MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Сім‘я » Як розговорити дитину Перше слово , як і перший крок , - до
Як розговорити дитину Перше слово , як і перший крок , - до
OlenkaДата: Неділя, 08.02.2015, 15:29 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Як розговорити дитину

Перше слово , як і перший крок , - довгоочікувана подія . Кожен малюк робить це відкриття свого часу , і багато що залежить від того , як батьки допомагають малюку навчитися спілкуванню .

Перші слова з'являються , як правило , до кінця першого року життя. Проте , все частіше зустрічаються завзяті мовчуни 2-3 років , при цьому що розвиваються абсолютно нормально. Якрозвиваються мовні навички дитини , і коли з ним потрібно почати займатися?

З самого народження малюк включається в спілкування з оточуючими. Спочатку за допомогою інтонувати крику , що висловила різні потреби крохи. Досвідчена мама може відрізнити крик голодного малюка від звичайного незадоволеного пхикання .

приклад батьків

Далі слід стадія гуления , коли малюк активно використовує голосні звуки , «співає ». Цей етап може початися вже в два місяці , а може і до чотирьох - розвиток всіх дітей індивідуально , крім того , бажання дитини спілкуватися багато в чому залежить від дорослих . Дуже важливий доброзичливий настрій дорослого : нервові окрики можуть травмувати психіку дитини і тільки загальмувати його розвиток.

Лепет і фокусування погляду - перший сигнал для батьків. Вже з цього віку вам потрібно бути більш уважними до малюка і своїй промові , щоб стимулювати крихітку до спілкування. Зверніть увагу : коли ви розмовляєте з малюком , він дивиться на ваші губи , запам'ятовує артикуляцію звуків , а дітки постарше прагнуть доторкнутися « вилітають » слова . Намагайтеся якомога більше спілкуватися з крихіткою , називаючи оточуючі предмети і дії своїми іменами. Ваша мова повинна бути чистою і чіткою - слова «це» , «туди» , « штука » неінформативні для дитини.

Деякі батьки вважають , що одне тільки звучання мови допоможе дитині навчитися говорити . Ця думка помилкова : для повноцінного спілкування дитині потрібен співрозмовник , для навчання мовним навичкам - приклад того , як треба вимовляти звуки. Аудіокниги і телевізор не допоможуть малюку , для нього це лише фон , а ось спільне читання дитячих книг буде гарною підмогою для мовного розвитку . У цей період йде накопичення пасивного словникового запасу , який малюк зможе використовувати в майбутньому. Важливо створити ситуацію , в якій у дитини з'явиться бажання спілкуватися і вчитися.

Умови для стимуляції промови

Приблизно в 6-8 місяців у дітей настає стадія лепетання - проголошення окремих складів. Це дуже важливий етап , що передує появі перших зв'язкових слів. Щоб допомогти крихітці заговорити , батьки тепер повинні не просто коментувати дії , але і будувати повноцінний діалог з малюком.

Спілкуючись з дитиною , залишайте йому паузи для відповіді. Вже на стадії гуления малюк відповідав вам , стежачи за вашою реакцією на свої дії. Тепер малюк ще більш осмислено спілкується з оточуючими : розвинена міміка і жестикуляція дозволяють йому невербально висловлювати свої емоції та бажання. Намагайтеся не перетворювати своє спілкування з крихіткою в монолог , зараз дуже важливо отримати зворотній зв'язок від дитини. Ваш спосіб комунікації - діалог , коли малюк може , нехай і за допомогою лепету або жестів , відповісти на просте запитання , висловити свої почуття.

Спілкування без слів - теж важливий крок до дорослішання , але не можна задовольнятися тільки цим способом комунікації . Бачачи , що малюк їх розуміє , але не прагне до спілкування за допомогою мови , батьки повинні створити умови для проголошення перших слів. Ідеально підходить ситуація гри . Малюк і дорослий не просто висловлюють свої емоції , а й спілкуються з приводу певних предметів , у яких є назви. Чітко вимовляєте їх в процесі гри , звертайтеся до малюка з проханнями подати або перекласти іграшку. Щоб крихітці було легше зрозуміти , що від нього вимагається , прохання потрібно супроводжувати жестами.

Гра стане по -справжньому корисною , якщо малюк включиться в діалог. Для цього можна використовувати прийом « нерозуміння ». Малюк побачив у вас в руках іграшку і хоче отримати її , муканням і жестами вимагаючи бажане. Ненадовго вдаючи, що не розумієте , про що йде мова. У дитини з'явиться стимул запам'ятати і використовувати назву іграшки для спілкування.

У 11-12 місяців вимовляються перші звуконаслідувальні з лову - « Бібіка » , « ав -ав » і т.п. Малишкова лепет в розумних межах можна заохочувати : поки дитині важко співвіднести доросле слово «машина» з позначається предметом , можна використовувати більш зрозуміле « Бібіка ». Однак не варто захоплюватися цими словами всерйоз і надовго: намагайтеся частіше провокувати малюка вимовляти саме дорослі слова .

Не порівнюйте свого малюка з іншими , у нього свій ритм розвитку , в тому числі і мовного . Маленький мовчун може заговорити раптово , випередивши своїх ровесників. Важливо створити малюкові умови для позитивного спілкування: виявити увагу , показати приклад , дати привід поговорити , вислухати відповідь . Нехай ваше спілкування з малюком буде наповнене любов'ю , повагою і хорошим настроєм!
 
miurikaДата: Пятниця, 26.01.2018, 10:58 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 3
Нужно просто с ребенком ежедневно разговаривать, с рождения и даже до...
 
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Сім‘я » Як розговорити дитину Перше слово , як і перший крок , - до
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом