по кімнаті. Відпускати - це один з важливих навичок, який повинен тренуватися у батьків майбутнього чоловіка. Добре, якщо дорослі домовляться про правила, за якими живуть люди в цій сім'ї і які повинні дотримуватися діти. Добре, якщо є батько, який буде вибудовувати межі дозволеного в зрозумілій малюкові спокійній формі, якщо він буде так само спокійно стежити за виконанням правил. Якщо мати ростить сина одна, то їй доведеться грати дві ролі відразу: карати і втішати, це складно всім, і дитині, і самій мамі. Бабусині онуки найчастіше виростають навіть при живих батьках розпещеними, зайво розгодованими, мало пристосованими до суспільства однолітків.

Складний випадок, коли хлопчика ростять мати і бабуся, конфліктуючи між собою, змагаючись за дитину. Хлопчик найменше бачить, яким може бути чоловік; його роль в сім'ї - приз, трофей для радості і любові двох жінок Хлопчик гостріше, ніж дівчинка, переживає кризу самостійності, появи волі, усвідомлення себе окремою особистістю. Прищеплюючи навички охайності, вибудовуючи кордону в поведінці дитини, у відносинах, пам'ятайте, що якщо ви переломити волю свого сина, то отримаєте зломленого слухняного чоловіка, який підпорядковується чужій силі і не має своєї думки або ж сам при будь-якій можливості буде придушувати оточуючих.

Якщо створите ситуацію вседозволеності, то отримаєте нахабного розпущеного людини, яку важко любити самим батькам, оскільки він має прав більше ніж вони самі. Він не буде відчувати себе коханим. У нього будуть складнощі у відносинах з ровесниками та іншими дорослими, які вимагають дотримання правил і не визнають його винятковість. Не впізнавши обмежень в сім'ї, наслідків своїх провин, такий чоловік, швидше за все, буде мати проблеми з дисципліною в школі, а потім і з законом.
Виховання чоловіка - це завжди пошук балансу між слухняністю і свободою, свавіллям, між самостійністю і підтримкою, між агресією і миролюбністю, між прийняттям почуттів і стримування їх. Особливо важливо допомогти синові знайти рівновагу між здатністю до вольових зусиль і збереженням спонтанності.

Одна зі складних тем - вираження почуттів. Чоловіки теж плачуть. Багато плачуть вразливі хлопчики (як і дівчатка) емоційні з нестійкою нервовою системою, схильні до невротизації. Їм складно в будь-якому випадку, якщо будуть плакати - в школі будуть дражнити, не заплачуть - можливі тики, заїкання, енурез, нав'язливі дії (все це може бути на фоні конфліктних і стресових ситуацій в сім'ї). Тому питання стоїть, як ставитися до сліз хлопчика. Однозначно не соромити. Але й не акцентувати на цьому увагу, втішати як будь-якого іншого людини, якщо він потребує розради. Хлопчик, чоловік - жива людина, у якого є події, і є емоційна реакція на ці події. Сльози як спонтанну реакцію так чи інакше переростають все. Але, чоловіки, які висловлюють свої почуття, живуть довше. Усвідомлення своєї статі призводить до того, що хлопчик хоче бути схожим на свого батька, він все більше віддаляється від матері.

Якщо мати задоволена стосунками з чоловіком, вона відчуває себе коханою, бажаною, то їй легше пережити цей момент відділення. В іншому випадку велика спокуса виростити із сина справжнього чоловіка для себе. Він ніколи не кине, завжди буде любити і піклуватися, як ніхто інший. Це дійсно так, найчастіше син дуже любить матір і на багато чого готовий для неї, навіть якщо потрібно відмовитися від власного життя для її щастя. Для здорового психосексуального розвитку сина жінці краще не спати з ним в одному ліжку; НЕ переодягатися при ньому (особливо при підлітках, коли сексуальне збудження з'являтися на будь-який стимул, навіть якщо це рідна мати); не обговорювати з ним проблеми в подружніх стосунках із чоловіком або чоловіками. Якщо в сім'ї є батько, він може переживати програш синові в конкуренції за дружину, що робить його ставлення до сина агресивно зарядженим, добре, якщо не на моральне знищення. У здорових сімейних відносинах син повинен програти конкуренцію батькові за свою матір, він повинен переконатися, що мати любить батька, вибирає саме його як чоловіка, він їй подобається, вона пишається своїм чоловіком, а він, син, якщо хоче домогтися її любові, має стати схожим на свого батька. Батько може навчити сина поважати жінку, піклуватися про неї, але не ставати іграшкою в її руках, вибудовуючи своїм прикладом межі у відносинах. Мамин ж синку втрачає батька, його підтримку, визнання, можливості для встановлення контакту розчиняються. Якщо немає батька, немає поруч чоловіка, який скаже жінці: твій син нормальний, він бігає, стрибає, б'ється, він мужик, відірви його від своєї спідниці - то хлопчик виростає з безліччю психологічних проблем, які позначаться на його уявленні про себе як чоловікові і проявляться в його відносинах з ровесниками, у виборі жінки та ін.

Для виховання справжнього чоловіка необхідно чоловіче товариство, де не можна стати просто прийнятим, шанованим. Хлопчику необхідно довести, що він гідний бути з дорослими чоловіками або зі своїми однолітками


Це може бути спеціальне випробування або випадок, коли, незважаючи на біль, на труднощі хлопчик зробив важливу справу: розпалив багаття при сильному вітрі в поході або щось таке, що потрібно вміти або змогти в тому чоловічому суспільстві, до якого йому хочеться бути прийнятим , Дуже важлива фізична складова чоловічої ідентичності. Фізично слабкому, навіть і розумному хлопчикові, завжди складніше відчувати себе справжнім чоловіком. У компанії від нього чекають активних дій, на нього дивляться хлопчики і дівчатка, а він заплутався у своїх руках, ногах. У підсумку він уникає компаній, ситуацій і все більше аутізіруясь у втечі від реальних відносин. Як часто підлітки йдуть жити у віртуальний світ! Тому при будь-якій можливості заохочуйте у синів заняття спортом, туризмом. Вижити на природі, бути витривалим і фізично міцним - те, що потрібно, щоб добре себе почувати чоловікові в чоловічому співтоваристві. Перше про що думають молоді чоловіки, відчуваючи конкурентні почуття один до одного - хто кого в бійці поб'є. Який ти чоловік? - Питання буде виникати протягом усього дитинства і підліткового віку, в юності, в нових гострих ситуаціях, у нових компаніях. Що ж, все це світ реальних відносин справжнього чоловіка, труднощі, якого йому доведеться долати і проживати, десь з друзями, десь поодинці, задаючись питаннями: хто я, який я? Здійснюючи вибори: з ким я, за кого я, як жити мені і моїй родині. Отже, створюючи безпечну атмосферу в сім'ї, дозволяючи розкритися тим здібностям і інтересам, які притаманні вашому синові, заохочуючи його до розвитку волі, до самодисципліни, підтримуючи його прагнення до самостійності у вчинках, в мисленні, до відповідальності, яка супроводжує самостійності; привчаючи його поважати свої почуття і бажання і почуття і бажання інших людей, підтримуючи його прагнення бути в чоловічому співтоваристві, ви виростите вільного впевненого в собі чоловіка. А це вже немало.
 
OlenkaДата: Четвер, 23.03.2017, 10:29 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 3285
Мій чоловік мене відпускає в клуб саму,я звичайно не ходжу туди щотижня, просто він не любить танцювати і взагалі клубної музики.Я теж не любила байкерські сльоти ,але відпускала його.Чого я маю від чогось відмовлятись,а він ні?Тут в довірі діло,от і все.
 
OlenkaДата: Неділя, 09.04.2017, 15:27 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 3285
Ми з моїм мч раніше ніколи не ділилися своїми вподобаннями у сексі, т.к. ніяковіли про це говорити, але нещодавно обидва підсіли на цю групу. І тепер вільно можемо обговорювати всякі інтимні питання, читаємо пости, обмінюємося думками. Ми дізналися один про одного багато нового. Наприклад, він і не здогадувався, що мені подобаються довгі прелюдії і жорстоке домінування, а я дізналася, що він дуже хоче кінчити мені в рот. Наш секс став просто незабутнім,
 
knopaДата: Пятниця, 16.06.2017, 10:26 | Повідомлення # 4
Повідомлень: 763
Хлопець. 22 роки. Я один із тих хлопців, яким дуже цікаво відчувати над собой владу дівчини. Розумію, що це дуже незвично і хтось
навіть скаже, що це навіть ненормально, проте все ж таки, подібні думки про домінування дівчини над собою є у багатьох хлопців.
Намагаючись знайти дівчину, якій сподобались би такі погляди хлопця,
іноді знайомлюся з дівчатами в контакті і пропоную їм себе в якості
раба. Без будь якого сексуального підтексту, без будь-яких збочень.
Просто в якості реального раба для певної роботи, виконання невеликих
капризів дівчини.
Але мені трохи дивно, чому зазвичай дівчата відмовляються від такого? Адже це по суті просто бажання хлопця
допомагати їй у роботі, домашніх турботах в обмін лише на можливість
відчути те, що у дівчини більше прав, ніж у хлопця і вона має владу над
хлопцем. Цікаво, чому так трапляється? Це проста скромність, недовіра,
чи все ж більшості дівчат дійсно не подобається таке спілкування з
хлопцем, навіть якщо воно просто дружнє.
********

Головний недолік таких от поглядів це те, що потім таке відношення перетікає із просто сексуальних утіх у реальне повсякденне життя.
І ти вже не можеш нормально приймати рішення, і думаєш, що дівчина все на
себе має брати. Ти можеш цього навіть не усвідомлювати, проте це
неодмінно станеться.
Не думаю, що в більшості дівчині сподобається все завжди думати за тебе і вирішувати всі проблеми самостійно.
А ти її будеш підтримувати просто на словах.
 
OlenochkaДата: Понеділок, 12.02.2018, 14:07 | Повідомлення # 5
Повідомлень: 4515
Я уважаю мужчин. Они делают жизнь интереснее, они подают 
руку, открывают дверь, покупают шоколад и платья. Они встречают нас в аэропортах. Они пойдут на войну, если будет война. Они смелые. 
Я уважаю мужчин. Они говорят: "не вопрос", "нет проблем"- и проблем, правда, нет... 
Они приезжают за нами в универ, они увозят нас из чужих гостей, привозят домой и накрывают одеялом; им нравится смотреть на нас без макияжа, они берут нас на руки, если есть лужа, им кажется, что мы маленькие и нас надо обнимать. Они правы. 
Они становятся отцами, они дают фамилии нашим детям. Они защищают нас. Они пахнут дорогим одеколоном. 
Я уважаю мужчин. Слова у них чаще всего совпадают с поступками. Они лучше нас все знают. Им всегда интересно, где мы. Они настойчиво желают платить за наш кофе, хотя сами не знают, почему. Они терпят наши капризы и говорят друзьям: "у неё плохой характер, но она такая красивая!"... 
Они прощают нам всё, хотя мы, заметьте, вообще ничего им не прощаем... 
Они сильные. 
Я уважаю мужчин. Но только мужчин, а не лиц мужского пола...

Прикріплення: 4135610.jpg (50.3 Kb)
 
abramova_onДата: Четвер, 01.03.2018, 12:55 | Повідомлення # 6
Повідомлень: 15
Дякую за статтю.
 
OlenochkaДата: Пятниця, 02.03.2018, 11:05 | Повідомлення # 7
Повідомлень: 4515
abramova_on, завжди раді.
 
rasionnaДата: Понеділок, 23.04.2018, 21:45 | Повідомлення # 8
Повідомлень: 3
Дякую за статтю. Дуже вчасно!)
 
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Сім‘я » ЯК виховати справжнього чоловіка
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом