MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Сім‘я » Поява немовляти не так дорого, як здається!‎
Поява немовляти не так дорого, як здається!‎
OlenkaДата: Понеділок, 11.05.2015, 18:54 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Навіяно постами в інтернеті про те, що народження дитини це дуже і дуже дорого. Дійсно дорого, але не настільки, як здається на перший погляд, адже частина речей може виявитись абсолютно непотрібною, або ж її можна замінити. Просто мислити потрібно обширніше та креативніше. Не для кожної сім’ї чи дитини підійдуть усі поради, проте ви можете знайти свою альтернативу. Я згідна, що тут можна багато сперечатися, пробувати щось доказувати, та хочу надати лиш незначну частину універсальних порад, яку я вивела, аналізуючи досвід своїх знайомих та інтернет-постів. Чи не на кожному форумі є окрема тема про необхідні та непотрібні речі, серед яких ви можете знайти те, що до сьогодні вважали ну дуже необхідною річчю, а виявляються дарма витраченими грошима. Звичайно, тут я не можу вивести усе-усе, та хочу наштовхнути вас на вірний шлях мислення.
Існує думка, що народження дитини і її виховання – це дорого. Та, незважаючи на кризу, я часто бачу вагітних жінок, і мене це радує, бо, не дивлячись на сьогодення, сім’ї народжують і нове життя для них є бажаним. Жити взагалі дорого, і вмерти дорого, народитися теж, якщо ви збираєтесь це робити у львівському пологовому та виберете собі відповідного лікаря чи потрапите на чергову бригаду, яка перше дивитиметься на стан гаманця, а не на породіллю. Можна чи не щодня наразитися на непередбачувані фінансові витрати через раптову хворобу чи поломку. А можна бути щасливчиком і уникати небажаних фінансових втрат.  
Проаналізувавши своїх знайомих, які стали успішними матерями та уміють економити, хочу поділитися декількома порадами. Пишу це тут, бо скільки я це не робила в обговореннях в інтернеті, мої пости чи то не читають, чи не вважають вартими уваги, і далі твердять «дитина це так дорого, бо їй потрібно то, то і то…» Давайте розберемося і разом визначимо, де можна зекономити. Буду рада чужим порадам, які зможуть спростити життя кожній матері)
Коляска. Подивившись на ціни у сучасних магазинах, страшно робиться, що потрібно віддавати такі гроші за коляску, яка невідомо чи ще буде потрібна. Я от дивуюсь тим, хто віддає понад 10 тисяч за таку річ. Добре, якщо вгадаєте з якістю і функціоналом, та коли дитина виросте все одно не відіб’єш тієї суми. Що робити? Визначити, чи потрібно вона вам дійсно потрібна. Якщо так, підключаєте усі можливі ресурси серед знайомих, де можна було би перекупити дешевше, перезичити, чи хоча би купити в інтернеті. Якщо пошукати, можна купити нічим не гіршу, аніж нова, та за кращою ціною. Але раджу придбати у своєму місті, щоб можна було приїхати і подивитись, а не займатися пересилкою, і отримати не те, на що розраховували. Чи не виявитись жертвою шахрая. А ще краще купити у користувача місцевого форуму, який навряд буде активним користувачем ресурсу тільки тому, щоб продати неякісний товар.
Яка є альтернатива колясці? Слінг! Придбавши навіть дорогий слінг чи ерго-рюкзак, а до них слінгокуртку на холодну пору року, можна витратити набагато менше, аніж на коляску, яка створює дискомфорт у транспорті чи навіть  магазині. Не розумію чому сучасне суспільство так помаленьку опановує переноски, які спрощують наше життя. Нагадую, ерго – це не кенгурушка, де я дитини звисають ноги, а сама вона бовтається обличчям до людей, а не матері. Слінги рівномірно розподіляють вагу дитини на спину матері, яка не відчуватиме важкості, як це може бути з кенгуру. А деякі моделі це роблять настільки ефективно, що і не відчуєш, що ваше маля важить уже більше Не буду зараз  кг. Розказувати переваги ерго над кенгуру не буду, та не полінуйтесь вивчити матчасть) Кому потрібно, десь у мене були ці матеріали.
Є у мене знайома, яка прогуляла з коляскою три місяця, не більше. Їй незручно було щоразу її зносити з квартири, потім піднімати. У звичайні маршрутки не зайти, трамваї чекала тільки з низьким підйомом, яких дуже мало у місті. Магазин відвідати теж проблематично. Тому кожна прогулянка на відстані перетворювалась у муку. До того часу, поки спинку у сина не окріпла і вона не змогла пов’язати слінг-шарф намоткою хрест над кишенею. І з того часу про коляску вона забула. На зиму придбала слінгокуртку, і кожна прогулянка стала задоволенням. Однодумців у неї чимало.
Тому, якщо ви плануєте бути активною мамою, чи потрібна вам дорога коляска? 
Колиска. Ще одна значна стаття витрат. Знову ж питання – а чи потрібно? Дійсно, спочатку стає дивно – а як це не потрібна коляска чи колиска. Насправді, так буває. Половина матусь впевнено говорять, що колиска непотрібна річ, в яку хіба що складати іграшки, постіль, чи просто займає місце. Дитина спить з батьками, а потім їй купляють окреме ліжко чи диван. Якщо ви не матимете потреби у колисці, чи не варто зекономити зараз, а потім придбати більш потрібнішу річ? Заздалегідь подумайте над тим, яким буде ваше материнство, і як ви його сплануєте.
Якщо вона вам таки необхідна, знову ж згадуємо про знайомих, родичів, сусідів, у яких вона може лежати без потреби. Чи знову інтернет. Я минулого місяця бачила прекрасний варіант нової колиски разом з постіллю і захистом за дуже приємну ціну. Просто її не використовували за призначенням, а тепер і продають. Звичайно, за ціною нової ніхто не купить, тому віддають за те, що можуть забрати, аби не займала місце. Якби мала народжувати от-от, обов’язково би придбала. Моніторте, бо вищезгадана половина матусь збуває непотрібну і майже не користовану річ.
Одяг. Давайте думати логічно, скільки одягу потрібно дитині на початках? Не так багато, як інколи здається. Буває, скупляють полиці магазинів, а костюмчики, комбінезончики, розпашонки на місяць-два пригодні, чи так і залишаються з етикетками. Знайома перед народженням дитини купила 8(!) шапочок. Сумніваюсь, що усі використала. Потрібно керуватися принципом – кілька нарядних одежин на вихід, на які і прийдеться потратитись, а от у чому маляті бути вдома, йому не так принципово, повірте. Тут знову підключаємо круг знайомих (куди ми без них?), секонди, де можна знайти і чудові речі, чи ринки, де подешевше можна купити повзунки чи сорочечки. Хто розуміється трохи у торгівлі, знає, що ринок може нічим не відрізнятися від відомої Антошки, для прикладу.
Памперси. О, болюче питання усіх мамусь, правда? Сьогодні життя без них ніхто не уявляє. На жаль. Чому? Справа не в ціні, хоча памперси – одна з витратних статей. А у тому, що матусі простіше вдягнути дитинці памперси, кілька разів їх змінити, аніж переполоскати пелюшки. Дорогі матусі, давайте згадаємо так нелюбимі нам прокладки, особливо у літню пору! А тепер подумаємо про наших діток, які у тому великому трусику цілий день пріють. Ми ж не вороги своїм дітям, правда? Якщо немає гострої необхідності у підгузках, заміняємо їх старими добрими методами – марлічкою, чи саморобними. До речі, багаторазові підгузники досить добре окупляються. Вставки можна самим зробити, коли попередні втратять свої властивості.
Бренди підгузок. Якщо ваша дитинка не переносить більше нічого, окрім Памперсів чи Хаггісів, на жаль, альтернативу знайти важко. Якщо ж ні, немає сенсу платити за бренд, коли можна придбати іншу марку і дешевше. Якщо задатися цим питанням, можна відшукати місця, де ще збувають товар за старою ціною. У торгових мережах підгузники під маркою цього супермаркету можуть коштувати дешевше, хоча насправді їх виготовляє якась уже відома усім компанію. Я сама не раз була свідком подібних ситуацій. На ринках можуть продавати підгузки за дешевшою ціною, привезені з-за кордону, та не були поставлені у торгову точку. Для інтернет-активних матусь у допомогу стануть форуми з темами, де ж дешевше можна знайти цей товар, чи коли хтось продає залишки, з яких їх маля уже виросло. 
Ще є одна річ, яка чомусь викликає здивування чи навіть обурення серед матусь – висаджування. Ні, це не привчання до горшка. Це зовсім інша та не менш корисна річ. Для цього вам потрібна буде дитина, тазік та терпіння це опанувати. Не полінуйтесь, спробуйте опанувати висаджування. Ще немає незадоволених матусь, які б вивчили розрізняти позиви своїх діток до випорожнення. На жаль, це не масовий спосіб, та певній кількості сімей він може підійти. Але ж спробувати можна, правда? І цей спосіб опановують якраз з народження малятка.
Іграшки. Побувала на дні народженні у похресника, здивувалась тій кількості іграшок, що була у дитини. Думаю, багатьом з нас приходилось бачити, як дитині скупляють іграшки, яких у неї два-три мішка, і ти  банально не знаєш, що подарувати їй на свято, бо у неї уже є все. А ті сім’ї, які не можуть своїх забезпечити таким міні-магазином, відбувають дискомфорт. Альо, а чи потрібно дитині стільки іграшок реально? Чи розуміє вона, як з ними усіма бавитись? Чи не поламає до того часу, поки усвідомить це? Не раз була свідком, коли для маляти та чи інша забавка була незрозумілою річчю, особливо ті, що розвивають логіку. Добре, коли це дарують, тут сім’я витрат не несе. Та чи варто і це робити? Чому б не придбати дитинці кілька іграшок відповідно до її віку, які міняти час від часу? Кубики до року навряд хтось буде складати, машинками на радіоуправлінні бавитись чи ляльки пеленати. А подарувати краще більш потрібнішу річ, а іграшка – як приємний додаток. Не фанатійте! Вашій дитині у трирічному віці лялька буде набагато цікавіша, аніж якщо пару вона зламає ще до року.
Харчування. Раз заради цікавості в гіпермаркеті глянула на ціни на дитяче харчування, та на скільки вистачає упаковки. Деякі баночки за два-три дні будуть порожніми, а півтори сотні гривень як не було. Перша альтернатива – до останнього боротися за грудне вигодовування! Запастися знаннями теоретично, а потім у пологовому підкріпити здогадки, знайти хорошого консультанта з ГВ і з ним консультуватися. Грудне молоко – це не тільки корисно і дешево, але і психологічно ваш малюк відчуває себе захищеним. Пюрешки і сочки. Інколи батьки стають заручниками подібних товарів. А все тому, що звикнувши до смаку магазинних закруток, вона відмовляється їсти ту ж пюрешку, яку матуся приготує вдома. Тому вводити прикорм бажано з натуральних продуктів, у тому числі сік і пюре.
Як не дивно, багато дрібничок можуть стати непотрібними.
http://ru-perinatal.livejournal.com/18402550.html
http://posydenky.lvivport.com/threads/x … hej.63281/Без медикаментів не обійтися, як ми б цього не хотіли. Та дуже добре знати про дешевші та не менш ефективніші аналоги. На жаль, є багато медиків, які ще спеціально можуть приписувати взагалі непотрібні вітаміни чи таблетки, без яких можна обійтися. З цим часто стикаються дорослі, вагітні та, на жаль, і матері немовляток. Тут уже потрібно самим знати, що дійсно потрібно вашій дитині, а що ні.
Надіюсь, комусь ця інформацію стане потрібною та принесе користь. Хоча би трішки. Сьогодення вчить нас економити, тому варто прислухатися до його порад.

Авторська стаття.
 
sonechka604Дата: Понеділок, 05.10.2015, 15:35 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 9
good
Згідна з Ростиком. У вас є діти?
 
OlenkaДата: Четвер, 15.12.2016, 02:17 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 3285
Залежно від того що в тебе в голові. Якщо не пусто - ти не зможеш жити, знаючи що в тебе є дитина, і не брати участі в її житті.
Хоча дивно, вона цнотлива, значить ні з ким не зустрічалась. Але якимось чином розчарувалась в хлопцях. Заочно чи як?)

хай пиздує в клініку і там робить штучне запліднення раз на то пішло, а ти не видись на таку штуку, тільки якщо сам не хочеш мати від неї дитину та сім'ю, бо час то така штука... може всяке в голову тій дівчині прийти

О ні, чувак навіть не підписуйся на таке. Вона ж безголова, навіть уявлення не має як важко виховувати дитину самій!!!! Матеріально і морально!!!! Кожен раз коли моя дитина хворіє і має високу температуру, яку важко збити, я сиджу і проклинаю того виродка, який спокійно живе і ні про що не хвилюється, не думає!!!! Тебе чекатиме та ж участь, повір....і вона свідомо хоче лишити дитину батька!! Це нормально?!
 
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Сім‘я » Поява немовляти не так дорого, як здається!‎
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом