MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Вагітність та пологи » Зачаття і перші ознаки вагітності
Зачаття і перші ознаки вагітності
OlenkaДата: Середа, 21.12.2016, 18:15 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Поява нового життя-це великий прорив і дуже важлива подія. Але що повинно статися, щоб до цього дійшло? Насамперед, необхідно між собою з'єднати сперматозоїд і яйцеклітину. Це перший етап запліднення. Весь процес здається дуже нескладним, однак зачаття нового життя-це сукупність наступних  подій.



На самому початку давайте ближче до змін, що відбуваються в організмі жінки під час менструального циклу. Це допоможе нам зрозуміти, як протікає менструальний цикл, як розраховувати дні циклу .

Матка жінки в період місячних під час менструального циклу готується до вагітності, тому наш організм циклічно готовий до появи малюка. Приблизно на п'ятий день циклу в яєчниках починається дозрівання яйцеклітини. Клітина знаходиться в так званих жовчному Фолікулі, який представляє собою мішечок з рідиною. У чотирнадцятому дні циклу фолікул лопається і виділяється яйцеклітина. Дозріла яйцеклітина вже переходить у фалопієву трубу. Організм майбутнього батька також повинен бути відповідним чином підготовлений для того, щоб могло відбутися запліднення. У цьому випадку головне, щоб чоловік в своєму насіння мав достатню кількість сперматозоїдів. Один з них, змагаючись з іншими, зрештою досягає яйцеклітини і в неї проникає. Має, проникнути також через слизовий бар'єр. В безплідні дні це насправді неможливо, і сперма буде переможена жіночою слизовою оболонкою. Весь процес запліднення відбувається в матковій трубі. Після довгого шляху, пройденого через сперматозоїд, який пройшов через канал шийки матки, яйцеклітина може почати дозрівати. З'єднання сперматозоїда з яйцеклітиною дозволяє досягти так званої зиготи, тобто нової людини, яка вже містить повний генетичний код, отриманий від обох батьків.

Якщо справа дійшла вже до запліднення?Вагітність-це прорив перш за все в житті жінки. Звичайно, чоловік також по-своєму сприймає те що скоро стане батьком, однак у тілі жінки відбуваються зміни. Для того, щоб бути впевненою на 100%, що відбулося запліднення, необхідно зробити тест на вагітність. Він доступний в будь-якій аптеці і в звичайних магазинах. Варто, вибрати хороший, щоб мати впевненість у тому, що тест дасть надійний результат, так як має відповідний термін придатності, і він зберігався в хороших умовах. Сучасні тести на вагітність мають таку формулу, що вони можуть виявити вагітність вже в день передбачуваної менструації. Звичайно, кращі результати дасть нам лабораторні тести, в яких необхідно зразок сечі або крові. Гінекологічне обстеження в перші дні після запліднення, не має надто великого сенсу, так як вагітність буде неможливо виявити. В момент, коли відбувається запліднення яйцеклітини відбувається до гормональних змін в організмі жінки та впливу цих змін можуть стати першим сигналом появи вагітності. Потім з'являються системні симптоми запліднення. Найбільш важливою ознакою вагітності є, звичайно, відсутність менструації, однак цей стан може бути викликано іншими чинниками, на приклад стресом, хворобами або зміною дієти. Однак існує ряд подій, які можуть дати нам привід підозрюючи завагітніти.

Зміни в організмі, тобто симптоми вагітності Жінки дуже швидко помічають, що щось не так, і реакції організму є інші ніж досі. Якщо відбуваються ранкова нудота або блювота, то ми можемо сприйняти їх як ймовірність запліднення. Крім того, може з'явитися печія, а в деяких випадках і слюні. Нудота може виникнути вже приблизно 2 тижні після зачаття, можна також їх подальшу появу. Про запліднення може свідчити також більш часте, ніж зазвичай сечовипускання. У першому триместрі можуть виникати симптоми, пов'язані з апетитом. Тут реакції дуже індивідуальні, так як у деяких жінок-це повна відсутність апетиту, а в інших це підвищений апетит і так звані примхи на дивні з'єднання смаків. Загальні положення втома або безсоння характерні для перших періодів після запліднення. Дуже явною ознакою запліднення і настання вагітності є також підвищена температура тіла. Так що, якщо ми не zaziębieni, а температура вище 37 градусів зберігається протягом 2 тижнів після овуляції, то є велика ймовірність вагітності. Матка і шийка матки піддається rozpulchnieniu, однак це помітно тільки при гінекологічному огляді. Будь-які відхилення від норми можуть бути ознаками вагітності, хоча і не повинні, тому краще після проведення тесту на вагітність, зверніться до лікаря, який підтвердить діагноз.
Прикріплення: 6026127.jpg (19.4 Kb)
 
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Вагітність та пологи » Зачаття і перші ознаки вагітності
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом