MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Весілля » Турецькі весілля – це не просто торжество. А тривалий процес
Турецькі весілля – це не просто торжество. А тривалий процес
OlenkaДата: Вівторок, 20.01.2015, 14:44 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Турецькі весілля – це не просто торжество. А тривалий процес, заснований на старовинних обрядах. Як і багато мусульманські (втім, не тільки мусульманські) весілля, він складається з декількох етапів. Незважаючи на те що турецька молодь часто самостійно приймає рішення про шлюб, весілля за договором батьків у Туреччині все ще мають місце.

Насамперед оглядини, а потім сватання

Укладення шлюбу в Туреччині починається з того, що батьки нареченого оголошують рідні про те, що шукають наречену для сина. До пошуку підключається вся рідня. Як тільки відповідна дівчина з’явилася на горизонті, починається перший обряд – оглядини. Без них турецькі весілля неможливі. У оглядинах беруть участь виключно жінки, очолювані нареченим. Після оглядин обидві сторони розходяться і обговорюють результат. Якщо дівчина сподобалася, а її батьків влаштував наречений, призначається день сватання, рішення про яке (як і про подальші заходи) приймають чоловіки. Турецькі весілля Ахиска особливо строго дотримуються звичаїв: навіть словесні формули для кожної церемонії у них строго відповідають Корану. Тричі, спочатку родичі нареченого, а потім рідня нареченої, голосно оголошують про майбутню заручини. До речі сказати, що дуже часто навіть російсько-турецька весілля проходить за таким же сценарієм, особливо якщо жених – турок. Зазвичай походи в будинок нареченої свати здійснюють кілька разів і тільки потім отримують згоду: такий звичай. Закріплюючи угоду, наречений дарує нареченій кільце і хустку, а батьки обговорюють деталі. Закінчується цей етап застіллям.

Етап третій – заручення

Він проходить у будинку нареченої. Запрошуються родичі, в урочистій обстановці сторони обмінюються подарунками, а на палець нареченої надягають дороге кільце. У деяких народностей наречений на цьому заході може не бути присутніми: достатньо його родичок. Турецькі весілля і звичаї різні в деталях: все залежить від народності, місця проживання тощо

Ось і весілля!

Турецькі весілля складаються з двох етапів. Починається вона вивішуванням весільного прапора в будинку нареченого. У нареченої ж у будинку збираються подруги і родичі, під традиційні співи змащують її ступні і долоні хною, а потім веселяться. Другий етап – це увоз нареченої з дому. Зазвичай складається весільний поїзд, але до цих пір деяких наречених перевозять до нареченого на коні. Очолює процесію машина з приданим, потім везуть наречену, оперізував червоним поясом (знак невинності). Танцюючі гості супроводжують її ззаду. Перед тим як молода переступить поріг чоловікового будинку, їй під ноги виллють воду (від пристріту), а косяки і двері змажуть медом і маслом (до багатства). Рівно опівночі молоді під співи гостей йдуть у спальню. І тоді починається справжнє веселощі. Чоловіки палять їх рушниць, повідомляючи про початок шлюбної ночі, потім влаштовують факельну ходу. Вранці свекруха вивішує простирадло, яка доводить непорочність нареченої.

Турецькі весілля: схожі і різні

Природно, що в різних регіонах Туреччини весільні обряди відрізняються. Десь кожен етап супроводжується дорогими подарунками. Десь «ніч хни» влаштовують і нареченому, супроводжуючи дійство публічним обмиванням і голінням останнього. Але як би не відрізнялося традиційне торжество в деталях, воно завжди залишається барвистим і яскравим видовищем.
 
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Весілля » Турецькі весілля – це не просто торжество. А тривалий процес
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом