Olenochka | Дата: Субота, 26.05.2018, 22:57 | Повідомлення # 1 |
Повідомлень: 4574
| Вагітність - найпрекрасніший період у житті будь-якої жінки. Прийнято вважати, що вагітність прикрашає жінку, вагітна жінка стає більш поступливою, її посмішка стає м'якше. В очах з'являється іскорка. Але далеко не завжди вагітність приносить радість жінці, часто в цей період загострюються хронічні захворювання, починають з'являтися проблеми зі здоров'ям шкіри, нігтів і волосся. Адже під час вагітності жіночий організм ділитися з дитиною всіма необхідними мікроелементами. У першому триместрі це сприяє розвитку токсикозу, який супроводжується нудотою і запамороченням, але якщо цей період можна пережити і ніяких наслідків за ним не послідує, то проблеми, що з'являються на наступних 2-х триместрах, можуть залишити слід на все життя, а це:
- Лущення шкіри;
- Ламкість нігтів і волосся;
- Випадання зубів.
Всі ці проблеми виникають в кінці другого триместру, коли починає розвиватися хребет і кісткова тканина дитини. Кальцій - бере участь у формуванні кісткової тканини дитини береться з організму матері. Від нестачі кальцію в матері починаються проблеми з волоссям, нігтями і зубами. В особливо складних випадках можуть навіть слабшати кістки, і при найменшому неправильному русі можна викликати перелом. Лущення шкіри і поява пігментних плям викликається відсутністю клітковини і білка в організмі. Для того щоб уникнути всіх цих проблем необхідно заповнювати відсутні елементи. Всі ці елементи: кальцій, клітковина, білок - міститися в продуктах харчування, які необхідно включити в раціон. Так, для заповнення кальцію в раціон необхідно включити:
- Сир - це один з продуктів, найбільш рясно збагачений кальцієм, при цьому кальцій, що міститься в сирі, легко засвоюється організмом. У радянські часи було прийнято заповнювати кальцій в організмі за рахунок включення в раціон подрібненої яєчної шкаралупи. Однак такий підхід в корені не вірний. Так, в яєчній шкаралупі міститься велика кількість кальцію, але нашим організмом цей кальцій не засвоюється;
- Сметана - цей продукт також містить велику кількість кальцію, взагалі самий легкозасвоюваний нашим організмом кальцій міститься в молочних продуктах.
Для того, щоб заповнити недолік клітковини, необхідно включити в харчування під час вагітності наступні продукти:
- Яблука - в яблуках, а особливо в яблучній шкірці, міститься великий обсяг клітковини, тому тим, хто звик очищати яблуко перед вживанням - від цієї звички доведеться відмовитися;
- Злаки - сьогодні багато виробників злакової продукції пропонують збірні склади з декількох злаків, вони дуже корисні для вагітних жінок.
Крім клітковини і кальцію вагітним жінкам часто не вистачає білка. Хоч найбагатшим джерелом білка є м'ясо - цим продуктом ні в якому разі не можна зловживати при вагітності, поетом для заповнення білка в організмі м'ясо бажано замінити грибами.
- Гриби - другий продукт за вмістом білка після м'яса.
|
|
| |